TU WITAMY NOWYCH !!!
Moderator: Kosiarz
Re: TU WITAMY NOWYCH !!!
Witam
Tomek z Wielkopolski jak narazie na etapie poszukiwań Patrola Y61
Tomek z Wielkopolski jak narazie na etapie poszukiwań Patrola Y61
Witam. Mój Terranejszyn 2.7 i Ja się kłaniamy
. To, oprócz Maxi, jedyny pojazd, którym jeżdżę wyłacznie dla przyjemności. Do miłego... Witek

- fastNfurious
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich,
forum studiuję od dłuższego czasu, trochę anonimowo, bo nie było czym się pochwalić
no ale w końcu jest: długi Y61 RD28 trochę pomotany tu i tam
skończyłem więc kurs teoretyczny i zaczynam ćwiczenia praktyczne w terenie
pozdrawiam z Gór Izerskich
forum studiuję od dłuższego czasu, trochę anonimowo, bo nie było czym się pochwalić

no ale w końcu jest: długi Y61 RD28 trochę pomotany tu i tam
skończyłem więc kurs teoretyczny i zaczynam ćwiczenia praktyczne w terenie

pozdrawiam z Gór Izerskich
Y61 TD42T LONG 35" +2"

Zapraszamy do dzialu Nasze nissany - coby sie pochwalić fotograficznie .

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
witam serdecznie wszystkich!!! W rodzinie 4x4 już jakiś czas... aktualnie terrano2 2.7 się robi pod turystykę
Przywitam się i ja:)
Za namową mojego 11 letniego syna i jego dziadka, na wiosnę tego roku, zakupiłem Y61 (krótki) z 1998 roku. Na liczniku 247000 km. (w rzeczywistości nie wie nikt
.
Samochód był kompletnie standardowy, więc przeprowadziliśmy kilka drobnych modernizacji.
Zamysłem było przygotowanie samochodu na lajtowe wyprawy typu Rumunia, Ukraina we trójkę (ja, mój syn i dziadek); i tak wykonano następujące prace (modernizacje):
1. zawieszenie 3" Ironman
2. przedni i tylny zderzak "Fabryka4x4" z wyciągarką
3. Opony BFG AT 33" oraz do terenu MT (oba komplety na odsadzonych felgach stalowych -30) do MT-ków z Badlockami.
4. Bagażnik dachowy (przyznam bez bicia, że na razie dla fajniejszego image-u
, w przyszłości przyda się na szpeje wyprawowe)
Po pierwszym szale, niekoniecznie koniecznych modernizacji, przyszedł czas na trochę mądrzejsze prace, więc wymieniłem:
1. kompletny rozrząd
2. pompę wspomagania
3. pompę klimatyzacji
4. chłodnicę zamieniłem na aluminiową o trochę większej wydajności, przy okazji wiskoza
5. wymiana sprzęgła (dwumasa tylko regenerowana)
6. wymiana wszystkich filtrów i płynów
7. sprzęgiełka manualne
8. przetwornica 230 V
9. przednie fotele kubełkowe (znalazłem genialne kubełki z Subaru - dwa za 300 PLN
)
10. Oryginalnie był bez szyb karoseryjnych, co utrudniało obserwację przy skręcie w prawo - rowerzyści byli mocno zagrożeni), więc wstawiłem szyby
11. dzienne oświetlenie LED w zderzakach
12. światła robocze po bokach bagażnika dachowego, światła wsteczne ba bagażniku dachowym, 4 halogeny na bagażniku i cztery na zderzaku (wiem, wiem
- to też bardziej do szpanu na razie
)
13. wymiana pompy wtryskowej na mechaniczną z Y60
14. rozwiercenie sprężarki
15. sportowy wydech Fi 65mm od silnika - dalej Fi 60mm
W planach kilka innych modernizacji, typu namiot dachowy, dodatkowy zbiornik paliwa.
Natomiast w najbliższych planach mam montaż dodatkowego zawieszenia pneumatycznego (http://www.resorrex.pl/coil-rite.php). Tutaj oczywiście chciałbym poprosić tych z Was, którzy mają więcej (dużo więcej ode mnie) pojęcia w temacie 4x4. Czy to dobry pomysł? Wydaje mi się, że może to pomóc w razie zawieszenia się na garbie, czy też na większych trawersach (możliwość regulacji zawieszenia niezależnie "góra-dół-prawa-lewa).
Wiem, że pewnie popełniłem kupę błędów początkującego, ale mam nadzieję, że samochodzik będzie się sprawdzał na niezbyt trudnych wyprawach i dawał nam kupę radochy. Wszyscy trzej jesteśmy na razie w nim zakochani:)
Kolejne plany to zakup Y60 i zrobienie z niego naprawdę dzielnego czołgu:)
Za namową mojego 11 letniego syna i jego dziadka, na wiosnę tego roku, zakupiłem Y61 (krótki) z 1998 roku. Na liczniku 247000 km. (w rzeczywistości nie wie nikt

Samochód był kompletnie standardowy, więc przeprowadziliśmy kilka drobnych modernizacji.
Zamysłem było przygotowanie samochodu na lajtowe wyprawy typu Rumunia, Ukraina we trójkę (ja, mój syn i dziadek); i tak wykonano następujące prace (modernizacje):
1. zawieszenie 3" Ironman
2. przedni i tylny zderzak "Fabryka4x4" z wyciągarką
3. Opony BFG AT 33" oraz do terenu MT (oba komplety na odsadzonych felgach stalowych -30) do MT-ków z Badlockami.
4. Bagażnik dachowy (przyznam bez bicia, że na razie dla fajniejszego image-u

Po pierwszym szale, niekoniecznie koniecznych modernizacji, przyszedł czas na trochę mądrzejsze prace, więc wymieniłem:
1. kompletny rozrząd
2. pompę wspomagania
3. pompę klimatyzacji
4. chłodnicę zamieniłem na aluminiową o trochę większej wydajności, przy okazji wiskoza
5. wymiana sprzęgła (dwumasa tylko regenerowana)
6. wymiana wszystkich filtrów i płynów
7. sprzęgiełka manualne
8. przetwornica 230 V
9. przednie fotele kubełkowe (znalazłem genialne kubełki z Subaru - dwa za 300 PLN

10. Oryginalnie był bez szyb karoseryjnych, co utrudniało obserwację przy skręcie w prawo - rowerzyści byli mocno zagrożeni), więc wstawiłem szyby
11. dzienne oświetlenie LED w zderzakach
12. światła robocze po bokach bagażnika dachowego, światła wsteczne ba bagażniku dachowym, 4 halogeny na bagażniku i cztery na zderzaku (wiem, wiem

13. wymiana pompy wtryskowej na mechaniczną z Y60
14. rozwiercenie sprężarki
15. sportowy wydech Fi 65mm od silnika - dalej Fi 60mm
W planach kilka innych modernizacji, typu namiot dachowy, dodatkowy zbiornik paliwa.
Natomiast w najbliższych planach mam montaż dodatkowego zawieszenia pneumatycznego (http://www.resorrex.pl/coil-rite.php). Tutaj oczywiście chciałbym poprosić tych z Was, którzy mają więcej (dużo więcej ode mnie) pojęcia w temacie 4x4. Czy to dobry pomysł? Wydaje mi się, że może to pomóc w razie zawieszenia się na garbie, czy też na większych trawersach (możliwość regulacji zawieszenia niezależnie "góra-dół-prawa-lewa).
Wiem, że pewnie popełniłem kupę błędów początkującego, ale mam nadzieję, że samochodzik będzie się sprawdzał na niezbyt trudnych wyprawach i dawał nam kupę radochy. Wszyscy trzej jesteśmy na razie w nim zakochani:)
Kolejne plany to zakup Y60 i zrobienie z niego naprawdę dzielnego czołgu:)
Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem Nissana Patrola gr y60 LOng z 97 roku - przejechane 288 tyś
Patrola kupiłem od myśliwego u którego stał w stodole pare lat 2 lata totalnie zabrudzony i zdemontowany. W palanach lift 4
i parę przeróbek do jazdy w terenie.
Podrawiam

Podrawiam
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Na co Ci lift 4 "
. Tylko problemy z zwieszeniem , mimośrody , krzyżaki itd. . A lift 2 " w długim bez ingerencji w zawiechę i kola 33 wchodzą bez problemu . No chyba ,że chcesz ciorac grubo w terenie ale do tego to długi patrol tak sobie .

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Musi być potwórFiba pisze:Na co Ci lift 4 ". Tylko problemy z zwieszeniem , mimośrody , krzyżaki itd. . A lift 2 " w długim bez ingerencji w zawiechę i kola 33 wchodzą bez problemu . No chyba ,że chcesz ciorac grubo w terenie ale do tego to długi patrol tak sobie .

- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Wszystko jasne 

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
witam
Adam z Wawa ,jestem posiadaczem niedawno nabytego NISSANA gr 61 3.0 2004r . Auto na obecna chwile jest seryjne i jak na razie tak zostanie z uwagi na to ze nie mam zadnego doświadczenia i wiedzy na temat tego auta
mysle ze po zasiegnieciu tu lektyury i waszej wiedzy moje auto osiągnie wygląd i stan techniczny jak niektórych z was (można by rzec ze sa tu autorytety)
Z miła chęcią będę sledzil wszystkie watki ,ale niestety na początek musze poprosić o opinię w sprawie mojego auta ,niestety już na początek mam mały problem
ale żeby nie rozpisywać się ty zmykam do odpowiedniego tematu
i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów i chetnie "pstawił bym wszystkim pierwsza kolejke browarka" 
Adam z Wawa ,jestem posiadaczem niedawno nabytego NISSANA gr 61 3.0 2004r . Auto na obecna chwile jest seryjne i jak na razie tak zostanie z uwagi na to ze nie mam zadnego doświadczenia i wiedzy na temat tego auta

Z miła chęcią będę sledzil wszystkie watki ,ale niestety na początek musze poprosić o opinię w sprawie mojego auta ,niestety już na początek mam mały problem

Cześć! Y60 Podlasie...
Witam, jestem ze śląska
i mam Patrola Y61 z 1999roku.
Jest trochę przygotowany do dalekiej drogi i w takim celu będę go wykorzystywał

Jest trochę przygotowany do dalekiej drogi i w takim celu będę go wykorzystywał

Jak by co służę pomocąmaniek 77 pisze:witam
Adam z Wawa ,jestem posiadaczem niedawno nabytego NISSANA gr 61 3.0 2004r . Auto na obecna chwile jest seryjne i jak na razie tak zostanie z uwagi na to ze nie mam zadnego doświadczenia i wiedzy na temat tego autamysle ze po zasiegnieciu tu lektyury i waszej wiedzy moje auto osiągnie wygląd i stan techniczny jak niektórych z was (można by rzec ze sa tu autorytety)
Z miła chęcią będę sledzil wszystkie watki ,ale niestety na początek musze poprosić o opinię w sprawie mojego auta ,niestety już na początek mam mały problemale żeby nie rozpisywać się ty zmykam do odpowiedniego tematu
i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów i chetnie "pstawił bym wszystkim pierwsza kolejke browarka"

Patrol Rules
(3xY60 & 3xY61)
(3xY60 & 3xY61)
Witam,
Mam nadzieję, że niebawem dołączę do posiadaczy Patrola. Póki co szukam odpowiedniej sztuki.
Pozdrawiam
Mam nadzieję, że niebawem dołączę do posiadaczy Patrola. Póki co szukam odpowiedniej sztuki.
Pozdrawiam
Witam,
Nosze się z zamiarem kupna patrola jest możliwe że dołącze do posiadaczy.
Nosze się z zamiarem kupna patrola jest możliwe że dołącze do posiadaczy.
Cześć
Od dwóch dni mam Y61 2.8 long z1999r. Zmotany, biały, piękny.....
Przeznaczenie: dalsze wyprawy.... Bozia na to da zdrowie... Praca pieniądze a od Was pewnie dobre rady, czsem może przy zimny browarze ...
Od dwóch dni mam Y61 2.8 long z1999r. Zmotany, biały, piękny.....
Przeznaczenie: dalsze wyprawy.... Bozia na to da zdrowie... Praca pieniądze a od Was pewnie dobre rady, czsem może przy zimny browarze ...

Był TJ 4.0
Jest "Dziadek": Y61 long 2.8 +3" +20% chip V-tech
Póki oddycham walczę!
Jest "Dziadek": Y61 long 2.8 +3" +20% chip V-tech
Póki oddycham walczę!
Witam kolegów forumowiczów.
Jestem z Radomia od wczoraj jestem "jeszcze" szczęśliwym posiadaczem Patrola Y61 2.8TdI z 00r krótkiego.
Świadomie pisze jeszcze ponieważ mało się jeszcze z Patrolem znamy. Ale mam nadzieje ze właśnie Wy mi w zapoznaniu się z nim pomożecie. Obiecuje nie będę upierdliwy w pytaniach,he he
A jak go dobrze poznam to chciałbym być szczerze z niego szczęśliwy i dumny.
Do zobaczenia na szlaku.
Jestem z Radomia od wczoraj jestem "jeszcze" szczęśliwym posiadaczem Patrola Y61 2.8TdI z 00r krótkiego.
Świadomie pisze jeszcze ponieważ mało się jeszcze z Patrolem znamy. Ale mam nadzieje ze właśnie Wy mi w zapoznaniu się z nim pomożecie. Obiecuje nie będę upierdliwy w pytaniach,he he
Do zobaczenia na szlaku.
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
sdaniels pisze:Witam kolegów forumowiczów.
Do zobaczenia na szlaku.
Powitać

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Artur pozdrawia wszystkich z Krakowa. Miał być LC a jest krótki Patrol z 2005 r. 

Witam jestem nowy na tym forum moją zabawką jest Patrol Gr
Witam wszystkich
Od 4 miesiecy wlasciciel Patrola y61 w trakcie przebudowy.
Od 4 miesiecy wlasciciel Patrola y61 w trakcie przebudowy.
Witam wszystkich,
po paru miesiącach poszukiwań, bicia się z myślami patrol czy może coś innego zdecydowałem się w końcu na zakup Nissana Patrola Y60 z 1993 roku.
po paru miesiącach poszukiwań, bicia się z myślami patrol czy może coś innego zdecydowałem się w końcu na zakup Nissana Patrola Y60 z 1993 roku.
Y60, 93r , 2.8T coś tam porobione
Witam,
Jestem tuż przed zakupem Y61 na wyprawy.
Cywilnie jeżdżę Jeepami
.
Pozdr
gobo
Jestem tuż przed zakupem Y61 na wyprawy.
Cywilnie jeżdżę Jeepami

Pozdr
gobo
XH codziennie oraz Y61 nie codziennie
także witam wszystkich 
Pozdrawiam z nad morza, ze Stegny.
Od 1,5 roku w posiadaniu Patrola Y61 3.0

Pozdrawiam z nad morza, ze Stegny.
Od 1,5 roku w posiadaniu Patrola Y61 3.0
GR II 3.0 00' stock