LUZ W UKŁADZIE KIEROWNICZYM PATROL Y61
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
LUZ W UKŁADZIE KIEROWNICZYM PATROL Y61
Witam, posiadam nietypowy problem, postanowiłem odrestaurować ramę w Patrolu Y61 przed zdjęciem budy wszystko w ukladzie kierowniczym było ok, nie było luzu, po ponownym założeniu budy, skręceniu kolumny kierowniczek jest luz i to dość duży do tego jest dziwny dzwięk podczas wpadaniu w dziury i to na odcinku pomiędzy kolumną kierowniczą a kierownicą.Czy mogłem np zle złożyć kolumnę??
Patrol Y61 silnik BMW M57 Krótki
Re: LUZ W UKŁADZIE KIEROWNICZYM PATROL Y61
Po cholerę temat napisany wielkimi literami cały?
Nie wywróżymy Ci co źle poskładałeś, ale tam nie ma za wiele elementów... drążek kierowniczy 2 śruby, przekładnia do ramy cztery, obejma na walku od strony kierownicy jedna, sprzęgła gumowe po 2/4 śrubki... posprawdzaj to i będziesz wiedzieć
Albo weź sobie kogoś nich kręci kierownica na boki a ty szukaj tego dźwięku i też znajdziesz.
Nie wywróżymy Ci co źle poskładałeś, ale tam nie ma za wiele elementów... drążek kierowniczy 2 śruby, przekładnia do ramy cztery, obejma na walku od strony kierownicy jedna, sprzęgła gumowe po 2/4 śrubki... posprawdzaj to i będziesz wiedzieć

Albo weź sobie kogoś nich kręci kierownica na boki a ty szukaj tego dźwięku i też znajdziesz.
Ja tam się nie znam ale kierownica jest przykręcona do kolumny. Gdzie tam jest odcinek pomiędzy?Pawcio1985 pisze: na odcinku pomiędzy kolumną kierowniczą a kierownicą.Czy mogłem np zle złożyć kolumnę??

A dobrze Ty masz przekładnię do ramy przykręconą? Tudzież czy masz jeszcze do czego przykręcać?
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
U mnie było podobnie po odszczurzeniu auta. Pół roku szukałem co to może być. Okazał się nie dokręcony przedni łącznik stabilizatora (przy stabilizatorze). Wada odkryta przypadkowo. Najdziwniejsze było to że dźwięk wyraźnie pochodził z odcinka pomiędzy przekładnią a kierą.Pawcio1985 pisze: jest dziwny dzwięk podczas wpadaniu w dziury i to na odcinku pomiędzy kolumną kierowniczą a kierownicą.
Grunthor
-
Łoj Pawełku, zamiast spijać bro podczas roboty to trza było dokładnie wszystko skrecać

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
-
Aaa, jeszcze jedno... motur masz teraz za mocny i tak będzie

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK