Laminaty do Y60 - warto? jakie?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Janusz2000

Kontaktowanie:

Re: Laminaty do Y60 - warto? jakie?

Post autor: Janusz2000 » czw lut 02, 2012 8:25 pm

malysz999 pisze:Co do zawieszenia to moim zdaniem Polon sie średnio zna. Dużo lepiej Dominik Samosiuk. Po za tym Polon jest nie słowny i jak ktoś sie nie zna to lepiej niech sobie daruje tą firmę.
Ciekawe co piszesz - tym bardziej, że Dominik w zeszlym sezonie jezdzil na zawieszeniu od Polona :) W Gracie Kufla - testowali amorki skladane przez Polona. Rozmawialem z Dominikiem o ich wrażeniach osobiście.

Zgadzam się w 100% że Dominik świetnie dobiera i dostraja gotowe zawieszenia pod różne zmoty i rajdówki bo widzialem samochody przez dostrajane w akcji.

Polon z kolei jako jedyny mi znany zna sie na serwisie i budowie amortyzatorów. Doświadczyłem tego - zwrócilem się do innej firmy oferującej serwis amorów Kinga - usłyszałem, że musze im podać numery katologowe z pudełek (które już wyrzuciłem) potem oni zamówią cześci z USA a potem może za 3 miesiące bede miał je z powrotem... Do Polona amortyzatory zostały wysłane i wróciły po serwisie po dosłowanie kilku dniach.
W tej chwili mi 'podrasowywuje' bypassy i naprawia m.in jeden amortyzator, kóry myślałem, że będzie się nadawał na śmietnik - ma uszkodzenie mechaniczne - przetarcie i dziurę w zewnętrznym poszyciu - a tymaczasem usłyszałem przez telefon "ale rozje....ny jest ten twój amortyzator, ale nie przejmój się będzie jak nowy.

Doradzał mi, pomagał przy ustawieniu, pompował azotem na rajdach i to wszystko mimo, że nie kupiłem ich u niego, i są marki którą on oficjalnie się nie zajmuje - a w prakyce okazal się jedynym gościem, ktore jest mi je w stanie szybko serwisować.
RaceCars

Tacoma->Hilux 4.0 V6 TRD Supercharged
HDJ100
Touareg V8

Awatar użytkownika
iras01

Kontaktowanie:

Post autor: iras01 » czw lut 02, 2012 9:20 pm

Polon ma łeb jak sklep tylko półek n.... :)21 Jako jedyny buduje amortyzatory pod swoja marka !!

http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/247/20565.html

Wiec to co kolega pisał to miedzy ksiazki...

A ze mało słowny...no cóż artysta :)21
Gr 850Nm mi sie marzy :)

Awatar użytkownika
liverpool
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: liverpool » czw lut 02, 2012 9:54 pm

Janusz2000 pisze:Ciekawe co piszesz - tym bardziej, że Dominik w zeszlym sezonie jezdzil na zawieszeniu od Polona W Gracie Kufla - testowali amorki skladane przez Polona. Rozmawialem z Dominikiem o ich wrażeniach osobiście.
Jako ze zostałem pośrednio wywołany do tablicy to napiszę, iż WSZYSTKIE zawieszenia, które zostały wykonane w naszym warsztacie są zestrojone, wbudowane i testowane tylko przez Dominika. Przy naszym zawieszeniu nieustannie pracujemy i staramy się pogłebiac naszą wiedzę w tym aspekcie.
Artur jest jednym z naszych dostawców zawieszenia (amortyzatory) i części zamiennych. Nowa marka S+, którą próbuje stworzyc powstaje przy czynnych konsultacjach z Dominikiem. Swoją drogą to fajnie, ze ktoś od nas zaczyna to produkowac.
Co do tematu Martina to jest to nasza wiśienka na torcie. W czasie transgothiki 2010 Martin bardzo narzekał na swoje auto, że ogólnie kupa i nie idzie jechac itp( awaria za awarią, nigdy nie było go na mecie). Auto trafiło do warsztatu i został wymieniony cały dół (mosty, mocowania, wahacze, amortyzatory itp). Załozenie było proste: Ma zacząc jechac.
Progres był widoczny od poczatku. Ukończony rajd, czołówka w etapie i na koniec wygranie CC MT. Bardzo sie z tego powodu cieszę i wręcz jestem dumny z Martina.(seryjnym silnikiem około 170 KM).
Generalnie zawieszenie to bardzo cięzki temat (przebudowa z seri na coilover) i bardzo łatwo sie tutaj potknąc.
Ale zapewne im tego bedzie wiecej i stanie się to bardziej powszechne to i łatwiej będzie uzyskac właściwą wiedzę.

PS.Nie traktujcie tego jako reklame, ale u nas na stronie jest dużo przykładów wymian zawiasu.
WWW.4XDRIVE.COM - nowe otwarcie

Awatar użytkownika
iras01

Kontaktowanie:

Post autor: iras01 » czw lut 02, 2012 11:08 pm

ah ta wrodzona skromnosc :)21

malysz999
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malysz999 » czw lut 16, 2012 11:34 am

Skromność nie skromność ale jak ktoś pisze coś czego nie było to może do tego sie ustosunkuj.
Ja wyrażałem swoje zdanie i to tyle.
A pisałeś pijąc do mnie jak bym nie wiadomo co.
Pozdrawiam

malysz999
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malysz999 » czw lut 16, 2012 11:39 am

I tak na przyszłość kolego iras01 proszę bez ataków personalnych i jak nie znasz sprawy to może najpierw sie zapoznaj a dopiero pisz. Gdyby było wszystko ok nikt by postów negatywnych nie pisał.

Awatar użytkownika
iras01

Kontaktowanie:

Post autor: iras01 » czw lut 16, 2012 4:36 pm

??

malysz999
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: malysz999 » czw lut 16, 2012 5:13 pm

sorki chyba coś zle zrozumiałem
nie było tematu
Nie chcę wchodzić w konfrontację na forach.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Templar

Post autor: Templar » sob lut 25, 2012 7:15 pm

Chyba się mały offtop zrobił;)

Pragnę na chwile wrócić jeszcze do tematu laminatów. W jak tylko wrak auta odtaja zaczynam malowanie i uzupełnianie tego czego brakuje (czyli praktycznie wszystkiego...). Przed zamówieniem kompletu laminatów nawiedziła mnie retrospekcja snorkela który kiedyś otrzymałem "gratis" do GRa. Wykonany z laminatu i pomalowany na czarno, po każdym przejeździe przez las wyglądał jak mućka. Farba odchodziła płatami odsłaniając materiał z którego go wykonano. Czy operacja z nadkolami, drzwiami i resztą elementów nie skończy się tak samo czy też była to kwestia gównianego wykonania tego egzemplarza?

Awatar użytkownika
gruszek

Post autor: gruszek » sob lut 25, 2012 7:53 pm

Podobnie do malowania wychodzi oklejenie... Może iść w tą stonę?
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...

Awatar użytkownika
Szarbia

Kontaktowanie:

Post autor: Szarbia » pn sie 06, 2012 1:53 pm

Pozdr. Michal

www.szarbia.com

Awatar użytkownika
daniel b

Post autor: daniel b » pn sie 06, 2012 8:04 pm

Ma ktoś może nr tel do gościa który wystawiał na naszej giełdzie zespolony przód do y60 z laminatu.Robił też Cj-ty,pajera itp ??
ZMOTA SCORPION Y60

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”