...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 4
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 4
Panowie szukam i nie mogę znaleźć, a wiem że gdzieś była rozpiska co trzeba odpiąć/ zdemontować przy zrzucaniu budy w krótkim Y60...Jakby ktoś miał pod ręką linka to poproszę...
GR Y60 2.8 '95, IC , ExtremeTrekker II ...
-
- jestem tu nowy...
Witam, szybkie pytanko ile macie w swoich patrolach (y60 2.
odkręconą śrubkę od dawki głównej licząc od nakrętki kontrującej???
Borykam się z wysokim spalaniem (20 l na 100 km) kończą mi się pomysły, wszystkie możliwe regulacje przeprowadziłem i stawiam że pompiarz coś spie..ył
Pozdrawiam

Borykam się z wysokim spalaniem (20 l na 100 km) kończą mi się pomysły, wszystkie możliwe regulacje przeprowadziłem i stawiam że pompiarz coś spie..ył
Pozdrawiam
"Nissan Patrol"
"Suzuki Samurai"
"Suzuki Samurai"
u mnie nie ruszana w ogóle, tylko regulacja boostpinem...koła '36, doładowanie 1.2 bara, spalanie na trasie ok. 11-12 litrów...
-
- jestem tu nowy...
Ok, ale ile masz w takim razie wykręconą śrubkę w mm.
"Nissan Patrol"
"Suzuki Samurai"
"Suzuki Samurai"
pisałem, że śrubki nie ruszałem w ogóle....
-
- jestem tu nowy...
Kolego rozumiem że nie ruszałeś śrubki ale ilem masz w tej chwili wykręconą (ustawioną orginalnie ) można zmierzyć suwmiarką od nakrętki kontrującej. Pozdrawiam
"Nissan Patrol"
"Suzuki Samurai"
"Suzuki Samurai"
aha sorki, nie skumałem
, niestety nie pomogę Ci bo nie mam teraz auta dostępnego...

Witam Kolegów szanownych 
Pamięta ktoś, jakiego rozmiaru simmering siedzi w tylnym moście na wałku atakującym (Patrol 160) ? Poci się franca i dojrzał do wymiany. A nigdzie nie ma info, jaki ma być (dla formalności - szukajka nie daje wyników - od tego zacząłem).
pzdr.

Pamięta ktoś, jakiego rozmiaru simmering siedzi w tylnym moście na wałku atakującym (Patrol 160) ? Poci się franca i dojrzał do wymiany. A nigdzie nie ma info, jaki ma być (dla formalności - szukajka nie daje wyników - od tego zacząłem).
pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Powitać
Pany problem. Po zapaleniu świateł mijania zapala sie kontrolka od długich. Świeci lewe mijania a prawe nie. Po przełączeniu na długie kontrolka dalej świeci i tylko dalej lewa lampa tyle ze włącza sie długie. Gdzieś masy nie ma, czy przełącznik koło kierownicy szczęzł ?
Pany problem. Po zapaleniu świateł mijania zapala sie kontrolka od długich. Świeci lewe mijania a prawe nie. Po przełączeniu na długie kontrolka dalej świeci i tylko dalej lewa lampa tyle ze włącza sie długie. Gdzieś masy nie ma, czy przełącznik koło kierownicy szczęzł ?
- Wojtek
Czy prawy reflektor się żarzy ? Jeśli tak, wyjmij z niego żarówkę (możesz tylko zdjąć kostkę ze styków żarówki) - pewnie zwiera w środku, zdarza się... lewy powinien wrócić do normy. Tylko to jednocześnie oznacza, że w prawym także nie ma masy. Sprawdź w miarę szybko, bo, jeśli moja diagnoza jest słuszna, to przez kontrolkę długich idzie niezły prąd.
Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
Dzieki. Sprawdzę dokladnie. Dziś po upalaniu parę razy przełączyłem z mijania na długie i wszystko wróciło do normy, tylko to już któryś raz tak się dzieje.
- Wojtek
To oznacza brak masy... w prawym.
Kiedy podajesz napięcie na krótkie i brak masy, to prąd płynie przez żarnik długich i znajduje masę dopiero na kontrolce długich. Wszystko wówczas zasilane jest szeregowo : najpierw żarnik krótkich, później przez wspólną elektrodę długich i krótkich która powinna zamykać obwód na masę a nie zamyka bo "wisi w powietrzu", następnie żarnik długich, przewód do kontrolki długich i dopiero tu dostaje zamknięcie do masy.
Sprawdź połączenie kabelka od kostki reflektora do masy gdzieś na nadwozie. Pewnie zardzewiało i nie styka, jak poruszasz kabelkami to powinien mrugać reflektor. Może też być zaśniedziałe połączenie kabla z oczkiem/konektorkiem.
Kiedy podajesz napięcie na krótkie i brak masy, to prąd płynie przez żarnik długich i znajduje masę dopiero na kontrolce długich. Wszystko wówczas zasilane jest szeregowo : najpierw żarnik krótkich, później przez wspólną elektrodę długich i krótkich która powinna zamykać obwód na masę a nie zamyka bo "wisi w powietrzu", następnie żarnik długich, przewód do kontrolki długich i dopiero tu dostaje zamknięcie do masy.
Sprawdź połączenie kabelka od kostki reflektora do masy gdzieś na nadwozie. Pewnie zardzewiało i nie styka, jak poruszasz kabelkami to powinien mrugać reflektor. Może też być zaśniedziałe połączenie kabla z oczkiem/konektorkiem.
Masakra to co piszeszWojtek pisze:To oznacza brak masy... w prawym.

これは右...何の重量を意味しません。
ショートへの電圧および重量の欠如を適用すると、フィラメントに電流が流れるだけ長い制御に長く、重量です。すべての電源を
Tyle samo bym zrozumiał:) Z elektryki / elektroniki kpl. noga ze mnie, ale dziękuję Ci bardzo za podpowiedź. Przynajmniej zrozumiałem ze gdzieś przy lampie nie mam masy.

Dzięki jeszcze raz

Sprawdź bezpieczniki od świateł, jak jeden będzie zjarany albo nie będzie łączył, to objawy są identyczne - sprawdzone w patrolu i innych skośnookich wynalazkach.

Dzieki. Bezpieczniki przeczyszczone i na chwile obecna wszystko jest ok. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Nie mialem ogrzewania tylnych drzwi. Zjarany był bezpiecznik 20 tka. Wsadziłem nowy i pomierzyłem napięcie na wejściu wsuwki na szybę. Na malych drzwiach napięcie to 2.3 a na dużych 8.5 ? To tak ma być? Czy coś zdupcone dalej ? Pacjent Y60.
Cześć,
Mam małe pytanie,
strasznie wkurza mnie szpara pomiędzy zderzakiem a lampą i błotnikiem, widziałem opcję na wrzucenie w to miejsce uszczelki, Czy wiecie czego użyć i jak to zrobić ładnie i w miarę tanio ? (chodzi mi przede wszystkim o zakończenie ładne i trwałe nad zderzakiem nad kołem)

z góry dzięki.
pozdrawiam
Mam małe pytanie,
strasznie wkurza mnie szpara pomiędzy zderzakiem a lampą i błotnikiem, widziałem opcję na wrzucenie w to miejsce uszczelki, Czy wiecie czego użyć i jak to zrobić ładnie i w miarę tanio ? (chodzi mi przede wszystkim o zakończenie ładne i trwałe nad zderzakiem nad kołem)

z góry dzięki.
pozdrawiam
Vesa
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
nie mam tej szpary a wolabym miec. jak wjedziesz na dobry wykrzyz to ci teraz zderzak lampy nie ulamie. w oryginale zderzak jest plastkowy i sie poddaje a ten co masz ni uja
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Pany orientuje się ktoś czy rama od Y61 2,8 long jest taka sama jak Y61 3,0 long (2000r). Podejdzie na zamianę , czy trzeba rzeźbić ?
- vandall_jr
-
Łapy silnika zmienić musisz 3.0 ma inne niż 2,8dizell pisze:Pany orientuje się ktoś czy rama od Y61 2,8 long jest taka sama jak Y61 3,0 long (2000r). Podejdzie na zamianę , czy trzeba rzeźbić ?
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Witam. Mam pytanie, jaką pojemność ma zbiornik paliwa w Nissanie Terrano II 2,7 TDi 5-drzwiowy z 2001 roku?
- Wojtek
A w instrukcji nie masz?
Niestety nie mam instrukcji. Samochód jest na wyposażeniu OSP a ja muszę pilnie podać komendantowi pojemności zbiorników paliwa wszystkich pojazdów osp. Bardzo proszę o pomoc w określeniu pojemności. Jedyne co posiadam to numer VIN spisany z dowodu rejestracyjnego.
- Wojtek
Oj, gościu
wrzucasz w GOOGLE to :
Terrano II 2,7 TDi capacity
i dostajesz :
http://automobilio.info/en/Nissan/Terrano/
a tam sobie wybierasz
Leniuszek jeden

Terrano II 2,7 TDi capacity
i dostajesz :
http://automobilio.info/en/Nissan/Terrano/
a tam sobie wybierasz

Leniuszek jeden

Dzięki Wojtek
Szukałem w googlach ale na niektórych polskich stronach przy 5-drzwiowym była podawana pojemność 72L, zamiast 80, więc wolałem się tu poradzić.

Szukałem w googlach ale na niektórych polskich stronach przy 5-drzwiowym była podawana pojemność 72L, zamiast 80, więc wolałem się tu poradzić.
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:

Ostatnio zmieniony wt kwie 12, 2016 6:33 pm przez OKU, łącznie zmieniany 1 raz.
Vitara -> Patrol Y60 4,2E -> Patrol Y61 2,8 TDI