zderzak do Y60 - szukam konceptu na wzór
Moderator: Kosiarz
- zibismoke01
-
- zibismoke01
-
- zibismoke01
-
od razu napisze, koncepcja zostala podpatrzona - chodzi glownie o idee... pozmieniana, dostosowana pod warna,Mroczny pisze: tyle, że roboty będzie sporo, ale warto na pewno
calosc wazy ca. 35kg wraz ze integrowana oslona na drazki...
wszystko sklada sie z kilku... jakichs 6 el. wycinananych na laserze i gietych,
nie licze rur, spawy pachwinowe i grzebietowe, wszedzie bardzo ladny dostep,
w zasadzie moja robota to -> pospawac i nic wiecej

Ostatnio zmieniony pt mar 14, 2008 8:24 am przez reeb, łącznie zmieniany 1 raz.
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu
dokladnie, lub raczej (wygodniej) pod szekle,sebastian dziurdzik pisze:w te duże dziurecki okrągłe, Panie
ktore sa przewidziane symetrycznie z obu ston--- widac
mocowania do nich -> przygotowane sa pod szekle chyba 6.5T
(srednica sworznia 26mm)
Sun Tzu
Sun Tzu
- zibismoke01
-
- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
spokoreeb pisze:dzieki Orson, dziekiORSON_V6 pisze: a mnie sie też podoba![]()
![]()
podkreslic nalezy Twoje zaslugi jako konsultanta zewnetrznego

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl
Supper... mniemam że projektem w CADzie nie byłbyś skłonny się podzielićreeb pisze:a mnie taki![]()

http://wzr.pl/~jhalikowski/jafuzzbuggy/XrendeR.jpg
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
w Varicadzie, to kolejny cadowy 3d wynalazek, ktory testujeJaFuzz pisze: Supper... mniemam że projektem w CADzie nie byłbyś skłonny się podzielićmogę się odwdzięczyć projektem Buggy do landkitingu, jeśli byś się chciał za tren sport zabrać kiedyś
hihihi
http://wzr.pl/~jhalikowski/jafuzzbuggy/XrendeR.jpg
zaleta jego jest to, że dziala pod linuxem

jezeli chodzi o "podzielenie sie":
1. zastanawiam sie ...
2. wpierw musze wykonac dla siebie -> chocby w celu weryfikacji (wymaga kilku nieistotnych korekt) - obecnie nie mam ani grama czasu (zarabiam na czym innym) zmienilem branze, i takimi pierdolami zajmuje sie hobbystycznie...
3. forum nauczylo mnie... ostroznosci, kiedys cos chcialem podac na licencji na ksztalt GPL, ale dyskusja mnie zniechecila

4. zderzak jest wyraznie wzrorowany na czyims pomysle -> nie jest koncepcja w pelni autorska (o czym pisalem kilkakrotnie) -> gdyby byla w pelni moja/nasz to pewnie co innego,
5. obecnie sklaniam sie bardziej do tego co napisal @sebastian.d i to nie dla wszystkich (kwestia zaufania i zobowiazania) -> taki lajf (kapitalizm panie KOLEGO)
6. .... chyba starczy...
pozdr....
reeb&alias&racjonalista

PS: link podalem jako ew. wzor/ koncepcje, "na dzis" jak ktos potrafi to niech sobie robi,
nie mam nic przeciwko

Sun Tzu
Sun Tzu
no i tak jak myślałem dyskusja poszła nie w tą stronę w którą powinna...
nie mam najmniejszego zamiaru klonować czyjegoś pomysłu ani tym bardziej wykorzystywać go do celów bicia szelestów na nim... doskonale rozumiem brak chęci do dzielenia się społecznie swoją pracą, bo sam wiem jak wkurza znalezienie po paru miesiącach na necie swojego projektu, nad którym człowiek posiedział i się nakombinował, z podpisem że to właśnie zaprojektował i wykonał jakiś mr IXiński
Zapytałem, bo wzór mi się spodobał i chciałem zrobić podobny do swojego Trola... na pewno poglądowo projekt 3d uprościł by mi trochę życie i zaoszczędził wykonywania pomiarów na samochodzie, ale bez niego tez sobie bez problemu poradzę... a co umim
sory za offtop i bez spiny proszę

Zapytałem, bo wzór mi się spodobał i chciałem zrobić podobny do swojego Trola... na pewno poglądowo projekt 3d uprościł by mi trochę życie i zaoszczędził wykonywania pomiarów na samochodzie, ale bez niego tez sobie bez problemu poradzę... a co umim

sory za offtop i bez spiny proszę

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
tia... Panie Mayermayer pisze:panie reeb.... chcesz kasę golić na moim zderzaku?????!!!![]()
Jako prawowity właściciel pierwowzoru nie zgadzam się na wykorzystanie go do celów komercyjnych... Chyba ze przewidziane sa tantiemy dla mnie

znow klopoty z czytaniem

ostatnio cus czesto

Sun Tzu
Sun Tzu
- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
http://www.allegro.pl/search.php?string=zderzak+off
to tylko tak do obejrzenia gdyby ktoś chciał mieć opcję!!
to tylko tak do obejrzenia gdyby ktoś chciał mieć opcję!!

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl