Nie bój się 2.8 - jedyne o co trzeba przy nim zadbać, to sprawny układ chłodzenia. I będzie sobie pyrkać ku niezadowoleniu wyznawców pewnego innego silnikamaximus38 pisze: A co do 2.8 to ponoć mają problemy z temp...

Moderator: Kosiarz
Nie bój się 2.8 - jedyne o co trzeba przy nim zadbać, to sprawny układ chłodzenia. I będzie sobie pyrkać ku niezadowoleniu wyznawców pewnego innego silnikamaximus38 pisze: A co do 2.8 to ponoć mają problemy z temp...
Wyprawówka = coś na dalekie wyjazdy, czyli ogólnie niezawodność, reszta zależna od widzimisię i potrzeb posiadacza.maximus38 pisze: Spróbuję szybko wyjaśnić czemu miałem dylemat między wyprawówką a przeprawówką... Jedną z zalet pojazdów 5 drzwiowych jest jego długość, ale bardzo często bywa tak, że w pewnych sytuacjach ta długość jest zarazem wadą auta. W samochodzie długim bardzo wygodnie się jeździ i jak najbardziej można się w nim wyspać. Ale znów próbując przedostać się przez bardzo zadrzewione tereny długość auta ogranicza go. I stąd mój dylemat. Ale znów jak się nie dojedzie z prawej strony można próbować z lewej itp...![]()
[...]
Autko może być fajną bazą do przyszłej wyprawówki... Oczywiście w zależności od stanu silnika...
Witam, ktoś mnie wywołuje, więc się odzywamWowos pisze:Właściciel tego auta jest na forumie - pisz do @komario.
Cześć komario, powiedz z doświadczenia jak ten silnik się sprawuje, czy żwawe toto i ile trzeba mu wlać w jeździe mieszanej trasa/lekki teren? Przy przekładce trzeba zmieniać skrzynię czy z 3,0 może zostać? Bo się zastanawiam czy szukać do zmiany u siebie...komario pisze:Witam, ktoś mnie wywołuje, więc się odzywamWowos pisze:Właściciel tego auta jest na forumie - pisz do @komario.
samochod stoi u mnie w garażu. oryginal Y61 TD42, żadna motanina
silnik nowszej generacji:
- vacu na rozrządzie
- inne korbowody
- inne sworznie
- inne tłoki.
lepiej zniesie uturbienie niż klasyczny TD42
Słabo czytasz bo o tych silnikach napisane jest bardzo dużo ,,ale jest to silnik powolny bardzo przyjemny do jazdy wkoło komina ,ruszasz z 1 czy 2 to mie ma rożnicy w trzasie z moich odczuć to turbinka wskazanapyton pisze:
Cześć komario, powiedz z doświadczenia jak ten silnik się sprawuje, czy żwawe toto i ile trzeba mu wlać w jeździe mieszanej trasa/lekki teren? Przy przekładce trzeba zmieniać skrzynię czy z 3,0 może zostać? Bo się zastanawiam czy szukać do zmiany u siebie...
Chętnie skorzystam, ale wartościową informacją byłoby bliższe namiary na Ciebiescuaz pisze:Słabo czytasz bo o tych silnikach napisane jest bardzo dużo ,,ale jest to silnik powolny bardzo przyjemny do jazdy wkoło komina ,ruszasz z 1 czy 2 to mie ma rożnicy w trzasie z moich odczuć to turbinka wskazanapyton pisze:
Cześć komario, powiedz z doświadczenia jak ten silnik się sprawuje, czy żwawe toto i ile trzeba mu wlać w jeździe mieszanej trasa/lekki teren? Przy przekładce trzeba zmieniać skrzynię czy z 3,0 może zostać? Bo się zastanawiam czy szukać do zmiany u siebie...
do mie nasz blisko przyjedz to cię przewiozę
Ktoś coś wie o tym silniku?Wowos pisze:http://allegro.pl/silnik-nissan-patrol- ... 16947.html ciekawostka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość