Prawda jest ze zd30 moca nie powala i te pare kucy wiecej jak najbardziej potrzebne,
mysle ze okolo 220bph wystarczyloby spokojnie jak na wyprawowke

Moderator: Kosiarz
Raymund pisze:W y61 wymiana zd 30 na inny sprowadza sie do checi posiadania silnika niezawodnego.
Prawda jest ze zd30 moca nie powala i te pare kucy wiecej jak najbardziej potrzebne,
mysle ze okolo 220bph wystarczyloby spokojnie jak na wyprawowke
Mysle ze jedno koleczko to i czy zero by machnal w tym tempieStarck pisze:
A jak ten silnik robi mając jedynie delikatnie podkręconą pompę (rzędową) to prrroooszęęę
http://www.youtube.com/watch?v=IDnc3WiAqjE
Raymund pisze:Ale 9 by dal rade,dobry wynik![]()
![]()
A moze by tak kupic 4.2td wyremontowac i niech lezy w garazu i czeka (i reszte gratow potrzebnych)
![]()
Ale z drugiej strony to staroc troche juz jak do gu4
ja właśnie mam takiego starocia w gu4Raymund pisze:Ale 9 by dal rade,dobry wynik![]()
![]()
Ale z drugiej strony to staroc troche juz jak do gu4
pytanie skąd taki orginalny tb45 czy 48 wynaleśćJerz23 pisze:a jak komus 2.8 TD w Y 61 nie pasuje z "jakis tam wzglendow"to nie najprosciej zapodac oryginalny TB45E albo TB48E? auto zacznie jezdzic i rzezby bedzie mniej przy przekladce i wszytko bedzie dzialac jak nalezy
ale swiat sie skurczyl, wiec kupno takiego silnika i zamontowanie go w PL nie powinno byc problemem. Z tego co wiem, kilka Y61 z motorami 4500 po Polsce jezdzi.zagaj1 pisze:My żyjemy w Polsce (w Europie posranej)
Piszesz jak redaktor wyborczejJerz23 pisze:ale swiat sie skurczyl, wiec kupno takiego silnika i zamontowanie go w PL nie powinno byc problemem. Z tego co wiem, kilka Y61 z motorami 4500 po Polsce jezdzi.zagaj1 pisze:My żyjemy w Polsce (w Europie posranej)
Jak kogos spalanie w tych silnikach przeraza to taki TB45 na gazniku swietnie zniesie gazten wtryskowy pewnie tez
Dam se rece uciac, ze oryginal 4500 bedzie wytrzymalszym i mniej awaryjnym rozwiazaniem niz jakis diesel BMW
Igor V8 pisze:Już pisałem ale napiszę ...
Wsiadacie do samolotu ... wysiadacie w Abudhabi
Idziecie na większy skład złomowanych samochodów
Patroli GU4 4.8 jest na pęczki w cenie złomu![]()
Przestańcie pisać tylko weźcie się do roboty
od lat pracuje w mediach wiec moze mam jakis nawykSzarbia pisze:...
Piszesz jak redaktor wyborczej![]()
...
Starck pisze:Jak się przejedziesz 4,5 w benzynie to zapomnisz o istnieniu turbo.
tb42 200KMtomek 79 pisze:
ile to ma kucy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości