SZYBKIE PYTANIE, SZYBKA ODPOWIEDZ
Moderator: Kosiarz
Re: SZYBKIE PYTANIE, SZYBKA ODPOWIEDZ
wyjmi silnik
, klucz pneumat , łyżka do kół , duży śrubokręt.

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
To teraz ja
Wczoraj zakopałem się dość głęboko. Wyciągał mnie znajomy wyciągarką podpiętą pod mój hak z tyłu. Miałem włączone 4x4, reduktor i diff lock. Po około 30-40 sekundach kręcenia kołami do tyłu Patrol zaczął dawać sygnały dźwiękowe : ) Takie pik-pik-pik ( tak jakby cofała ciężarówka ). Co to mogło być ? Jakieś ostrzeżenie że coś się przegrzewa ? Patrol z 1999r. 2.8 SE.
Wczoraj zakopałem się dość głęboko. Wyciągał mnie znajomy wyciągarką podpiętą pod mój hak z tyłu. Miałem włączone 4x4, reduktor i diff lock. Po około 30-40 sekundach kręcenia kołami do tyłu Patrol zaczął dawać sygnały dźwiękowe : ) Takie pik-pik-pik ( tak jakby cofała ciężarówka ). Co to mogło być ? Jakieś ostrzeżenie że coś się przegrzewa ? Patrol z 1999r. 2.8 SE.
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
blokada włączona
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
to znaczy ze dopiero w momencie pik-pik ona sie wlaczyla ?
Znalazlem chyba odpowiedz na to pytanie na ang forum
"From memory that buzzer is only supposed to come on when you exceed a certain speed with the locker still engaged and it's connected through the locker control/speed/low range sense module in the dash somewhere"
Wygląda na to, że sygnał dźwiękowy załącza się w momencie kiedy diff lock jest włączony, a silnik/koła osiągają pewną prędkość obrotową, która może być szkodliwa dla mechanizmu - stąd ostrzegawczy sygnał dźwiękowy.
"From memory that buzzer is only supposed to come on when you exceed a certain speed with the locker still engaged and it's connected through the locker control/speed/low range sense module in the dash somewhere"
Wygląda na to, że sygnał dźwiękowy załącza się w momencie kiedy diff lock jest włączony, a silnik/koła osiągają pewną prędkość obrotową, która może być szkodliwa dla mechanizmu - stąd ostrzegawczy sygnał dźwiękowy.
Hejka mam takie pytanko ile wynosi wysokoś seryjnego parcha y60 2.8 long od środka piasty do rantu nadkola albo od ziemi do rantu 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Zależy jak bardzo uklepane sprężyny i jak wysoko wycięte zgniłe błotniki 

y60 autobus, czerwony.
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Szybkie pytanie:
czy skrzynia Terrano 3.0 TD konstrukcyjnie/wytrzymałościowo jest bliżej patrolowej 2,8 czy patrolowej 4,2?
czy skrzynia Terrano 3.0 TD konstrukcyjnie/wytrzymałościowo jest bliżej patrolowej 2,8 czy patrolowej 4,2?
bliżej 2,8 , to jest f5fs30r jak nie pokręciłem czyli delikatna , mnie przy ponad 450Nm siadła
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Mam pytanko temat jak dla mnie gruby czy przełożenia z tereno I 2.4 4.88 można upchnąć do mostu y60 albo czy z 260tki 5.14 próbował ktoś??
Wiem, że tylny dyfer z LSD ( terrano) podchodzi do przedniego mostu z y60 ( przełożenia 4.2). Tym samym załatwiamy przełożenia i blokadę przodu.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Co to za krzywka ? i czy ona ma działać tak jak na filmiku ? Co nią steruje ? temperatura ?
Silnik był zimny przed odpaleniem, ale na gorącym zachowuje się tak samo. Auto to Patrol 99r. 2.8.
https://streamable.com/ltocd
Silnik był zimny przed odpaleniem, ale na gorącym zachowuje się tak samo. Auto to Patrol 99r. 2.8.
https://streamable.com/ltocd
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
To jest pierdolnik od EGRa, którego należy zaślepić, a z tego zaworu na intercoolerze wywalić "drzwiczki", tudzież zblokować na pełnym otwarciu.
y60 autobus, czerwony.
Czy główka mostu tylnego z y61 podejdzie do y60?? i czy z każdego terrano główk mostu tylnego podejdzie do y60 z przodu? jak by ktoś miał taką wiedzę byłbym wdzięczny 

- rysiek2054
Klima nie odpala
Sprzęgło od sprężarki zaskakuje po ponownym uruchomieniu silnika.
Jak odpali to działa cały czas.
Co to może byc?
y61 gu4
Sprzęgło od sprężarki zaskakuje po ponownym uruchomieniu silnika.
Jak odpali to działa cały czas.
Co to może byc?
y61 gu4
6,5 v8
terrano pasi na przód , było poszukaj
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Dzięki już znalazłem 

czy sprzęgło z 3.0 ZD30 podejdzie do 4.2 TD42 ?
ewentualnie po czym poznać z którego roku mam wsadzone td42, potrzebuje kupić sprzęgło i nie mam pojęcia jakie bo silnik był wymieniony
ewentualnie po czym poznać z którego roku mam wsadzone td42, potrzebuje kupić sprzęgło i nie mam pojęcia jakie bo silnik był wymieniony
-
- jestem tu nowy...
Witam,
Takie pytanie na szybko, czy może mi ktoś podać albo zmierzyć rozstaw gniazd na sprężyny w mostach przednim i tylnym od Patrola Y60?
Będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam,
Piotr
Takie pytanie na szybko, czy może mi ktoś podać albo zmierzyć rozstaw gniazd na sprężyny w mostach przednim i tylnym od Patrola Y60?
Będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam,
Piotr
"Bo żywi mają zawsze rację przeciw umarłym."
Zmierz srednice i zamow. duzego wyboru nie ma. tez mam td42 ex zd30 - tam pasuje po prostu sprzeglo od td42.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Witam wszystkich. Ćwiczył ktoś może swap om606 razem z ori automatem do y61 long?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sj 425 606468554
-
-
Witam, jaki interfejs diagnostyczny idzie do y61 zd30? Ma ktoś coś działającego?
-
- jestem tu nowy...
Witam. Mili państwo mam problem. Okazuje się że mam poodłączane podciśnienia od diff lock'a jak i kilka elementów z tylnego dyfra też ale to szczegół.
Popodłączałem podciśnienia tak jak powinny być i został mi jedno zataśmowane wyjscie ktore mi nie pasuje do niczego:

Ma ktoś może fotke albo wie co tam powinno iść i gdzie?
Popodłączałem podciśnienia tak jak powinny być i został mi jedno zataśmowane wyjscie ktore mi nie pasuje do niczego:

Ma ktoś może fotke albo wie co tam powinno iść i gdzie?