Nasze Nissany - FOTKI
Moderator: Kosiarz
-
-
Re: Nasze Nissany - FOTKI
zalinkujcie , obejrzymy wszyscy
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
z takich pomnikow jest jeszcze bialy w Szwajcarii i rozowy pickup w Holandii.LSD pisze:Już widzę. Białego już nie ma. Ziolone, a raczej rude są
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Różowy to nie różowy tylko czerwony. Po prostu się mu troche wyblakło przez 40 lat 
Oglądałam go prawie 4 lata temu jak kupowałem swojego. Nawet rozważałem jego zakup, ale sporo części m mu brakuje lub ma nieoryginalne.
Największy minus to brak oryginalnej paki.

Oglądałam go prawie 4 lata temu jak kupowałem swojego. Nawet rozważałem jego zakup, ale sporo części m mu brakuje lub ma nieoryginalne.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
a tego bialego (pomalowanego w zebre) w kraju zegarkow widziales?LSD pisze:Różowy to nie różowy tylko czerwony. Po prostu się mu troche wyblakło przez 40 lat
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Nie widziałem, ale ruda mu wychodzi wszędzie. Jak dla mnie to totalna odbudowa karoserii. Mój z zewnątrz wyglądał o niebo lepiej a i tak podłoga czy błotniki to jedna wielka rdza. Plus jest taki, że wszystkie które widziałem mają ramy w idelanym staniekomario pisze:a tego bialego (pomalowanego w zebre) w kraju zegarkow widziales?LSD pisze:Różowy to nie różowy tylko czerwony. Po prostu się mu troche wyblakło przez 40 lat

W USA można kupić wszystkie blachy do L60 tylko nie są tanie. Komplet podłoga, błotniki, maska, drzwi to ok 10.000 $ + transport i cło.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
- kamil9010
- jestem tu nowy...
Nic tak nie wciaga jak chodzenie po bagnie:):)
Nissan king Cab 2.5d
Mondeo MK3
Nissan king Cab 2.5d

Mondeo MK3
Mój parchaty na nowych (starych, odrestaurowanych) felgach 16stkach i nowych gumkach Cooper Discoverer S/T Maxx 32", z wy*ebanymi plastikowymi poszerzeniami błotników.
Na razie fotki takie "easy", z telefona. Na fotki "in action" przyjdzie czas

Na razie fotki takie "easy", z telefona. Na fotki "in action" przyjdzie czas

K260 '91
P.A.T.R.O.L. Pojazd Akrobacyjno Turystyczno Rolniczy Oraz Latający
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Fajna stylizacja na armijnego MC4
Zrób sobie jeszcze uchwyty do podczepiania pod śmigłowcem - na pewno wszyscy będą pytać co to jest
Tu co prawda ML6, ale za to bardzo ładny:

Zrób sobie jeszcze uchwyty do podczepiania pod śmigłowcem - na pewno wszyscy będą pytać co to jest

Tu co prawda ML6, ale za to bardzo ładny:

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Fotek MC4 i ML6 mam od chooya. Nad różnymi patentami już myślałem. Z uszami sterczącymi z maski to nie będę się wygupiał. Z resztą miały je tylko ML6. A też nie wszystkie. Bardziej bym w stronę rurowych zderzaków uderzył, jeśli już. I tak nigdy nie uda się zrobić z niego repliki MC4. Więc niech sobie będzie taki "lekko stylizowany"
Mam jeszcze fajny szperacz, różne militarne lampki na tył, hak szczękowy i inne pierdoły. Można go tym wszystkim obwiesić, ale też nie chcę przegiąć pały w drugą stronę i zrobić odpust.
Mam jeszcze fajny szperacz, różne militarne lampki na tył, hak szczękowy i inne pierdoły. Można go tym wszystkim obwiesić, ale też nie chcę przegiąć pały w drugą stronę i zrobić odpust.
K260 '91
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Twój to taki w stylu eklaktycznym...
Mieszanka 260, 160 i militarnego.
Tutaj mam ciekawą fotkę. MC4 ale z przed liftu w 83'. Ma taka atrapę jak Twój.

Mieszanka 260, 160 i militarnego.
Tutaj mam ciekawą fotkę. MC4 ale z przed liftu w 83'. Ma taka atrapę jak Twój.

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Jest pomixowany trochę, owszem. Z taką atrapą jak mój, to było wiele wojskowych. Mam sporo fotek, ale to temat "nasze nissany" nie "cudze nissany" więc nie wrzucam. Mój ma atrapę od K160 (chyba 83 rok), lampy tył też 160. Wsadziłem to świadomie, graty od 260 posprzedawałem.
Krzyczeli, że nic od 160 z zewnętrznych rzeczy nie przypasuję, a tu wszystko pasi, bez większego bólu
Chciałem, żeby nie był to Hiszpan K260, jakich wiele, a żeby miał militarne zacięcie, oldskul i swój styl, ale bez ciśnienia na replikę MC4. Składanej szyby i mostów heavy duty i tak nie zrobię w warunkach garażu osiedlowego.
A i tak paru mądrali (bez zaglądania pod maskę) twierdziło, że to pięknie zachowana 160tka
Najważniejsze, że jest mechanicznie sprawny, nie dziurawy zbytnio, jeździ, daje zajebisty fun i radochę.
Krzyczeli, że nic od 160 z zewnętrznych rzeczy nie przypasuję, a tu wszystko pasi, bez większego bólu

Chciałem, żeby nie był to Hiszpan K260, jakich wiele, a żeby miał militarne zacięcie, oldskul i swój styl, ale bez ciśnienia na replikę MC4. Składanej szyby i mostów heavy duty i tak nie zrobię w warunkach garażu osiedlowego.
A i tak paru mądrali (bez zaglądania pod maskę) twierdziło, że to pięknie zachowana 160tka

Najważniejsze, że jest mechanicznie sprawny, nie dziurawy zbytnio, jeździ, daje zajebisty fun i radochę.
K260 '91
Korbamoto pisze: Najważniejsze, że jest mechanicznie sprawny, nie dziurawy zbytnio, jeździ, daje zajebisty fun i radochę.

Ma cieszyć właściciela

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Dokładnie. Fajne auto wyszło, o wiele ciekawsze od zwykłej 260.
Ja też pracuję nad pewną stylizacją, ale to jeszcze troche potrwa i idzie w zupełnie innym kierunku niż w Twoim przypadku.
Ja też pracuję nad pewną stylizacją, ale to jeszcze troche potrwa i idzie w zupełnie innym kierunku niż w Twoim przypadku.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
I jak wam się podoba nowy zderzaczek?

- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Nietuzinkowy - to zaleta. A gdzie jakieś uchwyty do szarpnięcia / podpięcia?
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
o [cenzura] zapomniał 

Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
Na ramie.Peepuck! pisze:Nietuzinkowy - to zaleta. A gdzie jakieś uchwyty do szarpnięcia / podpięcia?
Zderzak bardzo fajny bez zbędnych udziwnień które u siebie potem wycinałem. Ale te mocowania na ramie do szarpania to niezbyt szczęśliwe rozwiązanie...Z praktyki mówię, że jak utkniesz przodem po lampy to te mocowania bedzie ciężko odnaleźć, a co dopiero szeklę zapiąć...
, Ale to moje zdanie, poza tym zderzak klasa.

GR Y60 2.8 '95, IC , ExtremeTrekker II ...
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Zderzak sam w sobie całkiem fajny, ale mi osobiście nigdy nie podobało się cięcie atrapy, by wcisnąć tam łincza. Ale ja jestem estetą... 

y60 autobus, czerwony.
Wowos pisze:Zderzak sam w sobie całkiem fajny, ale mi osobiście nigdy nie podobało się cięcie atrapy, by wcisnąć tam łincza. Ale ja jestem estetą...
Ja też...,nie draśnięta

-
-
@boban22
Git numery rej

Git numery rej

wiedziałem..., ale cóż wiek robi swoje i teraz już staje tylko na 33
, ale rejestracji mi się nie opłaca zmieniać...

Więc odpowiem wam tak, po wykonaniu iluś tam zderzaków dla siebie oraz klientów i znajomych, stwierdziłem na podstawie zabawy w terenie, że nie ma różnicy czy zaczep wyżej czy niżej (15cm), bo przed wjechaniem w jakieś większe bagno tak czy siak rozwija się kawałek liny od wincha i nawija na rogi(w tym modelu dokręcane), aby móc go dostać z maski, lub podpinamy pasy i jak wyżej. Odnośnie zaczepów na zderzaku nie ma problemu w wykonaniu, ale mam sceptyczne podejście do tego rozwiązania, wolę bezpośrednio do ramy niż przez parę dodatkowych blach.Może się mylę. Pozdr.boban22 pisze:Zderzak bardzo fajny bez zbędnych udziwnień które u siebie potem wycinałem. Ale te mocowania na ramie do szarpania to niezbyt szczęśliwe rozwiązanie...Z praktyki mówię, że jak utkniesz przodem po lampy, to te mocowania będzie ciężko odnaleźć, a co dopiero szeklę zapiąć..., Ale to moje zdanie, poza tym zderzak klasa.
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Pchiiii... Starszy jestem i dalej staje... 

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0