Po pierwsze cześć, po drugie warte to coś?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

caleb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Po pierwsze cześć, po drugie warte to coś?

Post autor: caleb » ndz paź 25, 2015 1:28 pm

Hej wszystkim.

Stukło 32 (lat nie cali :)) , żadnych własnych 4x4 nie było... ale zainfekowany Patrolem kumpla, chorujemy z lubą na parcha.
Cel to mix średniego off-roadu + wyprawówka.

http://otomoto.pl/oferta/nissan-patrol- ... y5Isp.html

oglądałem takie coś - na oko amatora to niezły czołg i wydaje nam się OK.
Rozrząd do roboty jest za jakieś 12000km (ktoś się orientuje ile kosztuje wymiana? ) .
Brak stabilizatorów - lekko buja na rondzie, ale chyba jest w miarę bezpiecznie (nie wiem czy zakładać).

Panowie (i Panie :D ), ktoś zna ten samochód? Cenę udało się zbić ( będzie na opłaty i parę usprawnień ).

P.S. Jestem zielony także proszę o wybaczenie - przygoda dopiero się zaczyna.

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Re: Po pierwsze cześć, po drugie warte to coś?

Post autor: Takayuki » ndz paź 25, 2015 3:20 pm

Jest temat przyklejony na górze o autach. Czytaj cały jak leci, pouczająca lektura jak ktoś szuka auta - zwłaszcza to, co w ogłoszeniach jest wytykane :)
Patrol za 42 kawałki a nie pożałowali na ładne plastikowe poszerzenia nadkoli tylko ktoś chamsko przynitował pas transmisyjny?
Jakość usunięcia rdzy przed malowaniem widzisz ładnie na zdjęciu z przednią sprężyną, tam gdzie była śrubka/zatrzask na karoserii czyszczenie zostało olane i polecieli farba po wierzchu. Czyli rdza zjada auto radośnie pod tą farba, a farba jest tylko w celu tzw. przypudrowania syfu.
No i klasyka, fotel, nie wygląda na te 200kkm, chyba że ktoś co 5km musiał wysiadać ;)

Weź no z kimś porządnie się znającym to auto zweryfikuj czy nie jest miną, bo jak widzę malowanie farbą po wszystkim jak leci - kule, gumy, tarcze hamulcowe z klockami i zaciskami :)21 , flansze mostu które mają być idealnie czyste żeby idealnie z wałem przylegać, a nie przez farbę... to ten remont wielki wgląda na próbę wydymania klienta a nie remont...

A za 40+ tysia można znaleźć albo przywieźć na prawdę nie zardzewiały i sprawny wóz, tylko trzeba poszukać i dobrze go zweryfikować.

Awatar użytkownika
Michał4x4

Post autor: Michał4x4 » ndz paź 25, 2015 4:32 pm

Widziałem już nie jednego Patola kupionego na tzw ładny wygląd, a później okazywał się niezłym szrotem z pakietem startowym 5-15 tys.
Dobra rada, umów się na oględziny ze sprzedającym w najbliższym warsztacie SPECJALIZUJĄCYM się w 4x4. Zapłacisz za przegląd 100-200zł a będziesz miał jasność w temacie przed zakupem.
Dzika Koza

Awatar użytkownika
komario

Post autor: komario » ndz paź 25, 2015 5:04 pm

Michał4x4 pisze:Widziałem już nie jednego Patola kupionego na tzw ładny wygląd, a później okazywał się niezłym szrotem z pakietem startowym 5-15 tys.
Dobra rada, umów się na oględziny ze sprzedającym w najbliższym warsztacie SPECJALIZUJĄCYM się w 4x4. Zapłacisz za przegląd 100-200zł a będziesz miał jasność w temacie przed zakupem.
Dobrze gada. Na forum byly posty o spektakularnych wpadkach. Nie zaluj nawet 500. Moze cie to uchronic od tego ze to ty pozniej bedziesz pisal posta ze wtopiles...
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był

mas3

Post autor: mas3 » pt paź 30, 2015 4:39 pm

jak powyżej - się przejedź do jakiegoś warszatu... auto w Bielsku więc może: http://www.extrem4x4.pl ewentualnie pogadaj z kimś kto na parchach zęby zjadł, żeby z tobą pojechać. W tamtych okolicach to chłopaki z Kajman 4x4 Katowice mogą Ci kogoś polecić
Ludzi dzielimy na czystych i szczęśliwych :)
Titan SE, 2005r, VK56DE
Wrangler JK Sport, 2009r, 3,8

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”