Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 2
Moderator: Kosiarz
- kylo_k2
- Kontaktowanie:
Re: Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 2
ten czarny to do roboty ma wszystkie nadkola progi pewnie też nie wiadomo co z ramą, czasami lepiej dołożyć parę tyś i poszukać czegoś bardziej szanowanego np: http://otomoto.pl/nissan-terrano-se-v6- ... 96991.html
ale to każdy ma swój rozum. Ja w swoje terrano włożyłem 3x tyle co go kupiłem i jeszcze można by coś zrobić, a kupowałem zadbanego. To są stare samochody i trzeba je ogarnąć od razu po zakupie to potem jest wiele tysięcy kilometrów bez problemów.
ale to każdy ma swój rozum. Ja w swoje terrano włożyłem 3x tyle co go kupiłem i jeszcze można by coś zrobić, a kupowałem zadbanego. To są stare samochody i trzeba je ogarnąć od razu po zakupie to potem jest wiele tysięcy kilometrów bez problemów.
Terrano I 2.7 TD, 94r. lift 2" Ironman, AT 32" + 2" bodylift
Terrano II 2.7 TDi 01r
Terrano II 2.7 TDi 01r
Taka robota to nie wiele, tymbardziej, że samochód bedzie do zabawy tez do zabawy więc blachy to sprawa drugorzedna. A co do ceny to nie ma co generalizować, za swojego tyrana dałem 4tysie, ramę poprawiłem sam i teraz się cieszę jazdakylo_k2 pisze:ten czarny to do roboty ma wszystkie nadkola progi pewnie też nie wiadomo co z ramą, czasami lepiej dołożyć parę tyś i poszukać czegoś bardziej szanowanego np: http://otomoto.pl/nissan-terrano-se-v6- ... 96991.html

Ten co podałeś ładny, ale budrzet niestety okrojony

Jest
Terrano 1 2,4b+lpg 1988r
Łopel vectra 1,8b+lpg 1995r
Terrano 1 2,4b+lpg 1988r
Łopel vectra 1,8b+lpg 1995r
- kylo_k2
- Kontaktowanie:
poszukajcie "cywila" jest sporo terrano które nie widziały terenu,
Terrano I 2.7 TD, 94r. lift 2" Ironman, AT 32" + 2" bodylift
Terrano II 2.7 TDi 01r
Terrano II 2.7 TDi 01r
No więc czas na wyprawówkę. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej fury, a może ma go ktoś w okolicach? Stawiam wino
http://allegro.pl/nissan-patrol-gr-ii-l ... 88587.html
Aby obejrzeć muszę dymać 600 km, trochę daleko.
Dzięki
Dzięki
y61 2.8 seria + wd21 3.0 v6 3 Link Sas, 33" + e38 4.0 v8
Pięeeeeekne foty 
A jaka chłodnica!
Na zdjęciach widać, że krzaki mu nie obce, a i nad progiem chyba rdza wyłazi tak, że bitex chce odpaść razem z kawałkiem podłogi, ale może to tylko złudzenie

A jaka chłodnica!

Na zdjęciach widać, że krzaki mu nie obce, a i nad progiem chyba rdza wyłazi tak, że bitex chce odpaść razem z kawałkiem podłogi, ale może to tylko złudzenie

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Chłodnica sztukowana, zaczął bym od sprawdzenia głowicy, auta nie znam 

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Fakt chłodnica jebitna no ale to nie minus. Krzaków się nie boję, ten próg też mi w oko wpadł 

y61 2.8 seria + wd21 3.0 v6 3 Link Sas, 33" + e38 4.0 v8
Za ten bagaznik dachowy powinien dostac nobla , ogloszenie wisi dlugo ,foty zrobione profesjonalnie do handlu ilosc wyswietlen ponad 6 tysiecy i jeszcze sie niesprzedał a cena dobra niema co ryzykowac 600 km szukaj dalej z tym patrolem cos jest nietak.pio999 pisze:Fakt chłodnica jebitna no ale to nie minus. Krzaków się nie boję, ten próg też mi w oko wpadł

GR Long y60 ,
MOJA ZASADA ,,DWÓJA I GAZU OD CHUJA,,
Król Liftu jest tylko jeden.
MOJA ZASADA ,,DWÓJA I GAZU OD CHUJA,,
Król Liftu jest tylko jeden.
długo już wisi oj długo, nie wiem czy tylko przez tą cenę.czifu pisze:Taka robota to nie wiele, tymbardziej, że samochód bedzie do zabawy tez do zabawy więc blachy to sprawa drugorzedna. A co do ceny to nie ma co generalizować, za swojego tyrana dałem 4tysie, ramę poprawiłem sam i teraz się cieszę jazdakylo_k2 pisze:ten czarny to do roboty ma wszystkie nadkola progi pewnie też nie wiadomo co z ramą, czasami lepiej dołożyć parę tyś i poszukać czegoś bardziej szanowanego np: http://otomoto.pl/nissan-terrano-se-v6- ... 96991.html
ale to każdy ma swój rozum. Ja w swoje terrano włożyłem 3x tyle co go kupiłem i jeszcze można by coś zrobić, a kupowałem zadbanego. To są stare samochody i trzeba je ogarnąć od razu po zakupie to potem jest wiele tysięcy kilometrów bez problemów.![]()
Ten co podałeś ładny, ale budrzet niestety okrojony
A z podanych to czerwony jest spoko jak za takie piniądze, pathfAindera bym odpuścił.
-
-
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
...z zawodu jestem...człowiekiem.
Tel - 508087274; GG - 7664920; Maciej
K160 SD33
K160 SD33
Zaprawdę powiadam Ci, nie kupuj czegoś tak pomotanego.

hmmm dziwne paliwa nie ma a kontrolka nie świeci siępio999 pisze:No więc czas na wyprawówkę. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej fury, a może ma go ktoś w okolicach? Stawiam wino
Dzięki
czary jakieś

- vandall_jr
-
Normalkasaleta pisze:hmmm dziwne paliwa nie ma a kontrolka nie świeci się
czary jakieś![]()

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Hehe, ciekawe czy da się wyjąć siekierę, jak się nie da otworzyć drzwi. Ja miałem kiedyś taką sytuację, że mnie wcisnęło drzwiami na drzewko i jedyne co można było zrobić, to ściąć to drzewo (wiem, wiemN2O pisze:Zaprawdę powiadam Ci, nie kupuj czegoś tak pomotanego.

"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
To akurat duperela. Auto wygląda na wyruchane, tzn. chyba swoje przeszło. Przebieg jak to w smutnym życiu rynku samochodowego bywa, pewnie zaniżony. Nawet jeśli jest oryginalny, to jeżeli głowica nie była robiona, to sami wiecie jak to z RD28T - prędzej czy później trzeba robić. Chłodnica to faktycznie jakiś wynalazek i wskazówka, że być może więcej takich wynalazków na pokładzie. Na resztę pytań odpowiedzieć może głównie młoteksaleta pisze:hmmm dziwne paliwa nie ma a kontrolka nie świeci siępio999 pisze:No więc czas na wyprawówkę. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej fury, a może ma go ktoś w okolicach? Stawiam wino
Dzięki
czary jakieś![]()

"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
Ja myślę, że jak ktoś ma blisko, to warto obejrzeć, przebieg wygląda na prawdziwy, nie wygląda na jakiś bardzo zmęczony życiem, a w tych starszych rocznikach jest szansa, że rama będzie zdrowa - im nowsze tym gorzej to wygląda.
Jak powłoka lakiernicza mieści się w granicach 70-140um, to może być rokujący, mechanikę zawsze da się naprawić.
Jak powłoka lakiernicza mieści się w granicach 70-140um, to może być rokujący, mechanikę zawsze da się naprawić.
Też mnie zainteresował, stoi gdzieś niedaleko, mogę luknąć jak chcesz, u mnie już podwórko za małe się zrobiło 4 Parchy plus kilka plaskaczy to za dużo.
Mówiłem Ci w innym temacie żebyś był grzeczny, bo Ci wszystkie 160-ki wykupię

PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
Delikatnie rzecz ujmując, już zapomniałeś jak wyglądały GU4, które oglądaliśmy, tylko jeden był rokujący, tam to chyba wszystko malowali bez podkładów i plakatówkami, począwszy od ramy, skończywszy na budzie, gnije to to niesamowicie (6-7 letnie są w gorszym stanie niż mój z 98r.), a materiały użyte m.in na zawiasy......... są z plasteliny, bo nawet gównolit jest mocniejszy.N2O pisze:a w tych starszych rocznikach jest szansa, że rama będzie zdrowa - im nowsze tym gorzej to wygląda.

PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 TD42T LONG
Właśnie sprzedałem swojego poczciwego Land Cruisera, wersja z 98r krótka 3,0TD. Troszkę ze łzami w oczach bo nigdy mnie nie zawiodło no ale chciało się coś zmienić. Wybór padł na Patrola. Coś ala roczniki 2001-2002. Też wersja krótka, najlepiej zarejestrowana jako ciężarowy no i pewnie z silnikiem 3.0 choć tego się troszkę obawiam. Jak ktoś widział coś godnego polecania to będę wdzięczny za info.
http://otomoto.pl/nissan-patrol-C28362388.html
Pytałem o niego wczoraj.
Pojechałem.
Zachęcony mailami Pana, że wszystko ok, że rama ideał, że blacharsko to ma wgniecenie w błotniku ale nie ma rdzy itd itp.
Idź Pan w [cenzura].
Stoi krzywo.
Przód wyżej sporo niż tył.
Pewnie spowodowane jest to podkładkami pod budę. Z przodu wałek czarny, pod nim kostka taka kwadratowa, jakaś bardziej miękką.
Jednym słowem podkładka przód składa się z dwóch różnych. Środkowe białe, sztywne itd z tego pewnie materiału z którego mają być. Z tyłu pod bagażnikiem nie ma, bo się nie chciało założyć, albo nie było do czego....
Amortyzatory podwójne są z tyłu. Jakoś to tam zrobione dospawane ale bez dbałości. Z przodu zdjęte jedne bo podobno się nie dało jeździć tak sztywno.
Nie dziwota w sumie, bo lag w resorze z przodu pewnie z 8. Te przednie resory jakoś tam wyglądają, te tylne natomiast... spięte takimi z grubej blachy obejmami i pewnie gdyby nie to, to by się rozeszły bo każdy w inną stronę mimo tych blach. Też z 8 lag.
Wieszaki zrobione przez [cenzura] rzeźnika z nocnego pociągu z mięsem. Gdyby jeszcze z jednego kawałka tej stali to [cenzura] bym zrozumiał, ale nie, tylne... musiałbym to narysować bo nie umiem wytłumaczyć.
Co do tej rdzy co jej nie ma na aucie i tylko jest wgniecenie.
Klapa bagażnika się utylizuje. Każdy z resztą element też. I ja to ogarniam, auto jeździło w gnoju, ma prawo być poobijane i pordzewiałe tam gdzie odszedł lakier ale [cenzura] można o tym powiedzieć wcześniej: "Panie auto jeździło w terenie, jest poobijane i nosi takie ślady użytkowania" Proste jak [cenzura].
Rama. Bitex wszędzie. Tam gdzie nie ma bitexu wyłazi łuszczący się szary podkład. Dziur jako takich raczej nie ma albo nie zauważyłem.
Rama cd. Angielska 260
(dzięki)
Mocowanie amora skrętu ma z jednej i drugiej strony. Jedno jest tylko oryginalne.
Dla smaczku snorkel obsmarowany czarnym silikonem obrzydliwie:)
Dalej nie sprawdzałem, nie otwierałem maski (bo się bałem, że przez te 5 cm, które odstaje powlatywały tam różne dziwne rzeczy których widoku bym nie zniósł.
Pewnie z wkurwu zapomniałem o kliku jeszcze rzeczach które laika mogą odrzucić ale dla mnie wystarczyło.
Wróciłem.
Wiecie co.
Cały czas jednak wierzę, że trafię w końcu takie K160 do którego nie będę się bał wsadzić żony i od strzału pojechać z nią np w góry na wiosnę.
Ci co mają wiedzieć niech wiedzą, że żałuję teraz trochę decyzji sprzed tygodnia
Amen

Pytałem o niego wczoraj.
Pojechałem.
Zachęcony mailami Pana, że wszystko ok, że rama ideał, że blacharsko to ma wgniecenie w błotniku ale nie ma rdzy itd itp.
Idź Pan w [cenzura].
Stoi krzywo.
Przód wyżej sporo niż tył.
Pewnie spowodowane jest to podkładkami pod budę. Z przodu wałek czarny, pod nim kostka taka kwadratowa, jakaś bardziej miękką.
Jednym słowem podkładka przód składa się z dwóch różnych. Środkowe białe, sztywne itd z tego pewnie materiału z którego mają być. Z tyłu pod bagażnikiem nie ma, bo się nie chciało założyć, albo nie było do czego....
Amortyzatory podwójne są z tyłu. Jakoś to tam zrobione dospawane ale bez dbałości. Z przodu zdjęte jedne bo podobno się nie dało jeździć tak sztywno.
Nie dziwota w sumie, bo lag w resorze z przodu pewnie z 8. Te przednie resory jakoś tam wyglądają, te tylne natomiast... spięte takimi z grubej blachy obejmami i pewnie gdyby nie to, to by się rozeszły bo każdy w inną stronę mimo tych blach. Też z 8 lag.
Wieszaki zrobione przez [cenzura] rzeźnika z nocnego pociągu z mięsem. Gdyby jeszcze z jednego kawałka tej stali to [cenzura] bym zrozumiał, ale nie, tylne... musiałbym to narysować bo nie umiem wytłumaczyć.
Co do tej rdzy co jej nie ma na aucie i tylko jest wgniecenie.
Klapa bagażnika się utylizuje. Każdy z resztą element też. I ja to ogarniam, auto jeździło w gnoju, ma prawo być poobijane i pordzewiałe tam gdzie odszedł lakier ale [cenzura] można o tym powiedzieć wcześniej: "Panie auto jeździło w terenie, jest poobijane i nosi takie ślady użytkowania" Proste jak [cenzura].
Rama. Bitex wszędzie. Tam gdzie nie ma bitexu wyłazi łuszczący się szary podkład. Dziur jako takich raczej nie ma albo nie zauważyłem.
Rama cd. Angielska 260

Mocowanie amora skrętu ma z jednej i drugiej strony. Jedno jest tylko oryginalne.
Dla smaczku snorkel obsmarowany czarnym silikonem obrzydliwie:)
Dalej nie sprawdzałem, nie otwierałem maski (bo się bałem, że przez te 5 cm, które odstaje powlatywały tam różne dziwne rzeczy których widoku bym nie zniósł.
Pewnie z wkurwu zapomniałem o kliku jeszcze rzeczach które laika mogą odrzucić ale dla mnie wystarczyło.
Wróciłem.
Wiecie co.
Cały czas jednak wierzę, że trafię w końcu takie K160 do którego nie będę się bał wsadzić żony i od strzału pojechać z nią np w góry na wiosnę.
Ci co mają wiedzieć niech wiedzą, że żałuję teraz trochę decyzji sprzed tygodnia

Amen

...z zawodu jestem...człowiekiem.
K160 SD33
K160 SD33

spoko jeszcze sie trafi ten twoj

http://otomoto.pl/nissan-patrol-w160-3- ... 21042.html
ten jest ciekawy

-
-
No znajome.
Chociaż z każdą godziną od wystawienia ogłoszenia maleje we mnie chęć sprzedaży.

Chociaż z każdą godziną od wystawienia ogłoszenia maleje we mnie chęć sprzedaży.

Wygląda naprawdę nieźle.
Potem takiego nie znajdziesz jak będziesz chciał kupić.

Potem takiego nie znajdziesz jak będziesz chciał kupić.