AUTOMATYCZNE ŚWIATŁA Terrano2 93
Moderator: Kosiarz
AUTOMATYCZNE ŚWIATŁA Terrano2 93
Witajcie!
Ostatnio załatwiłem akumulator, przez zostawienie samochodu na światłach. Czy ktoś robił automatyczne światła, tzn. po wyjęciu kluczyka gasną i po sprawie.
Wpadłem na pomysł, aby plus od zapalniczki (zapalniczka odłącza się po wyłączeniu kluczyka) podłączyć zamiast plusa od włącznika z przekręcanego włącznika. Wówczas, będzie można wyłączyć światła na włączonym silniku. Może ktoś to robił i wie , który pin odpowiada, a może przekaźnik chodzi na masie?
Jeśli macie inne sposoby, proszę o info.
Pozdrawiam
Dawid
Ostatnio załatwiłem akumulator, przez zostawienie samochodu na światłach. Czy ktoś robił automatyczne światła, tzn. po wyjęciu kluczyka gasną i po sprawie.
Wpadłem na pomysł, aby plus od zapalniczki (zapalniczka odłącza się po wyłączeniu kluczyka) podłączyć zamiast plusa od włącznika z przekręcanego włącznika. Wówczas, będzie można wyłączyć światła na włączonym silniku. Może ktoś to robił i wie , który pin odpowiada, a może przekaźnik chodzi na masie?
Jeśli macie inne sposoby, proszę o info.
Pozdrawiam
Dawid
Re: AUTOMATYCZNE ŚWIATŁA Terrano2 93
A nie masz pikacza?
U mnie po wyjęciu kluczyka i zostawionych światłach pika...
Może jest zepsuty, albo... u Ciebie go nie ma

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
U mnie na przykład nic nie pika ani nie brzęczy 

y60 autobus, czerwony.
A u mnie pika kluczyk w stacyjce 

------------------------
Y61 2.8 króciak -zabawa
Y61 3.0 BMW Long - wyprawy
Y61 2.8 króciak -zabawa
Y61 3.0 BMW Long - wyprawy
Może w 1993 r. w salonie nissana w Niemczech, pikało. Obecnie nie pika i już 400 na akumulator poszło. Dlatego chce zrobić obejście zasilania przekaźnika. Może ktoś to robił. Dajcie znać.
A może ktoś wie jak podłączyć pikacz? Gdzie on sie znajduje?
Dawid
A może ktoś wie jak podłączyć pikacz? Gdzie on sie znajduje?
Dawid
nissterr pisze:A nie masz pikacza?
piszczy po otwarciu drzwi kierowcy
Kontaktron przy drzwiach nie łączy po otwarciu wrót ja zaśniedzieje. Podchodzi z primery.