zbieznosc w terrano,,,co nie tak?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

yeoman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: zbieznosc w terrano,,,co nie tak?

Post autor: yeoman » czw kwie 23, 2009 2:49 pm

autko nie bylo bite na 100%.przywiozlem go osobiscie z irl pozatym pracujac tam przez jakis czas naprawiajac auta powypadkowe to wlasnie moje terrano jak kupowalem to sprawdzilem je bardzo dokladnie.nikt nic nie robil przy ramie ani nadwoziu,a autko mialo tylko jednego wlascicela i to kobiete i cala historie w ksiazce serwisowej od A do Z .sam juz chlopaki nie wiem co to jest.chcialem sprawdzic to sprzegiełko ale pogieło mnie w plecy i leze w łozku.jak wstane za jakies 2dni to to sprawdze,moze to jaks pierdołka.dziwne tylko to ze jak go kupilem nic nie bylo i dopiero po jakims czasie wyszlo jezdzac po naszych drogach :evil: moze w koncu znjdzie sie przyczyna...w kazdym badz razie bardzo dziekuje za checi..pozdrawiam

Awatar użytkownika
lysyalfa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysyalfa » pt maja 01, 2009 6:54 am

sprawdzac od najmniejszych, najdrobniejszych elementow - moze kola trzeba wywazyc? a nie drzy ci auto przy okreslonej jakiejs predkosci?
Nissan WD21 '93

Awatar użytkownika
woyak

Kontaktowanie:

Post autor: woyak » ndz maja 03, 2009 4:41 pm

sprawdz moze te sprzegiełka moze to to..
tyrranosaurus 2.7 rex

Awatar użytkownika
Igi.Jeep

Post autor: Igi.Jeep » czw gru 02, 2010 10:40 pm

podkleję się pod temat, zdjąłem letnie kapcie żeby założyć zimówki i okazało się że tyran II zdziera mi jedną stronę opon i to dość znacznie. Pojechałem na zbierzność , ustawili podobno jest ok, ale powiedzieli że kąty są do dupy prawe koło mocno w minusie a lewe ciut w plusie... może to mieć wpływ na darcie kapci? wydaje mi się że tak... ale proszę was opinie. no i jak to cholerstwo ustawić.

Awatar użytkownika
Myke

Post autor: Myke » pt gru 03, 2010 9:46 am

u mnie w Termicie tez jeden drazek mocniej podkrecony, po dluzszych ogledzinach stwierdzilismy z kumplem ze ktos wypinal je z wieloklinu i zle wlozyl, olalismy to bo ruszyc teraz to polaczenie jest niemozliwe, BDW auto w czasie jazdy prawie nic nie sciaga, w czasie chamowania czasami nawet po remoncie chamulcow. Mozna sie przyzwyczaic...
Bo bez blota to nie robota :)
Terrano 2.7TD 1990...

Awatar użytkownika
Igi.Jeep

Post autor: Igi.Jeep » sob gru 04, 2010 10:35 am

u mnie nie ściąga wcale idzie idealnie, ale drze gumy a do tego się nie przyzwyczaję :)11

Awatar użytkownika
siegfried
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: siegfried » sob gru 04, 2010 5:03 pm

sprawdź tylne gniazda dolnego wahacza czy nie wybite. jeśli są tam luzy to cała geometria pięknie się zmienia podczas jazdy. widziałem już takie tyrrany, że przetarta była tulejka i swożeń do połowy :o jeśli chodzi o drążki, to ja sobie poradziłem w ten sposób: na płaskiej poziomej powierzchni uniosłem przód na środku, tak żeby koła lekko się oderwały. potem nakrętką ciągłem koło które było wyżej.potem auto na koła, trochę do przodu trochę do tyłu i pomiar w nadkolach.godzinka zabawy i było ok.
Najważniejsze to się nie nudzić!!! :P
Terrano I 2.7 i jeszcze coś w teren (home made)

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » ndz gru 05, 2010 3:31 pm

to co koledzy opisali może mieć wpływ na cięcie opon , ja miałem inny problem jakiś mądry mechec jak coś robił przy zawieszeniu na górnych wahaczach popodkładał podkładki i to był problem z kątami , ale najpierw sprawdz drążki skrętne czy są równo podkręcone
Super parchatek Super y60 :lol:

Awatar użytkownika
Wikson
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wikson » ndz gru 05, 2010 8:31 pm

Kolego na Forum Nissana jest to dokładnie opisane i tak na prawdę wszystkim ściąga na prawo i to oznacza, że w miarę wszystko jest OK. Mój też ściąga na prawo i żyje z tym po za tym ten typ tak ma.
Maverick GLX

Awatar użytkownika
pawel abramczyk

Kontaktowanie:

Post autor: pawel abramczyk » ndz gru 05, 2010 8:54 pm

Wikson pisze:Kolego na Forum Nissana jest to dokładnie opisane i tak na prawdę wszystkim ściąga na prawo i to oznacza, że w miarę wszystko jest OK. Mój też ściąga na prawo i żyje z tym po za tym ten typ tak ma.
ale tu nie chodzi o ściąganie tylko o cięcie opon a to raczej jest różnica, po za tym miałem tyrana i nie ściągał , trzeba mieć wszystko sprawne zarówno z przodu jak i z tyłu , najczęściej mechanicy coś rozbierają i składają byle jak , ustawiają drążki na centymetr albo przestawiają wieloklin , dlatego zakup tyrana wiąże się nakładami finansowymi związanymi z zawieszeniem ,jeżeli grzebał w nim wiejski mechec to jest przerąbane, i trzeba mieć worek kasy żeby to chciało działać jak Pan Bóg przykazał
Super parchatek Super y60 :lol:

Awatar użytkownika
Igi.Jeep

Post autor: Igi.Jeep » ndz gru 05, 2010 11:32 pm

pisałem wcześniej , mój nie ściąga, prowadzi sie super tylko drze gumy. wymieniane było sprzęgło i mechanik rozpinal drążki by wyjąć skrzynię. na centymetr stoi równo tylko wydaje mi się że za wysoko. koło 235/70/16 od błotnika ok 11cm. jeśli drążki są za bardzo podkręcone to te kąty mogą się pochrzanić???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”