Hermetyczne lampy Wesema jako zamienniki przednich w Y60

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
sebson
Kontaktowanie:

Re: Hermetyczne lampy Wesema jako zamienniki przednich w Y60

Post autor: sebson » czw paź 24, 2013 2:21 pm

To i ja dodam coś od siebie.

Lampy zamontowane ale wystąpiły pewne problemy z montażem.
Jako, że dostałem ostateczną wersje z wyjściem z lampy na ori wtyczke Nissana.
Problem polegał na tym, że hermetyczna oprawa jest tak ustawiona, że nie ma opcji podpiąć ori wtyczkę bo koliduje z silnikiem do regulacji.

Trzeba było uciąć wtyczke i zarobić końcówki i jest ok.
Druga sprawa, to oprawa chromowana na 3 sruby, która mocuje lampe w koszu reflektora.
Po zamontowaniu, lampa latała w oprawie. Oblepiłem taśmą izolacyjną wokół łączenia szkła z odbłyśnikiem :)21

Poprawki zgłoszone w Wesemie. Poza tym mniód i malina, świecą bardzo dobrze :)2
Nissan Patrol

Awatar użytkownika
farmer1232
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: farmer1232 » pt paź 25, 2013 8:02 pm

Fiba pisze:Ja kupiłem już dawno jeszcze bez wtyczek nissana i musiałem przerabiać (teraz robią z końcówkami nissana ) . Póki co jak pisałem szczelne i nie ma problemów.
O to ci @farmer1232 chodzi .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fiba wybacz, ze dopiero teraz, ale wczesniej czasu nie bylo. U mnie w moich lampach, ktore posiadalem wtyczki mialy juz wyjscie na normalny wtyk od zarowki, jednak ten hermetyczny kapsel, ktory masz zakrecony na koncowke zarowki, u mnie po prostu splonal, byc moze trafilem na wadliwy akurat ten element, skoro nie slycac innych jekow i narzekan, jednak u mnie styki mialy problem, co powodwalo iskrzenie i w koncowym efekcie niestety oznaczalo stopienie sie kapsla i mocne spalenie stykow. Wywalenie kapsli hermetycznych rozwiazalo sprawe, jednak hermetyczna funkcja zostala jakby usunieta za sprawa tegoz ruchu. I jak tutaj napisal kolega honki, moje rowniez zaczely parowac, zanim zdjalem hermetyczne kapselki, jednak cytujac tutaj przedmowce, za te pieniadze "i tak warto" :)
'94 Patrol GR Y60 TB42 - "White Pig"

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » ndz paź 26, 2014 10:22 pm

Odkopuję.
Montowałem wczoraj u siebie, i wyszedł ten sam problem, co u @sebsona powyżej - nie da się zakręcić tego kapsla (nawet bez wpiętej wtyczki), jeśli ktoś ma elektrycznie regulowane lampki. A po kilku próbach spasowania na samych konektorkach ułamałem jednego "pina" :roll:
Skończyło się wywierceniem otworu i dolutowaniu przewodów bezpośrednio do blaszek wewnątrz kapsla.
Gdyby wesemowcy wklejali ten plasticzany zespół uchwytów żarówki obrócony o 180* w stosunku do tego, jak wklejają teraz, to by było wsio dobrze i bezproblemowo....
Ale poza tym świecą bardzo ładnie - w końcu coś widzę, jadąc w deszczu w nocy. :)21
y60 autobus, czerwony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”