...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Chyba faktycznie ze starymi kierunkami nowe swiatla nie pogadaja.
Szkoda, bo akurat tak sie sklada,ze mam nowym komplet kierunkow, ale tez niestety od starszej wersji.
Szkoda, bo akurat tak sie sklada,ze mam nowym komplet kierunkow, ale tez niestety od starszej wersji.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
A jak już to rozbierałeś to zapytam, elektryczą regulację lamp masz zapewne co ? bo te nowe lampy są z manualną regulacją, czy nie dało by rady silniczków przełożyć że starych
jak to tam wygląda ?

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Mam pytanie - czy pompa wspomagania od 2,8 Y61 będzie pasować do 2,8 Y60 90r?
GU4-37", Sprinter camper-32", Man-48"
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
szybkie pytanie czy w drążku kierowniczym głównym czyli tym co idzie między zwrotnicami czy gałki mają taki sam gwint czy musi być prawa lewa , chodzi mi o ten gwint co się wkręca w rure , nie moge to rozebrać a musze jechać zamówić i nie wiem czy mogą być dwie lewe
Super parchatek Super y60 

A jakbyś regulował mając dwie lewe?

Hej, czy zwrotnice są takie same w T1 i T2?
Oraz czy półosie też są takie same?
Rozbebeszyłem przedni zawias i zastanawiam się jaki mam wachlarz możliwości jeżeli chodzi o częsci
Oraz czy półosie też są takie same?
Rozbebeszyłem przedni zawias i zastanawiam się jaki mam wachlarz możliwości jeżeli chodzi o częsci

Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
tak tez o tym pomyślałem , ale wolałem sie upewnić , kombinuje patent Anatola układs kierowniczy na dwóch drążkach , górny chce zrobić z głównego a reszte wywalić , oddaćN2O pisze:A jakbyś regulował mając dwie lewe?

Panowie , macie jakies patenty ktorymi zastepujecie orginalne plastikowe nadkola w y60 ?
Robilem odbudowe blotnika i teraz sie zastanawiam czy probowac dopasowac stare polamane nadkole ? kupic nowe ? czy moze jest cos lepszego o czym niewiem
?
Jakas guma moze ? Motal ktos z was cos w temacie ?
Robilem odbudowe blotnika i teraz sie zastanawiam czy probowac dopasowac stare polamane nadkole ? kupic nowe ? czy moze jest cos lepszego o czym niewiem

--== Constant Learning ==--
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Ja mam wylozone takimi gumowymi bannerami. Jak plandeki. Wyklejone ladnie i rowno, zapryskane chyba bitexem i spokoj. Ja cieram na tym rok i tylko w jednym miejscu odkleilo sie na ~5cm. Podklejone rok temu i nawte w weekend teraz patrzylem. Trzyma zajebiscie.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- tkocy20
http://www.kalgum.pl/wytlaczane/wyt_tasmy4x4.htmdrygol pisze:Panowie , macie jakies patenty ktorymi zastepujecie orginalne plastikowe nadkola w y60 ?
Robilem odbudowe blotnika i teraz sie zastanawiam czy probowac dopasowac stare polamane nadkole ? kupic nowe ? czy moze jest cos lepszego o czym niewiem?
jeśli nadkola to nie wiem

z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Kurna, w zeszły weekend zniszczyłem lewe przednie. Prawe przednie mam, mogę Ci dać jak chcesz. Tylko czy chodzi Ci o nadkole czy o ten wystający na zewnątrz błotnika rant? Ja nadkola wykładam właśnie gumą z tzw. przekładką pojedynczą, tzn ma w środku materiał wzmacniający, podobnie jak pas transmisyjny (pas ma dwie przekładki). Zaleta jej jest taka, że się bardzo dobrze wykłada na krzywiznach nadkola, a mocuje się ją wkrętami. Gumę taką kupuje się na metry z rolki o szerokości 1m.drygol pisze:Panowie , macie jakies patenty ktorymi zastepujecie orginalne plastikowe nadkola w y60 ?
Robilem odbudowe blotnika i teraz sie zastanawiam czy probowac dopasowac stare polamane nadkole ? kupic nowe ? czy moze jest cos lepszego o czym niewiem?
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
-
-
gdzie to mozna kupic?
bedzie w castoramie czy innym leroyu?
Rozejrzyj sie po znajomych czy swoich piwniacach/szopach. Znajdz plandeke stara, wyklej nadkola, opierdziel bitexem czy czyms innym i jazda. W marketach budowlanych na pewno znajdziesz cos co sie nada.
O nadkole , takze dzieki za fajne podpowiedzi , pojde zatem w kierunku gumy lub plandeki - zalezy co w garazu znajdeTylko czy chodzi Ci o nadkole czy o ten wystający na zewnątrz błotnika rant?

--== Constant Learning ==--
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Patrol Long Y60 `96 2.8T
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Ja to kupiłem w jakimś takim sklepie lokalnym z tego typu rzeczami (gumy i takie tam). Tyle że tanie nie było.conrado1980 pisze:gdzie to mozna kupic?
Najlepiej to kupić taką gumę z kumpel co ma Patrola. Szerokość rolki to 1m a z metra można wyciąć na dwa auta bo potrzeba paski długości ok 1.60m na nadkole.decc pisze:Ja to kupiłem w jakimś takim sklepie lokalnym z tego typu rzeczami (gumy i takie tam). Tyle że tanie nie było.conrado1980 pisze:gdzie to mozna kupic?
Pozostaje kwestia szerokości pasa-poszerzenia. Ja planuje na tył 15cm szer. a na przód 35cm tak aby zakryło wnęke z zawiasami drzwi i wystawało poza błotnik ok 10cm poszerzenia. Jak wyliczyłem koszt 1.60 gumy z rolki, to wyszło ponad 200pln na dwa auta.
Optymalna grubość gumy 8mm.
Nissan Patrol
- decc
Ja wycinam pasy szerokości 25 cm, więc wychodzi 4 z rolki. Koszt 2 metrów kwadratowych to około 140 zł z tego co pamiętam.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
to pod tymi nadkolami wo macie kupę gnoju po topieniu
, najlepiej takie rzeczy od razu wywalić niepotrzebna zbieranina błota , ja właśnie wywalam bo zajżałem i kopiata taczka zbitego badziewia wylaciało made in italy (bo buda z włochów)
ale to tylko moje skromne zdanie

ale to tylko moje skromne zdanie

No wlasnie oto chodzi.
Jak dobrze i rowno wykleisz nadkola (nie rant na blotniku) to Ci sie bloto nigdzie nie zbiera. Jest to w mire gladka powierzchnia i tyle. Przejedziesz przez wode i samo odpada. O myjce czy wezu juz nawet nie wspominam.
A tak jak nie ma to trzeba wymywac bloto z zakamarkow.
Jak dobrze i rowno wykleisz nadkola (nie rant na blotniku) to Ci sie bloto nigdzie nie zbiera. Jest to w mire gladka powierzchnia i tyle. Przejedziesz przez wode i samo odpada. O myjce czy wezu juz nawet nie wspominam.
Wojtek,Wojtek_W pisze:No wlasnie oto chodzi.
pstryknołbyś fotke twojego rozwiązania

Muszę zamknąć z przodu nadkole co by mi zawiasy nie brudziły się

Zastanawiam się czy dać orginalne nadkole plastik czy jakieś inne rozwiązanie?!
Nissan Patrol
zdecydowanie oryginalne - pasujące, dolegające itd
Ja nie wiem czy już tak pasujące bo auto podcięteMroczny pisze:zdecydowanie oryginalne - pasujące, dolegające itd

Ale nie wątpliwie masz racje co orginał to orginał. Myślałem zeby dać gume 2-3mm i jakoś to wyprofilować?!
Na wiosne rozbieram powierzchownie auto i będzie czyszczenie spawanie więc będziemy kombinować

Nissan Patrol
Mam auto tak ufajdane, ze nic nie bedzie widac. Jak czas pozwoli to sie postarm umyc i foty zrobic.
Orginalne sa fajne, ale slabe. Szybko sie lamia, mocowania odpdaja etc. O aspekcie kasowym nie mowie.
Teraz trzeba jeszcze wymyles jakis patent na przednie chlapacze, bo po 3 komplecie zrezygnowalem.
Orginalne sa fajne, ale slabe. Szybko sie lamia, mocowania odpdaja etc. O aspekcie kasowym nie mowie.
Teraz trzeba jeszcze wymyles jakis patent na przednie chlapacze, bo po 3 komplecie zrezygnowalem.

DziękiWojtek_W pisze:Mam auto tak ufajdane, ze nic nie bedzie widac. Jak czas pozwoli to sie postarm umyc i foty zrobic.

Przednie chlapacze zrób z gumy i przykręć w miejsce orginalnego chlapacza. Tylko podwieś chlapacz jakaś linką stalową tak aby był lekko wywinięty pod podłogę bo luźny będziesz zrywać

Nissan Patrol
guma jest do dupy
1. wymaga zyliona więcej punktów zaczepienia - ergo trzeba robić dziury
2. jak nie zaczepisz to pod ciężarem błota czy lodu się udupi
3. jakbyś nie zaczepił to i tak byle patyk popsowa
1. wymaga zyliona więcej punktów zaczepienia - ergo trzeba robić dziury
2. jak nie zaczepisz to pod ciężarem błota czy lodu się udupi
3. jakbyś nie zaczepił to i tak byle patyk popsowa