napisz co zdiagnozowałeś
a tak na marginesie za ok 3-4 tysie jest w Calmini zestaw +3'' niestety u jedengo pana z którym ciężko się dogadać

gdyby nie o dalej by,m jeździł T1

Moderator: Kosiarz
matis uaz pisze:kupilem nowe sworznie nowe galki tuleje wachacza podpore ktora jeszcze dodatkowo zmocnilem ... poczekaj chyba mnie olsnilodrazki sa prawie podciagniete na max wszystkie wachaczyki sa skosnie w doł / \ tak samo drazki kierownicze idace od srodkowego do ramienia zwrotnicy kola w tym ukladzie kolo ma na tyle miejsca zeby sie / \ skrecic bo drazek jest w takim polozeniu ze za bardzo go nie trzyma... w ukladzie poziomym wachaczy drazki tez sa poziomo i w tedy sila jest tak duza ze drazki z latwoscia utrzymuja przednie kola w lini prostej i niema czegos takiego ze kola schodza sie do klina drazek jest w poziomie ___ i ma wtedy najwieksza sile... wiec zeby u mnie wyeliminowac takie tanczenie kol moge zostawic wachacze w obecnym polozeniu a tylko przerobic mocowanie drazkow nawet zostawiajac podpore ,was przekladni i drazek srodkowy na swoim miejscu itylko cos wykombinioac a zeby wypoziomowac drazki idace od drazka srodkowego do kola
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moze objawy nie do konca zgodne. Opony masz oczywiswcie takie same na obu osiach? Przelozenia w dyfrach tez?matis uaz pisze:jak jade na tyle badz zaluzmy stoje na parkingu to kolka elegancko w lini prostej... jak zapinam przud to nie panuje nad autem kola doslownie tancza \ \ / / / \ \ / nieda sie jechac normalnie auto jedzie jak chce
matis uaz pisze:jak jade na tyle badz zaluzmy stoje na parkingu to kolka elegancko w lini prostej... jak zapinam przud to nie panuje nad autem kola doslownie tancza \ \ / / / \ \ / nieda sie jechac normalnie auto jedzie jak chce
Podnieś samochód jednym bokiem do góry żeby dwa koła były w górzematis uaz pisze:Kolego PILMAR dzieki za sugestie sprawdze dyferki... posiadam ten sprzet od 6miesiecy codziennie dojezdzam nim do pracy caly czas po rownym i na tyle i jakos niemialem czasu przy nim dluzej pogrzebac ...''a ze ciagnie wilka do lasu'' to musze rozpracowac przednia oske bo mnie kur...ca wezmie
No ja od jakiegoś czasu jak się okazało jeżdżę na dodatnim. Teraz wiem czemu mam zewnętrzne brzegi opon wyząbkowanematis uaz pisze:Zbieznosc w tym aucie wynosi -8 jest ustawiona prawidlowo ... katy tez sa gites dziwi ...mnie fakt ze jak jade na tyle to jest ok
redzik pisze:chce sie Wam tak co chwile na zbierznosc jezdzic ?![]()
no to wiesz Zbyniu co masz z tym zrobic, ja pomoge doswiadczeniem, warsztatem i czym tam jeszcze moge.gebels pisze:redzik pisze:chce sie Wam tak co chwile na zbierznosc jezdzic ?![]()
nie
A o czym byśmy na forum pisali jak by nic nie kucało?redzik pisze:chce sie Wam tak co chwile na zbierznosc jezdzic ?![]()
Thespian pisze:zbieżność i geometria są przereklamowane, trzeba po prostu odpuścić sobie autostrady a najlepiej asfalt...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość