...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
Moderator: Kosiarz
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
no jeżeli tyle razy przelałeś i dalej gnój to łykłeś spoooooro wody ,pozbyć się tego będzie problem , jak wlejesz ropy to go zatrzesz i łożyska do wymiany ,
gdzieś coś czytałem o jakimś środku co zbiera wodę , w zastosowaniu do silników , skrzyń , mostów itp., jak przypomnę sobie nazwę to dam znać
gdzieś coś czytałem o jakimś środku co zbiera wodę , w zastosowaniu do silników , skrzyń , mostów itp., jak przypomnę sobie nazwę to dam znać
Super parchatek Super y60 

Spiryt koszerniej.
Sheridan'sa się napije przynajmniej...

Sheridan'sa się napije przynajmniej...

Wujek Dobra Rada 

Można płukankę taką jak do silników wlać.
Może nie zaszkodzi.

Może nie zaszkodzi.

tak teoretycznie pytam z tym płukaniem ...N2O pisze:Można płukankę taką jak do silników wlać.
Może nie zaszkodzi.
wiez jak juz robic na dłużej bez planowanego topienia to moze czyms lepszym zalać..
a wy co lejecie w warsztacie do parchów ?

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Leje się to co spełnia normy, a czy tańsze czy droższe, to już zależy od klienta.
Dla mnie np Comma dostępna w IC jest przyzwoita i w miarę tania.
N2O pisze:Leje się to co spełnia normy, a czy tańsze czy droższe, to już zależy od klienta.
Comme mam ze tak powiem "za sciana" do nabycia ale moze cos lepsiejszego czy wystarczy

myslalem nad jakims motulem albo chociaz liqui moly ale sie nie znam to pytam

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
A myślisz że to zrobi różnicę?
Im mniej popularna marka, tym mniej podrabiają.

N2O pisze:A myślisz że to zrobi różnicę?
bedzie zatem Comma ...

skrzynia az tak nie wyje wiec nie ma co ulepszać ..
chociaż jak kiedys miałem zalaną Motulem to biegi jakoś tak inaczej płynniej sie zmieniały
ale to moze tylko wrażenie

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
-
-
ramzes pisze:tak teoretycznie pytam z tym płukaniem ........N2O pisze:Można płukankę taką jak do silników wlać.
Może nie zaszkodzi.
ponoć bardzo pomaga jak się zrobi płukanie okrężnicy

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Nie mam zamiaru śmigać na ropie, wlać odpalić 2-3min pomieszać biegami na N w reduktorze, spuścić i tak do skutku.pawel abramczyk pisze:no jeżeli tyle razy przelałeś i dalej gnój to łykłeś spoooooro wody ,pozbyć się tego będzie problem , jak wlejesz ropy to go zatrzesz i łożyska do wymiany ,
U mnie wyglądało to tak, spuściłem pianę, wlałem hipolu 20km i spuszczamy, znowu hipol i to samo. Skończył się hipol wlałem wszytko co miałem olejowe (jakiś syntetyk przekładniowy i 2 silnikowe) 5km spuszczamy. Na koniec zalałem jakimś magicznym olejem od Gebelsa ale piana nadal się robi...

Patryku mieszkasz gdzieś w szczerym polu, jadasz jakaś ustrzeloną padlinę z włośnicą to pewnie dobrze by ci zrobiła

Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
tylko jak bedziesz przelewal kszynke to rozbierz tunel i sciagnij lewarek i lej bezposrednio z gory zalewajac do pelna - a nie przez kurek
bo pewnie wiekszosc tego syfu siedzi powyzej stanu oleju i smieje sie z Twoich zabiegow czyszczacych
nie wiem co na rope powiedza uszczelniacze ale raczej nie padna - w sumie mosty tez kapalem w ropie i nic nie bylo
pozostanie jeszcze kwestia zakupu jakiegos najtanszego oleum do zalania po spuszczeniu ropy i raczej tez pod kurek coby resztki ropy nie rozpuscily zbytnio oleju wlasciwego
bo pewnie wiekszosc tego syfu siedzi powyzej stanu oleju i smieje sie z Twoich zabiegow czyszczacych

nie wiem co na rope powiedza uszczelniacze ale raczej nie padna - w sumie mosty tez kapalem w ropie i nic nie bylo
pozostanie jeszcze kwestia zakupu jakiegos najtanszego oleum do zalania po spuszczeniu ropy i raczej tez pod kurek coby resztki ropy nie rozpuscily zbytnio oleju wlasciwego
Ja to się karwa nie znam ale czytając "propagandę" o olejach to wlałbym najlepsze o wysokich własnościach czyszczących a nie tanie niemieszalne gówno.martii pisze:pozostanie jeszcze kwestia zakupu jakiegos najtanszego oleum do zalania po spuszczeniu ropy
Poza tym co stoi na przeszkodzie by przedmuchać kompresorem na tyle na ile się da?

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Kup hipol, zalej, pojeździj chwilę, zlej, riplejuj aż uznasz, że jest git, kup jakiś tani olej zgodny ze specyfikacją i problem z głowy.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Pozadajac wiekszej ilosci energii postanowilem zmienic alternator na taki o wiekszej mocy . Jaki popularny alternator z pompa vacum o mocy ok 120W , lub wiekszy pasuje do Nissana 4.2d bez zbytnich przerobek mocowan i motania kabelkami? Dziekuje z gory za rady.
zdrówko
Y61
Y61
-
-
Sawa GR pisze:
Patryku mieszkasz gdzieś w szczerym polu, jadasz jakaś ustrzeloną padlinę z włośnicą to pewnie dobrze by ci zrobiła![]()
Teściu był weterynarzem zostawił mi parę strzykawek do płukania o pojemność 0,5-1,5l mogę ci zrobić
![]()
możemy spróbować , jeśli przyniesie jakieś pozytywne efekty to z pewnością napiszę na forum ,że nadajesz się do tej roboty ( płukania okrężnicy )

ale pamiętam jak dziadek opowiadał , że za okupacji świnia była chora i babka zrobiła jej lewatywę
po czym w niedługim czasie cała zawartość jelita wraz ze wspomianą płukanką wylądowała na dziadku
z niemożebnie dużym impetem , więc zdaj sobie sprawę z ryzyka .

najtanszy olej ma byc poto zeby nie wbijac sie w niepotrzebne koszty - skoro olej pochodzi w tej skrzyni tylko parenascie min celem zczyszczenia i zmieszania sie z resztkami ropy - tak zeby nie rozrzedzil juz wlasciwego oleju ktorym zaleje sie skrzynie po operacji czyszczeniasuzi4WD pisze:Ja to się karwa nie znam ale czytając "propagandę" o olejach to wlałbym najlepsze o wysokich własnościach czyszczących a nie tanie niemieszalne gówno.martii pisze:pozostanie jeszcze kwestia zakupu jakiegos najtanszego oleum do zalania po spuszczeniu ropy
Poza tym co stoi na przeszkodzie by przedmuchać kompresorem na tyle na ile się da?
kompresor pomoze jedynie wypchac resztki oleju ale nie oczysci calej skrzynki, no chyba ze ktos jest na tyle maly ze wejdzie do niej przez otworek i wyczysci dokladnie wacikami

Mam pytanie i dylemat, chce kupic Terrano 1 i mam do wyboru 2 wozy w podobnym stanie, ale jeden z 3.0 V6 z LPG a drugi 2,7TDI ale na wypasie ma klime. Ktory brać
Samochod nie bedzie topiony, bedzie uzytkowany 70 - 80% czarne, reszta szutry.
I nie chce Terrano 2, uprzedzajac podpowiedzi innych

Samochod nie bedzie topiony, bedzie uzytkowany 70 - 80% czarne, reszta szutry.
I nie chce Terrano 2, uprzedzajac podpowiedzi innych

Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać.
GALERIA HONKERA
GALERIA HONKERA
Bierz ten co ma lepszą blachę i ramę.

-
-
N2O pisze:Bierz ten co ma lepszą blachę i ramę.
czyli nie kupi nic
a jesli oba maja taka samą ilość rdzy na ramie i blasze, to z jakim silnikiem
no i jeszcze jedno, jaka realna predkoscia sie jezdzi terrano ? czytalem że autostrada poleci 120-130
Wczesniej mialem Honkera i teoria mowila 120, a praktyka 70-90 jak sie rozpędził po kilku minutach

no i jeszcze jedno, jaka realna predkoscia sie jezdzi terrano ? czytalem że autostrada poleci 120-130
Wczesniej mialem Honkera i teoria mowila 120, a praktyka 70-90 jak sie rozpędził po kilku minutach

Ostatnio zmieniony czw wrz 12, 2013 6:11 pm przez Chochol, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jeździj szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać.
GALERIA HONKERA
GALERIA HONKERA
To już kwestia gustu, ja bym brał diesla choćby ze względu na to, że lubię mieć miejsce w bagażniku.

Bo w nim licznik kłamie jak najęty.Chochol pisze:no i jeszcze jedno, jaka realna predkoscia sie jezdzi terrano ? czytalem że autostrada poleci 120-130

Chyba przy 150 kręci 4200 obrotów.
No jakoś tak.
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Też bym brał dizla, znajomy ma 2.7 w T1 i nie może go zamorodować choć bardzo się stara. 

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS