+ pakiet startowy chyba ze tego nie wliczasz...maagnat pisze:ale one tyle chodzą. to nawet nie do końca jest kwestia kasy. ja chcę 2.8. jak patrzę na ceny taki mniej więcej budżet jest wystarczający. Masz inne doświadczenia? Może się mylę?
Zakup Patrola Y61 kilka pytań
Moderator: Kosiarz
Re: Zakup Patrola Y61 kilka pytań
Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
dam radę
jeśli byłbyś uprzejmy to mógłbyś mi pomóc inaczej. możesz mi podać tel do siebie na priv to podzieliłbyś się doświadczeniami z szukania, zakupu itp. Taka rozmowa bardzo by mi pomogła. Jeśli nie chcesz to luz.
Może ktoś jeszcze chętny do przyjaznej i pomocnej pogawędki?

jeśli byłbyś uprzejmy to mógłbyś mi pomóc inaczej. możesz mi podać tel do siebie na priv to podzieliłbyś się doświadczeniami z szukania, zakupu itp. Taka rozmowa bardzo by mi pomogła. Jeśli nie chcesz to luz.
Może ktoś jeszcze chętny do przyjaznej i pomocnej pogawędki?

Patrol Y61 LWB `98 matt +2" AT
maagnat pisze:30tys

Zapomnij o przywzwoitym Y61 w 2.8.
Jak jeszcze z 5k dorzucisz to może coś znajdziesz.
Za ładne Y60 trzeba z 20k dać.
I tak musisz mieć ze 40k na początek (oleje, paski, itd)
Zresztą wrzucałeś link do Y61 z włoch w dobrym stanie i widziałeś ile człowiek chciał.
Choć życzę ci powodzenia

Nissan Patrol
dzięki za podpowiedz. jak trzeba to dozbieram
, ale od czegoś trzeba wyjść. oczywiście, wolę dołożyć i kupić dobry sprzęt. nie chcę za to wywalać ot tak, tylko dlatego, że ktoś chce więcej i niby lepszy (bo i takie oferty widzę).
tak przy okazji, tez z Włoch nie ma jednego przycisku (po prawej od radia):

a ten ma, chyba LOW / HIGH:

OD CZEGO TO PSTRYCZEK?
ps.2. jak oceniacie jakość dodatkowych podzespołów w tym aucie, mam na myśli zawieszenie, lift, itp.? faktycznie wart uwagi?
EDIT: dodam linka do auta z Włoch, o którym mowa: http://otomoto.pl/nissan-patrol-rzadki- ... 14558.html

tak przy okazji, tez z Włoch nie ma jednego przycisku (po prawej od radia):

a ten ma, chyba LOW / HIGH:

OD CZEGO TO PSTRYCZEK?
ps.2. jak oceniacie jakość dodatkowych podzespołów w tym aucie, mam na myśli zawieszenie, lift, itp.? faktycznie wart uwagi?
EDIT: dodam linka do auta z Włoch, o którym mowa: http://otomoto.pl/nissan-patrol-rzadki- ... 14558.html
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2012 5:10 pm przez maagnat, łącznie zmieniany 1 raz.
elektrycznie chowana antena. Zbytek wedlug mnie.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Chłopie musisz dużo poczytać bo twoja wiedza jest mizernamaagnat pisze:dzięki za podpowiedz. jak trzeba to dozbieram, ale od czegoś trzeba wyjść. oczywiście, wolę dołożyć i kupić dobry sprzęt. nie chcę za to wywalać ot tak, tylko dlatego, że ktoś chce więcej i niby lepszy (bo i takie oferty widzę).

Radziłbym ci pojeżdzić i pooglądać pare aut zanim coś zakupisz żebyś miał porównanie bo może się to źle dla ciebie skończyć

Naprawde warto poświęcić trochę czasu na oględziny bo my ci za wiele nie pomożemy

edit: ehh...niech strace pare swoich cennych minut

http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1
http://otomoto.pl/nissan-patrol-2-8-td- ... 73451.html
Tak na szybko nic więcej rokującego nie znalazłem.
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2012 4:02 pm przez sebson, łącznie zmieniany 1 raz.
Nissan Patrol
Po jakiego kupowac 4x4 jak nawet czytac na jego temat sie nie chce
Daj komus kase,kupi auto i przyprowadzi Ci pod dom zebys sie nie musial osobiscie fatygowac

Daj komus kase,kupi auto i przyprowadzi Ci pod dom zebys sie nie musial osobiscie fatygowac

Ty już zapomniałeś jak jest w PolsceRaymund pisze:Po jakiego kupowac 4x4 jak nawet czytac na jego temat sie nie chce![]()
![]()
![]()

Ma być szybko, tanio i bez wysiłku...taki schemat tu panuje

A później winnych szuka w tych co pomagają a nie w sobie

Nissan Patrol
orazPo jakiego kupowac 4x4 jak nawet czytac na jego temat sie nie chce
A ja uważam, że czasem zapominają niektóre byki jak cielakami byli... Nie chcesz pomagać to odpuść pisanie. Po co tak gadać. Sami powiedzieliście, że na własnej dupie trzeba się nauczyć, więc po to jest forum by go śledzić i zadawać pytania. Jak już któryś zauważył, czytanie daje często niezbyt przejrzysty obraz teoretyczny zagadnienia, bo nie wszyscy mają pojmę o czym piszą.Ty już zapomniałeś jak jest w Polsce
Ma być szybko, tanio i bez wysiłku...taki schemat tu panuje
A później winnych szuka w tych co pomagają a nie w sobie
Trzeba mieć swoje auto by się nauczyć i pojąć o co w tym biega. Ja bardzo tego chcę. Tak, dziś jestem nobem, ale z czasem się nauczę. Wszystkim, którzy mnie wspierają merytorycznie bardzo dziękuję i jestem bardzo wdzięczny. Dzięki Wam zapewne uniknę kilku błędów, ale nie ustrzegę się wszystkich. To dzięki Wam kupię to co powinienem, a nie to na co się napalę. Do nikogo nie zamierzam mieć pretensji...
@magnat,
to forum jest po to byś się czegoś dowiedział sam.
Poświeć trochę czasu na czytanie a nie z każdą pierdołą lecisz
Wtedy twoje pytania nie będa banalne a bardziej przemyślane i nie wkurwiające.
Każdy nowy wpada i chce wszystko na dłoni.
I tak zostałeś potraktowany dość ulgowo, wiec się nie gorączkuj grzecznie zgłębiaj wiedze
to forum jest po to byś się czegoś dowiedział sam.
Poświeć trochę czasu na czytanie a nie z każdą pierdołą lecisz

Wtedy twoje pytania nie będa banalne a bardziej przemyślane i nie wkurwiające.
Każdy nowy wpada i chce wszystko na dłoni.
I tak zostałeś potraktowany dość ulgowo, wiec się nie gorączkuj grzecznie zgłębiaj wiedze

Nissan Patrol
[quote="sebson"][/quote]
Daj spokoj,ostatnio wysyp jest

Daj spokoj,ostatnio wysyp jest

sebson pisze:maagnat pisze:30tys![]()
Zapomnij o przywzwoitym Y61 w 2.8.
Jak jeszcze z 5k dorzucisz to może coś znajdziesz.
Za ładne Y60 trzeba z 20k dać.
I tak musisz mieć ze 40k na początek (oleje, paski, itd)
Zresztą wrzucałeś link do Y61 z włoch w dobrym stanie i widziałeś ile człowiek chciał.
Choć życzę ci powodzenia
dupa sie znasz ,koledze z foruma znalazlem ladnego ba zajebistego wlocha za nie cale 30 kola ,niestety sam kasy nie mialem bo bym lyknal,wiec bujaj dalej w oblokach

I o dziwo nadal jeździ.

Taa...ktoś o takich słyszał ale ich nie widziałtomek 79 pisze:sebson pisze:dupa sie znasz ,koledze z foruma znalazlem ladnego ba zajebistego wlocha za nie cale 30 kola ,niestety sam kasy nie mialem bo bym lyknal,wiec bujaj dalej w oblokachmaagnat pisze:30tys

Nissan Patrol
widzial widzial,niech sie wypowie,troszke kontaktow sie uruchomilo i sie znalazl 

Nie słuchaj tych ortodoksów...
W Patrolach (jak w każdym innym wehikule) szukać trzeba tego w najlepszym stanie. Jak najmniej rdzy, jak najmniej oznak niewłaściwego użytkowania, jak najwięcej faktur z serwisu itp. Na ten bełkot o silnikach, liftach i ARB nie zwracaj teraz uwagi bo i tak nie pojmiesz co do czego zanim nie zrobisz 100tys niezmiennie udoskonalając samochód.
Później przejdziesz etap ewolucji....
I nie staraj się go przeskoczyć bo to będzie bardzo kosztowne.
Po tym etapie dotrze do Ciebie, że jedyny najwłaściwszy silnik to 4,2 z dieslu z manualu z mechaniczną pompą
(napisałem w automacie
- musiałem być odurzony - poprawione)
Mówiłem Ja - ortodoks....

W Patrolach (jak w każdym innym wehikule) szukać trzeba tego w najlepszym stanie. Jak najmniej rdzy, jak najmniej oznak niewłaściwego użytkowania, jak najwięcej faktur z serwisu itp. Na ten bełkot o silnikach, liftach i ARB nie zwracaj teraz uwagi bo i tak nie pojmiesz co do czego zanim nie zrobisz 100tys niezmiennie udoskonalając samochód.
Później przejdziesz etap ewolucji....

Po tym etapie dotrze do Ciebie, że jedyny najwłaściwszy silnik to 4,2 z dieslu z manualu z mechaniczną pompą

Mówiłem Ja - ortodoks....

Ostatnio zmieniony ndz wrz 02, 2012 11:12 am przez Starck, łącznie zmieniany 1 raz.
Y60 TD42T+PTO high-roof
Y60 TD42T+PTOx3 Pick-up, LWB+42cm
Y60 TD42T+PTOx3 Pick-up, LWB+42cm
maagnat ,dzieli nas jedyne 110km , ja mam longa 4.2 , krótiego 4.2 turbo diesla i krótkiego 4.2 benzyne (jeszcze w budowie ale na chodzie), teraz troche słaby czas bo w delegacji jestem , ale jak byś chciał przyjechać to bym przewiózł i wtedy możesz ocenić zalety i waddy longa i króciaka
o tak graty wyglądają

Uploaded with ImageShack.us
o tak graty wyglądają

Uploaded with ImageShack.us
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
taka tam , ale czasami się zastanawiam sam czy zdrowy jestemRaymund pisze:Rasowa ta stajnia![]()

y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Jak masz watpliwosci to ja te koniki przygarne,zle im u mnie nie bedzie

u mnie sąsiedzi już przywykli
a tak u ciebie będą się zastanawiać czy głowa zdrowa
a tak u ciebie będą się zastanawiać czy głowa zdrowa

y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest