też rozważałem ale ... sprawdziłem ze w moim bloku silnika nie zostało przewidziane miejsce na grzałkę, więc sobie darowałem, bo o ile umieszczenie jej w bloku silnika może by coś dało to nawet grzałka 500W będzie musiała naprawdę długo być włączona, żeby coś istotnie się zmieniło, a jak będzie poza blokiem to już w ogóle kiepsko to widzę.Przemm pisze:ja wroce do tematu grzalki ( defa)
mysle ze sprawa nie wyglada tak zle,
grzala zamontowana w dolnym wezu grzeje wode w chlodnicy, to to woda ogrzewane sa tez inne elementy
woda po rozruchu blyskawicznie ogrzewa silnik, przez co ruch na zimnym jest krotszy
samochody z skandynawii tak maja, zakladam ze nikt by nie montowal tego jakby to nie dzialalo.
mysle ze pomysl jest super, trzeba miec tylko 220v na parkingu
ja obawiam sie bardziej przeplywu wody czyli czy grzalka nie zabiera przeswitu weza, mysle ze nie, ale to tylko mnie martwilo
wiadomo webasto lepsze ale tez ma ciut inne zadanie i cene
P.
to możną poczytać
http://wup.defa.com/en/wup_products_preheaters.html
ps jeszcze korekta, miejce zamontowania zalezy od od typu silnika, elektroniki itp
nie liczyłbym na to że ogrzany płyn po przepłynięciu dużo zmieni,
teraz jeszcze to czego się obawiałem odnośnie grzałki się potwierdza bo webasto ma 5kW mocy, i na początku mimo że waż wychodzący z ciepłym płynem jest naprawdę gorący to płyn po powrocie z silnika jest zimny i musi trochę pochodzić aby dało się zaobserwować zmianę temperatury silnika.
tak myślałem o grzałce i sobie odpuściłem ... grzałka koło 200zł + jakieś gniazdka, programator, kombinacje z modyfikacja termostatu i bieganie z kablami po śniegu. nawet jak wyszło by 300zł to w porównaniu do tego ile kosztowało mnie webasto i jaka to wygoda, to 300zł to stanowczo za drogo. koszty webasto nadszarpnęły trochę mój niewielki budżet ale warto.
inną wersją ze względu na niską cenę która rozpatrywałem to podgrzanie porcji ON przed odpaleniem silnika i to mi się wydawało bardziej sensowne niż grzałka.