TERRANO II 2,7 Tdi - wyprawówka - wady i zalety
Moderator: Kosiarz
Re: TERRANO II 2,7 Tdi - wyprawówka - wady i zalety
Czyli nie ma problemu. Dzięki
Kusi mnie skrzynia automatyczna. Co lepiej automat czy manual. Będzie to samochód wyprawowy. Automat wygodniejszy ale jak z awaryjnością
Kusi mnie skrzynia automatyczna. Co lepiej automat czy manual. Będzie to samochód wyprawowy. Automat wygodniejszy ale jak z awaryjnością
Monterey 3,1D '97 LTD - na razie seria, w planie wyprawówka
HCPunk
HCPunk
miałem awtomata pomykałem nim pięć lat nie oszczędzałem go ( ciągniecie przyczep babranie w błocie ) i żadnych problemów , myślę że jak się dba o niego to dłużej posłuży niż manual . Jest jeden tylko problem jak zabraknie Ci prądu to na pych już nie odpalisz trzeba holować .
Parchaty K-160 3.3td
Wypas ta skórkanissterr pisze:Są wersje z radiem cd na 1dim i przyciskiem awaryjnych na ramce.
Ja sobie na szrocie dokupiłem tą ramkę z awaryjnymi na 1 dim → włożyłem radio z cd a po bokach przycisku awaryjnych mam pstryczki od dodatkowych świateł przód i tył.
Ramka radia jak na tym zdjęciu (nie jest to mój, tylko jakiś z otomoto;):

Na zdjęciu ma podgrzewane.
Pod reduktorem są włączniki...
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
to dupa, bo trzeba siasc na zimne zeby wlaczyc podgrzewanie.nissterr pisze:Na zdjęciu ma podgrzewane.

Na zdjęciu ma również webasto może uruchamiane z pilotaredzik pisze:to dupa, bo trzeba siasc na zimne zeby wlaczyc podgrzewanie.nissterr pisze:Na zdjęciu ma podgrzewane.

- Misiek Cypr
-
Zawsze sie mozna wyposazyc w stary syberyjski sposob: lutlampa
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Zeszło auto na psy....wolf_87 pisze:Na zdjęciu ma również webasto może uruchamiane z pilotaredzik pisze:to dupa, bo trzeba siasc na zimne zeby wlaczyc podgrzewanie.nissterr pisze:Na zdjęciu ma podgrzewane.
Pstryczki, kabelki, a potem coś na wzór jeep.org mus zakładać żeby to ogarnąć.

- wojtek_kom
-
Podgrzewane siedzenia to podstawa, partnerki nie trzeba rozgrzewać 

Nissan-y
Ja u siebie też mam podgrzewane pod warunkiem, że się fasoli po bretońsku nawpycham 

No Mud No Fun
Grzeje, nie grzeje....z dupy pomysł. Kupić auto i nie wsadzić w pakiet startowy dychacza żeby chciał jako tako działać to podobno dziś nie męskie. Tak więc Terrano zdecydowanie na wyprawówkę się nie nadaje!
Jestem przygotowany na dozbrojenie, nie ma z ty problemu.Dżem pisze:Grzeje, nie grzeje....z dupy pomysł. Kupić auto i nie wsadzić w pakiet startowy dychacza żeby chciał jako tako działać to podobno dziś nie męskie. Tak więc Terrano zdecydowanie na wyprawówkę się nie nadaje!
Myślę że uzbrojony nadaje się
HCPunk
HCPunk
Co innego dozbrojenie a co innego doprowadzenie do użytkowania żeby nie straszno było 100km od domu odjechać.
Jak kupisz rokującą jednostkę (nie jest to szukanie igły w stogu siana) to nie jest Cię w stanie zaskoczyć wydatkiem reanimacyjnym rzędu 10 tysi. No chyba że preferujesz styl hinduskich taksówkarzy i musisz zrobić tak aby potem wsiadając buty zmieniać na domowe kapcie
Jak kupisz rokującą jednostkę (nie jest to szukanie igły w stogu siana) to nie jest Cię w stanie zaskoczyć wydatkiem reanimacyjnym rzędu 10 tysi. No chyba że preferujesz styl hinduskich taksówkarzy i musisz zrobić tak aby potem wsiadając buty zmieniać na domowe kapcie

- MAVERICKART
- jestem tu nowy...
ja mam mavericka 2,7tdi i nie mam z nim problemów 9lat pod moim kapciem i na wyprawie bylem w grecji z dużą przyczepą i dawał radę po górach i piaskach tylko trzeba dobrze wyposażyć auto i daje radę na pewno mniejsze spalanie niż dyskoteka która żłopie jak wół i się grzeje
Mam zamiar kupić cos z końca produkcji. Wolę na początku kupic lepiej. Chyba że trafi się coś około 2001r w zadowalającym stanie.
Może ktoś wie o jakimś T II w zajebistym stanie?
Mam około 17tys
Mam około 17tys
HCPunk
HCPunk
- MAVERICKART
- jestem tu nowy...
koledze ściągałem 2001 w automacie z anglii przerobiłem około 3 dni na europe i chodzi zarąbiście koszt około 12 tys. z rejestracją
Wolę chyba europejczyka w oryginale
HCPunk
HCPunk
- MAVERICKART
- jestem tu nowy...
a jaka to różnica ja sam osobiście mam angola przerobionego i miałem orginał żadnej różnicy po za ostateczną ceną zakupu
Jak ktoś ma w zajebistym stanie to za 17k nie sprzeda. Mój np. jest z 95 i nie ma opcji, że idzie do ludzi za te pieniądze, ma u mnie dożywocie. Sraczki na patrola nie mamGoralHC pisze:Mam zamiar kupić cos z końca produkcji. Wolę na początku kupic lepiej. Chyba że trafi się coś około 2001r w zadowalającym stanie.
Mam około 17tys

No Mud No Fun
HCPunk
HCPunk
Po pedałach wnoszę na większy przebieg....
- MAVERICKART
- jestem tu nowy...
tak może mieć ja też przy ponad 200tyś wymieniałem gumy na sprzegle i hamulcu a tak ładny nawet bardzo
- Misiek Cypr
-
Ten tez ladnyGoralHC pisze:http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7tdi ... 60507.html
Ktoś może coś wie na temat tego wehikułu?
http://otomoto.pl/nissan-terrano-ii-7-m ... 83952.html
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
No nie jest taki ładny ;pMisiek Cypr pisze:Ten tez ladnyGoralHC pisze:http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7tdi ... 60507.html
Korozja zjada przednie nadkola - wychodzi już poza plastiki - więc zeżarte jest wszystko pod plastikami, tylna klapa standardowo przy odprowadzeniu wody gnije. Patrząc tylko na te objawy jestem niemal pewny że są już dziury pod tylną kanapą i w tylnych nadkolach i prawdopodobnie pod nogami kierowcy i/lub pasażera.
WJ21
Jak znajdę trochę czasu to w weekend przejadę się oglądnąć tego pierwszegoMisiek Cypr pisze:Ten tez ladnyGoralHC pisze:http://otomoto.pl/nissan-terrano-2-7tdi ... 60507.html
HCPunk
HCPunk