Fabrycznych mialem 3 komplety. Kazdy nastepny probowalem mocoac inaczej i kazdy odpadal.

Moderator: Kosiarz
To co proponowałem, to pomysł z WRC ale tam mają coś jak z plexi a guma w naszym wydanie jest lepszym rozwiązaniemWojtek_W pisze:Wniosek: jezdzic i sie nie przejmowac.
Fabrycznych mialem 3 komplety. Kazdy nastepny probowalem mocoac inaczej i kazdy odpadal.
sebson pisze:p.s ja przyjąłem na początku, że to co nie potrzebne na zewnątrz jazda i życie zweryfikuje
Mroczny pisze:sebson pisze:p.s ja przyjąłem na początku, że to co nie potrzebne na zewnątrz jazda i życie zweryfikuje
do opisu pasuje.. rama
Ale po podcięciu ten plastik nijak nie pasuje. Wadą gumy jest faktycznie milion punktów zaczepienia, żeby była dobrze napięta i dobrze przylegała. Pstryknę zdjęcia, bo zaraz do garażu jadę i wkleję wieczorem po powrocie. Wiercić nie trzeba, wystarczą samowiercące wkręty i dobra wkrętarka (i cierpliwość). Jak to będzie robić zobaczymy. Też mam obawy, że może się rozpierdzielać, ale wtedy będę kombinował coś innego. Jakieś zabezpieczenie zawiasów, świateł i błotnika coby błotem nie rzucało, być musi. Tamte plastiki przed podcięciem dawały radę. Może gumsko też da radę.Mroczny pisze:guma jest do dupy
1. wymaga zyliona więcej punktów zaczepienia - ergo trzeba robić dziury
2. jak nie zaczepisz to pod ciężarem błota czy lodu się udupi
3. jakbyś nie zaczepił to i tak byle patyk popsowa
Właśnie o coś takiego mi chodziło.psawiak pisze:zakupiłem w naszym sklepiku kalgumy k100 po promocji i przykręciłem blachowkretami ( na śrubokręt ) przez aluminiowy płaskownik 2 mm. zapaćkane v-bollem od dupy strony
chlapy przeszły weryfikacje w lekkim terenie, jazda przód i w tył, koleiny po progi, kilka razy zawisłem na mostach, jak na razie ok
fakt że miałem do czego przykręcać poszerzenia ( bez rdzy ).
http://img690.imageshack.us/g/27828834.jpg/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości