Witam może ktoś robił taką operacje ? połączenia skrzyni biegów bmw 5 biegową z reduktorem od nissana Patrola ?
chodzi mi o ten wieloklin skąd brał lub od czego pasuje, mam na myśli ten wieloklin co jest w reduktorze i łączy sie ze skrzynią biegów o ten wałek od skrzyni biegów.
jeśli robił już ktoś takie zestawienie to niech napisze jak to sie zachowuje
Z góry dziękuje
Połączenie Skrzyni BMW z Reduktorem nissan Patrol
Moderator: Kosiarz
Połączenie Skrzyni BMW z Reduktorem nissan Patrol
Y60 2.8tdi opony 35cali bfgoodrich km2 zawiecha 4 cale ironman
Re: Połączenie Skrzyni BMW z Reduktorem nissan Patrol
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... a&start=25
"Na sztywno" nie próbowałem.
"Na sztywno" nie próbowałem.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Na sztywno to sie już zastanawiam czy aby sie nie uda wtedy wałek od skrzyni biegów z patrola odciąć przyspawać do flanszy żeby pasowało na gumę do skrzyni biegów bmw flansza z prowadzeniem na skrzynie połączyć ze skrzynią bmw i całość wrzucić na poduszki. z tym że ja tak zrobiłem ale reduktor i skrzynia ma osobne poduszki i przy wyższym biegu i prędkośći powiedzmy 60km/h jak popuszczam lekko gaz do zgrzyt niemiłosierny sie wydobywa pochodzi jakby ze skrzyni biegów podobnie kiedyś miałem w patrolu jak go wrzuciłem na wyższy lift i skrzyni nie opuściłem teraz też mam lift 4 calne miał ktoś podobny problem ? od czego to może być spowodowane ? zaznacze że jak ostro sie rozpędzasz to zgrzytu nie ma ale lekkie odjęcie gazu i masakra oleje w skrzyni w reduktorze są reduktor podmieniony i to nie jest on skrzynia mi tylko została do podmiany jej nie sprawdzałem
Nie skrzynia tylko tylny wał. Złe kąty. Może ci reduktor kantuje/przesuwa na poduszkach.
Masz racje to był tylny wał
dzisiaj do tego doszedłem po paru testach okazało sie że to tylny wał zły kąt