Elektryka... i ciekawa sprawa Y60.

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
farmer1232
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Elektryka... i ciekawa sprawa Y60.

Post autor: farmer1232 » czw sty 22, 2015 11:17 am

Szacun Wielcy i Wszechwiedzacy :)

Jezdzilo, jezdzilo sie spierd... ;-) Sprawa jest dosc prosta, ale dosc skomplikowana jednoczesnie. Wkladam kluczyk w stacyjke, przekrecam, normalnie odpalam. Koncze jazde, zatrzymuje sie, przekrecam kluczyk, wylaczam silnik, wyjmuje kluczyk na desce przed soba mam napiecie, czujniki stoja w pozycjach, w ktorych staly wczesniej, kontrolki braku ladowania, niskiego cisnienia oleju oraz hamulca recznego pala sie swiatlem ciaglym, innymi slowy nie rozlacza mi czegos i teraz pytanie co i czego ? Po zdjeciu klemy minusowej z akumulatora wszystko spada jak powinno i deske mam czarna czyli taka jak miec powinienem po wyjeciu kluczyka.

Ktos sie moze spotkal z czyms podobnym ? Wzglednie wskaze miejsce gdzie szukac ?

Z wyrazami szacunku,
oddany uzytkownik Y60 ;-)
'94 Patrol GR Y60 TB42 - "White Pig"

klucz13

Kontaktowanie:

Re: Elektryka... i ciekawa sprawa Y60.

Post autor: klucz13 » czw sty 22, 2015 1:07 pm

farmer1232 pisze:Szacun Wielcy i Wszechwiedzacy :)

Jezdzilo, jezdzilo sie spierd... ;-) Sprawa jest dosc prosta, ale dosc skomplikowana jednoczesnie. Wkladam kluczyk w stacyjke, przekrecam, normalnie odpalam. Koncze jazde, zatrzymuje sie, przekrecam kluczyk, wylaczam silnik, wyjmuje kluczyk na desce przed soba mam napiecie, czujniki stoja w pozycjach, w ktorych staly wczesniej, kontrolki braku ladowania, niskiego cisnienia oleju oraz hamulca recznego pala sie swiatlem ciaglym, innymi slowy nie rozlacza mi czegos i teraz pytanie co i czego ? Po zdjeciu klemy minusowej z akumulatora wszystko spada jak powinno i deske mam czarna czyli taka jak miec powinienem po wyjeciu kluczyka.

Ktos sie moze spotkal z czyms podobnym ? Wzglednie wskaze miejsce gdzie szukac ?

Z wyrazami szacunku,
no znam objaw :D pomgło ??
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw sty 22, 2015 1:24 pm

farmer1232 pisze:Szacun Wielcy i Wszechwiedzacy :)

Z wyrazami szacunku,
no znam objaw :D pomgło ??
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
A.F.

Post autor: A.F. » pt sty 23, 2015 9:49 am

Nie jest aby oczywiste, że skoro do wyłączania służy stacyjka, to problem jest w stacyjce, a konkretnie w kostce stacyjki ?
VW T4 syncro, 2.4D, long :)13

Błażej

Post autor: Błażej » pt sty 23, 2015 7:19 pm

A.F. pisze:Nie jest aby oczywiste, że skoro do wyłączania służy stacyjka, to problem jest w stacyjce, a konkretnie w kostce stacyjki ?
Niekoniecznie. Tam jest trochę przekaźników po drodze. Jak się któryś będzie sklejać i puszczać zasilanie od dupy strony, to efekt może być podobny.
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”