Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 3
Moderator: Kosiarz
Re: Czy ktoś oglądał tego nissana? vol. 3
Opona zsunięta z felgi to chyba nie jest jakaś wielka awaria? 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Taaaa nie przyjrzałem sięPlacek^ pisze:Opona zsunięta z felgi to chyba nie jest jakaś wielka awaria?

Był: Krótki Y60 +4 MT35 RD28T Intercooler
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
Jest: Long Y60 MT32 RD28T Safari Sunroof
N2O pisze:Merc fajny, ale trochę "szlifierkowaty", więc przełożenia od 2,8(4,625) to minimum.
Tylko brak u nas pompiarzy co potrafią dobrze do tego pompę mechaniczną ustawić.
ja mam wrzucony silnik merca 3,0 i uważam że to dobre rozwiązanie
na asfalcie nie odstaje od osobówek
poziom hałasu w normie
komfortowa prędkość przelotowa to około 110-120 km/h ale spokojnie na autostradzie można jechać 140 i też daje radę
w terenie nigdy mi nie brakowało mocy (odkąd wszystko mam zrobione, to znaczy dobrze ustawiona pompa, wtryskiwacze, turbina)
co ważne w trasie na wyprawie średnie spalanie to około 12 litrów
przełożenia mam oryginalne od 3,0 bo nic nie zmieniałem a koła na jakich jeżdżę to 33", wcześniej miałem 35 i fakt w terenie już trochę ciężkawo mu było także do 35 warto zmienić chyba przełożenia
Jak chcesz V8, to bierz benzynę, tzn LS'a jakiegoś.bartgd pisze:..a znacie pany kogoś kto jeździ v8 i mówi, że ok i nie marudzi?

Tera bym ladowal mietka 2.9 albo 3.0 jeśli ropniok. 2.9 jak ma być tanio, 3.0 jeśliby miał zapierdalac. Ale ktoś musiałby pompę ogarnąć na wzór skandynawski.
I
4.2 tylko turbo. Wolnossak wpierdala, nie jedzie, turbo wpierdala i potrafi zapierdalac.
I tak bym kładł Elesa.
I
4.2 tylko turbo. Wolnossak wpierdala, nie jedzie, turbo wpierdala i potrafi zapierdalac.
I tak bym kładł Elesa.
tel: 600298546
A kto te mietki w polsze dobrze ogarnia ? ...ja tylko grzechotnika chcę, żadnej etylyny...Ba pisze:Tera bym ladowal mietka 2.9 albo 3.0 jeśli ropniok. 2.9 jak ma być tanio, 3.0 jeśliby miał zapierdalac. Ale ktoś musiałby pompę ogarnąć na wzór skandynawski.
I
I tak bym kładł Elesa.
...a jakbym tak przyczłapkę albo lawetę chciał ciągać to chyba i td42t zmięknie co nie ?
Pozdrawiam
Bartek
co to to ni e
td42t radzić sobie bedzie dielnie z lawetą
ja w swoim na haku miałem 2 tony (chciałem wziąść 3,5 ale wzek na składzie budowlanym mieli za mały i nie dali rade załadować)
ale ciągną zacnie i nie czuł obciązenia
motor td42t jest bardzo fajny koła 31 czy 35 bez róznicy a nawet lepiej bo bardziej 1bieg sie przydaje
td42t radzić sobie bedzie dielnie z lawetą
ja w swoim na haku miałem 2 tony (chciałem wziąść 3,5 ale wzek na składzie budowlanym mieli za mały i nie dali rade załadować)
ale ciągną zacnie i nie czuł obciązenia
motor td42t jest bardzo fajny koła 31 czy 35 bez róznicy a nawet lepiej bo bardziej 1bieg sie przydaje
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Jesteś z Gdańska więc możesz spróbować uderzyć do mojego mechanika. Hukałowicz z Cieplewa k. Pruszcza. ich strona www.skrzyniebiegow.eubartgd pisze:
A kto te mietki w polsze dobrze ogarnia ? ...ja tylko grzechotnika chcę, żadnej etylyny...
...a jakbym tak przyczłapkę albo lawetę chciał ciągać to chyba i td42t zmięknie co nie ?
Pozdrawiam
Bartek
Nie wiem jak u niego z terminami ale jak mi poogarniał wszystkie tematy to mówił że będzie chciał oferować taką przekładkę silnika na mietka. Na pewno ma doświadczenie bo przy moim dłubał od początku jak tylko kupiłem (czyli 3 lata) i wszystko robili (flansza, zmiana skrzyni, elektryka itd.).
z ustawieniem pompy nie mają problemów.
W tym silniku pompa jest taka półmechaniczna bym powiedział. Sterowana jest elektronicznie. Dokładnie się na tym nie znam ale na pewno nie mogę sobie nic sam przestawić kręcąc przy pompie.
wolnossacym automatem ciagnalem z Bremen podwojna lawete a na lawecie byly 2 Voyagerybartgd pisze:A kto te mietki w polsze dobrze ogarnia ? ...ja tylko grzechotnika chcę, żadnej etylyny...Ba pisze:Tera bym ladowal mietka 2.9 albo 3.0 jeśli ropniok. 2.9 jak ma być tanio, 3.0 jeśliby miał zapierdalac. Ale ktoś musiałby pompę ogarnąć na wzór skandynawski.
I
I tak bym kładł Elesa.
Pozdrawiam
Bartek
razem ponad 4 tony
pod te gorki w niemczech od strony hannoveru tylko lapal zadyszke.
co do uturbionego, latwiej zagrzac pod solidne gorki
co do oryginalnego turbo, nic tylko jechac.
jezeli laweta latwo sie prowadzi to i 120 mozna jechac z drugim patrolem na plecach.
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
Wolnossak duzo paliBa pisze:Tera bym ladowal mietka 2.9 albo 3.0 jeśli ropniok. 2.9 jak ma być tanio, 3.0 jeśliby miał zapierdalac. Ale ktoś musiałby pompę ogarnąć na wzór skandynawski.
I
I tak bym kładł Elesa.

12,5 w mieście na 35 .

Jasne.. A w trasie masz rafinerie.ben88 pisze:Wolnossak duzo paliBa pisze:Tera bym ladowal mietka 2.9 albo 3.0 jeśli ropniok. 2.9 jak ma być tanio, 3.0 jeśliby miał zapierdalac. Ale ktoś musiałby pompę ogarnąć na wzór skandynawski.
I
I tak bym kładł Elesa.? :
12,5 w mieście na 35 .
Albo w przyczepie ciagnietEj przez golfika w tedeiku.
tel: 600298546
W trasie jest tak jak pisał Komario.Da sie przeżyć .
Druga sprawa to prędkość przelotowa,jak szybko to drogo...
Druga sprawa to prędkość przelotowa,jak szybko to drogo...
Zaczep do wolnossącego lawetę, pojedź w góry i wtedy zobaczysz ile pali.
Silnik turbodoładowany ma znacznie większą sprawność i mniejsze zużycie paliwa pod obciążeniem.
Silnik turbodoładowany ma znacznie większą sprawność i mniejsze zużycie paliwa pod obciążeniem.
Lepiej od razu 2 spali jeszcze więcej
Safari długie zapakowane na full po dach+jakieś bambetle na bagażniku+ laweta. Na lawecie Tomcat i BMW 1200GS. Do Maroka i powrót takim samym zestawem...spalanie 25-27 przy ok 110 km/h. Górka w Francji na drugim biegu 

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
zna moze ktoś ten samochód 
http://otomoto.pl/nissan-patrol-2-8tdi- ... 13555.html
Wyglada na zadbany... albo ładnie przypicowany

http://otomoto.pl/nissan-patrol-2-8tdi- ... 13555.html
Wyglada na zadbany... albo ładnie przypicowany

Typ z UK juz drugi raz probuje sprzedac.
Ciekawe ile tym razem zjedzie z ceny
http://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-PATROL ... 5672d081a7
Ciekawe ile tym razem zjedzie z ceny
http://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-PATROL ... 5672d081a7
Witam,
od pewnego czasu rozglądam się za patrolem najlepiej 2.8. Wiosna nastała wiec trzeba coś wybrać
Widział ktoś może ten egzemplarz? co sobą prezentuje ?
http://otomoto.pl/nissan-patrol-2-8dt-4 ... 30160.html
Dzięki za ew. spostrzeżenia.
od pewnego czasu rozglądam się za patrolem najlepiej 2.8. Wiosna nastała wiec trzeba coś wybrać
Widział ktoś może ten egzemplarz? co sobą prezentuje ?
http://otomoto.pl/nissan-patrol-2-8dt-4 ... 30160.html
Dzięki za ew. spostrzeżenia.
Haaa! Wiedziałem! Wystarczyło korektorem napisać kiedy pasek wymieniany i już by było zainteresowanie kupujących 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
I "nowe" gudricze km1ernil pisze:Haaa! Wiedziałem! Wystarczyło korektorem napisać kiedy pasek wymieniany i już by było zainteresowanie kupujących

Tak mnie jeszcze zastanawia - po co wykładać ryflem metalową podłogę ? Pewnie gubił zakupy...

y60 autobus, czerwony.
-
- jestem tu nowy...
Witam. Czy to możliwe żeby kupic w takiej cenie? Na początek przygody.
http://olx.pl/i2/oferta/nissan-patrol-2 ... 52c83284ab
Nie.
Nie ma takiej opcji
Nie ma takiej opcji
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
jeżeli to prawda to mega okazja, a takie się prawie nie zdarzająMalinowyGosc pisze:Witam. Czy to możliwe żeby kupic w takiej cenie? Na początek przygody.
może to być klasyczne wyłudzenie
w tej cenie rdzawej y60 nie kupisz
zadam idiotyczne pytanie
czy "cyzero" przestały wybuchac,
czy wybuchly już wszystkie
ostatnio nic się nie pokazalo zwybuchowanego.
czy "cyzero" przestały wybuchac,
czy wybuchly już wszystkie
ostatnio nic się nie pokazalo zwybuchowanego.
Mega okazje sie zdarzaja. Ale taka nie wisi 5 dni na OLX. Kupuje ktos znajomy albo po 2 telefonach ktos wplaca zaliczke ew lokalny jest z kasa w zebach w 15 minut
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...