brak prądu po wodowaniu y60
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
brak prądu po wodowaniu y60
Witam.Potrzebuję pomocy jak w tytule.Może trochę szczegółów.Po zalaniu samochód jeździł ,palił wszystko ok.Na drugi dzień po włożeniu kluczyka i próbie uruchomienia wszystko zgasło.Sprawdziłem bezpieczniki są ok.
Re: brak prądu po wodowaniu y60
To miernik w rękę i mierzysz napięcia od aku przez bezpieczniki przy aku i dalej w instalacji... po opisie wszystko zgasło i na 100% sprawnych wszystkich bezpiecznikach nic więcej na odległość się nie doradzi.
Przeważnie jak brakuje prądu to brakuje masy. Sprawdź masę od aku do budy i masę do rozrusznika.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
Zibi pisze:Przeważnie jak brakuje prądu to brakuje masy. Sprawdź masę od aku do budy i masę do rozrusznika.
jesli mocno zalany to w pesymistycznej wersji mogł szczeznąć alternator ( diody lubiące sie przepalać przy takich wypadkach

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Mógł ale nie spowoduje to martwoty auto po przekręceniu kluczyka.ramzes pisze:Zibi pisze:Przeważnie jak brakuje prądu to brakuje masy. Sprawdź masę od aku do budy i masę do rozrusznika.
jesli mocno zalany to w pesymistycznej wersji mogł szczeznąć alternator ( diody lubiące sie przepalać przy takich wypadkach)
tu też należałoby zajżeć
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
-
- jestem tu nowy...
Aż mi wstyd
,faktycznie urwała się masa.Dzięki za pomoc.

Zaden wstyd, wazne, ze przyznales sie do tego, ze nie zauwazyles pierdoly.
Pare razy zawstydzisz sie i sam wlaczysz opcje "myslenie" i sam bedzieszx ogarnial takie proste, blahe sprawy.
Kazdy to przechodzil, jak wiek przedszkolny.
Pare razy zawstydzisz sie i sam wlaczysz opcje "myslenie" i sam bedzieszx ogarnial takie proste, blahe sprawy.
Kazdy to przechodzil, jak wiek przedszkolny.