Też jeżdżę na amorze z LR już ponad rok - raz się gumy i podkładki z niego posypały ale miałem ze starego na zapas i dalej śmiga. Minusem tego amora jest to, że w jedną stronę zmniejsza się promień skrętu (można przespawać mocowanie na drążku aby to wyeliminować).Sawa GR pisze:Może się narażę ale ja mam od Disko, kosztował 110zł z przesyłką i działa 3 rok... Jest to olejowo-gazowy i się rozpycha, myślałem że będzie mi sam skręcał, ale nawet na podniesionych kołach nie jest w stanie nimi ruszyć. Opony to Insa Turbo więc dość ciężkawe... Jest ok 4cm dłuższy od Patrolowego.
...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
Moderator: Kosiarz
- Sołtys77
- jestem tu nowy...
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
-
- jestem tu nowy...
Hej.
Podejrzewam, że mnie możecie zje...ać od góry do dołu, że tutaj piszę, nie chcę mi się szukać, itd., ale cóż - zaryzykuję.
Mam taki problem. Na wiosnę remontowałem ZD30 w moim Patrolu GR z 2000 roku (long), obecnie na 33" i dwa tygodnie temu odmówił posłuszeństwa na dobre. Chcę wymienić na inną jednostkę. Myślałem o silniku od Toyoty 4.2, o 4.2 z Nissana z dołożonym turbo, gdzieś tam pojawił się też pomysł na silnik od Mercedesa. Samochód docelowo ma służyć na wyprawy. Problem w tym, że silnik odmówił mi posłuszeństwa, kiedy ja praktycznie byłem w drodze na lotnisko. Szczegóły pominę, bo na samą myśl tym zaczynam się dusić;). Obecnie jestem daleko, naprawdę daleko, w zasadzie na drugim krańcu świata i dlatego poszukuję warsztatu, który by ogarnął wszystko. Tj. załatwienie silnika, sprawdzenie go, przełożenie. Pewnie napiszecie, że mógłbym użyć funkcji "szukaj". Tyle, że ja tutaj mam dostęp do Internetu jeszcze z czasów dinozaurów i ciężko mi jest przeglądać nawet to forum. Dlatego nie jestem do końca w stanie przejrzeć każdy z potencjalnych tematów co mi wyskoczy w wyszukiwarce. Jako, że jeszcze jestem świeży na forum, nie kojarzę co już było poruszane, a co nie. I tutaj moja pokorna prośba do Was. Może udałoby się komuś wkleić chociażby linki do odpowiednich tematów, gdzie bym mógł kontynuować swoją twórczość na temat samochodu, którego nienawidzę, a zarazem kocham;).
Ogólnie samochód mam od roku, a użytkowałem go może z 2 miesiące - tak mnie on "trenuje". Cały czas coś i to w najmniej pożądanych momentach. Czuję się jakbym posiadał bombę wielokrotnego wybuchu. Jestem już tym zdołowany, ale jeszcze chciałbym z nim powalczyć, z pomocą Waszych doświadczeń, z Waszym wsparciem.
Dzięki.
Podejrzewam, że mnie możecie zje...ać od góry do dołu, że tutaj piszę, nie chcę mi się szukać, itd., ale cóż - zaryzykuję.
Mam taki problem. Na wiosnę remontowałem ZD30 w moim Patrolu GR z 2000 roku (long), obecnie na 33" i dwa tygodnie temu odmówił posłuszeństwa na dobre. Chcę wymienić na inną jednostkę. Myślałem o silniku od Toyoty 4.2, o 4.2 z Nissana z dołożonym turbo, gdzieś tam pojawił się też pomysł na silnik od Mercedesa. Samochód docelowo ma służyć na wyprawy. Problem w tym, że silnik odmówił mi posłuszeństwa, kiedy ja praktycznie byłem w drodze na lotnisko. Szczegóły pominę, bo na samą myśl tym zaczynam się dusić;). Obecnie jestem daleko, naprawdę daleko, w zasadzie na drugim krańcu świata i dlatego poszukuję warsztatu, który by ogarnął wszystko. Tj. załatwienie silnika, sprawdzenie go, przełożenie. Pewnie napiszecie, że mógłbym użyć funkcji "szukaj". Tyle, że ja tutaj mam dostęp do Internetu jeszcze z czasów dinozaurów i ciężko mi jest przeglądać nawet to forum. Dlatego nie jestem do końca w stanie przejrzeć każdy z potencjalnych tematów co mi wyskoczy w wyszukiwarce. Jako, że jeszcze jestem świeży na forum, nie kojarzę co już było poruszane, a co nie. I tutaj moja pokorna prośba do Was. Może udałoby się komuś wkleić chociażby linki do odpowiednich tematów, gdzie bym mógł kontynuować swoją twórczość na temat samochodu, którego nienawidzę, a zarazem kocham;).
Ogólnie samochód mam od roku, a użytkowałem go może z 2 miesiące - tak mnie on "trenuje". Cały czas coś i to w najmniej pożądanych momentach. Czuję się jakbym posiadał bombę wielokrotnego wybuchu. Jestem już tym zdołowany, ale jeszcze chciałbym z nim powalczyć, z pomocą Waszych doświadczeń, z Waszym wsparciem.
Dzięki.
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=97785
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=88784
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=63560
Jeszcze były tematy o V8.
Są porządne warsztaty, ale zdajesz dobie sprawę że żeby to zrobić naprawdę dobrze zlecając komuś usługę podwoisz wartość samochodu?
Konkretnych namiarów nikt nie poda, reklamować się tu nie można, trzeba czytać między wierszami kto u kogo robił i czy jest zadowolony, z tym bywa różnie...
Są porządne warsztaty, ale zdajesz dobie sprawę że żeby to zrobić naprawdę dobrze zlecając komuś usługę podwoisz wartość samochodu?

Konkretnych namiarów nikt nie poda, reklamować się tu nie można, trzeba czytać między wierszami kto u kogo robił i czy jest zadowolony, z tym bywa różnie...
-
- jestem tu nowy...
Dzięki bardzo. Jestem tego świadom, że to nie jest tania zabawa. Chcę być pewny wykonanej pracy, a dobra, rzetelna robota kosztuje. Jakiś tam budżet mam na to przeznaczony, ale chciałbym to zrobić też w miarę rozsądnie. Przepłacić każdy potrafi. Nie mam możliwości by samemu za dużo zadziałać obecnie w tym temacie, dlatego muszę jakby wszystko zlecić, co podnosi koszty. Z tym się już pogodziłem, ale gdybym nie wyjechał to nawet nie mógłbym rozpocząć tej przygody. Coś za coś. Poczytam tematy, może mi coś rozjaśnią w głowie. Albo zrobią jeszcze większy mętlik.Takayuki pisze:http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=97785
Jaka jest średnica śruby dociągającej górny wahacz w terrano II?
Potrzebuję zrobić podkładki do regulacji kąta pochylenia...

Zielony Autobus 2,7TDi
Podkladki od ktorych mowisz maja srednice dziury 14 mm. tam tez potrzebne ci sa podkowki bo inaczej nie ustawisz tego g...naBrowning pisze:Jaka jest średnica śruby dociągającej górny wahacz w terrano II?
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
-
-
Zerknij na PWkosior1987 pisze:Dzięki bardzo. Jestem tego świadom, że to nie jest tania zabawa.
Patrol Patrolowi Patrolem
tak podkowki, normalnymi podkladkami reg. wstepnie a pozniej dokladasz podkowki bez wyciagania sroby tylko luzujesz, najpierw robisz kat wyprzedzenia swoznia zwrotnicy a pozniej kat pochylenia kola, wszystko niestety tymi samymi podkladkami. Bez podkowek zajmie ci to dobe i dostaniesz kur....cy sercaBrowning pisze:Podkówki?
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
albo w połowie ustawiania weźmiesz fleksa obetniesz ten zakichany zawias i wstawisz sztywniaka
u mnie w T1 pan po którymś razie się poddał i takim dziwnym zawiasem niby nie ustawionym jeździłem przez dwa lata i o dziwo opon nie cięło i nie ściągało

u mnie w T1 pan po którymś razie się poddał i takim dziwnym zawiasem niby nie ustawionym jeździłem przez dwa lata i o dziwo opon nie cięło i nie ściągało
Super parchatek Super y60 

Po wrzuceniu polibuszy w cały zawias podstawiłem auto do zrobienia zbieżności i podkręcenia na drążkach. Na drążkach podkręcili ale kazali załatwić podkładki. Kupiłem w castoramie, ponacinałem żeby powstały ,,podkówki'', podstawiłem raz jeszcze na zbieżność i kąty. Zrobili zbieżność z kątami bez problemu. 

Zielony Autobus 2,7TDi
Witam
Koledzy mam problem. Kupiłem niedawno przedni most od 260ki co by go wsadzić do tyrana. Rozebrałem go trochę i się okazało ze mam uszkodzone satelity, całe szczęście koło i atak sa igielka ale reszta w koszu do kitu. Teraz moje pytanie czy dorabiać nowe kola, jeśli tak to gdzie polecacie. Czy szukać drugiego kosza, wiem ze tak taniej ale znowu lipe kupię. CZy może z t2 podejdzie coś bo i tak mi sie nie przyda.
Dzięki za pomoc pozdrawiam Kamil
Koledzy mam problem. Kupiłem niedawno przedni most od 260ki co by go wsadzić do tyrana. Rozebrałem go trochę i się okazało ze mam uszkodzone satelity, całe szczęście koło i atak sa igielka ale reszta w koszu do kitu. Teraz moje pytanie czy dorabiać nowe kola, jeśli tak to gdzie polecacie. Czy szukać drugiego kosza, wiem ze tak taniej ale znowu lipe kupię. CZy może z t2 podejdzie coś bo i tak mi sie nie przyda.

Części terrano
tuning silników
diesel fan 669936377
tuning silników
diesel fan 669936377
szukaj mostu c200 tylniego z k160. wsadz z niego kosz do przodu 4 satelitowy i pasujekmb1 pisze:Witam
Koledzy mam problem. Kupiłem niedawno przedni most od 260ki co by go wsadzić do tyrana. Rozebrałem go trochę i się okazało ze mam uszkodzone satelity, całe szczęście koło i atak sa igielka ale reszta w koszu do kitu. Teraz moje pytanie czy dorabiać nowe kola, jeśli tak to gdzie polecacie. Czy szukać drugiego kosza, wiem ze tak taniej ale znowu lipe kupię. CZy może z t2 podejdzie coś bo i tak mi sie nie przyda.Dzięki za pomoc pozdrawiam Kamil

pytanko ślę do ogarniętych bom niemota w sprawie
... wyrywałem ostatnio jeepniętego z błota i po którymś razie coś mocno mi zaterkotało w tylnym moście podczas wyszarpywania - z razji gruntu na którym wojowaliśmy miałem załączoną blokadę tyłu : czy to terkotanie to coś poważnego
!... Wypieło się dopiero po pewnym czasie a teraz pracuje bez zmian/usterek ..

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Przesuwka? Kieł w sensie? Bolec? Trzpień? 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- vandall_jr
-
Endoskop do mostu i sprawdź sprzęgło kłowe blokady, to primo. Drugie primo sprawdź vaccum do blokady i przewody
muszą być szczelne, to podstawa dobrze działającej fabrycznej blokady 

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
No właśnie ja się poddałempawel abramczyk pisze:albo w połowie ustawiania weźmiesz fleksa obetniesz ten zakichany zawias i wstawisz sztywniaka
![]()

y61 2.8 seria + wd21 3.0 v6 3 Link Sas, 33" + e38 4.0 v8
Mądrego, to aż miło posłuchać...vandall_jr pisze:Endoskop do mostu i sprawdź sprzęgło kłowe blokady, to primo. Drugie primo sprawdź vaccum do blokady i przewodymuszą być szczelne, to podstawa dobrze działającej fabrycznej blokady

Zadzwoń do jakiegoś gastrologa i zapytaj na kiedy miałby termin, bo chciałbyś się Parchem na endoskopię umówić!

No chyba, że Vandall ma podpisaną umowę z NFZ na refundację!

Y61 2.8 '99 - robi się...
Samurai SJ 413 - Historia...

Samurai SJ 413 - Historia...
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Szybkie pytanie:
Pamięta ktoś może kto handlował siłownikami ciśnieniowymi do blokady tył do patrola?
Wiem że jest też takie cudo w zakładowym sklepiku ale ktoś jeszcze tym dilował.
Pamięta ktoś może kto handlował siłownikami ciśnieniowymi do blokady tył do patrola?
Wiem że jest też takie cudo w zakładowym sklepiku ale ktoś jeszcze tym dilował.
http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Vitara->Samurai->GR->GRII
Ci sami, co mieli w ofercie PTO, o ile dobrze pamiętam, ale zapomniałem nazwę firmy 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Nie raczej. Tamci mieli stronę, na której było toto opisane właśnie.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
4xdrive to było chyba, ale zmienili stronę internetową (?) i nie widzę teraz tego.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
No, dobrze pamiętam: http://www.old.4xdrive.com/produkty.html
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- miastek
-
- Kontaktowanie: