Ustawienie dźwigni gazu też zapamiętaj.

Moderator: Kosiarz
Łosiu pisze:Nic mi tam nie odpadnie jak dekielek zdejmę? Są tam po drodze jakieś sztuczki magiczne? Idzie gdzieś taki "oring" nabyć drogą kupna?
Są na Alledrogo po około 50 złN2O pisze:Można tez po prostu kupić zestaw do pomp bosch/zexel.
Całego Patrola zatopić...honki pisze:Fajnie można by patrola pomalować![]()
http://www.milanos.pl/vid-115750-Malowa ... wodna.html
Najważniejsze rzeczy to:Łosiu pisze:Ok, no to wracając do cieknącej pompy przy td27t, to drogą wnikliwej obserwacji doszedłem do wniosku, że cieknie faktycznie na styku korpusu, z tym deklem od góry (tym na którym siedzi boostkompensator i ośka od gazu). Zestaw boscha już dotarł do mnie, na przyszły tydzień umówiłem się u znajomego na warsztacie, celem użyczenia stanowiska i narzędzi. Drogie bravo, co teraz![]()
Wszystko notować, robić fotki, które nastawy mam zapisać, co mogę spierdolić?
Przy szybkim wciskaniu kilka razy pod rząd to normalne - układ jest wspomagany serwem tak jak hamulce.Raymund pisze:Partol y61 3.0
przebieg 70tyskm
sprzęgło oryg. po wciśnięciu 1 ..2...3.. już za 4 razem jest już twarde.
Co jest ?
DziękiN2O pisze:Przy szybkim wciskaniu kilka razy pod rząd to normalne - układ jest wspomagany serwem tak jak hamulce.Raymund pisze:Partol y61 3.0
przebieg 70tyskm
sprzęgło oryg. po wciśnięciu 1 ..2...3.. już za 4 razem jest już twarde.
Co jest ?
N2O pisze:Co wymyślili?
Mnie czasem nie jest do śmiechuN2O pisze:LOL.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości