naprawa deski rozdzielczej/kokpitu patrol gu4
Moderator: Kosiarz
naprawa deski rozdzielczej/kokpitu patrol gu4
Witam, słyszałem, że temat znany otóż spuchła deska w Patrolu (2004r), porobiły się pęcherze i trzeba coś z tym zrobić. Czy macie jakieś zaufane zakłady co przerobiły już X Patroli i wiedzą o co chodzi o nie robią lipy? Ewentualnie ktoś robił u kogoś i jest zadowolony z efektu? Słyszałem, że w okolicach Krakowa jest firma co zdziera stare wykończenie i natryskuje nowy plastik, ale nie mogę znaleźć na nich namiarów, może ktoś coś słyszał. Będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam 

-
-
Re: naprawa deski rozdzielczej/kokpitu patrol gu4
Flok.
Ładne, miłe w dotyku, nie palne, nie odbija promieni.
- vandall_jr
-
Ale trzymie kurzMarcingalloper pisze:Flok.

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
-
-
No to fakt, ale:vandall_jr pisze:Ale trzymie kurzMarcingalloper pisze:Flok.
GU4 -> do miasta -> ma klimę -> ma filtr kabinowy.
Ja u siebie myślałem bo większość deski w aucie mam ........ z metalu

- vandall_jr
-
Marcingalloper pisze:z metalu

Nie jestem zwolennikiem flokowania, do normalnego auta to może i dobre ale chyba raczej mało praktyczne.
Ja bym skórą obkleił. oczywiście nie sam bo tego nie umiem ale są dobrzy tapicerzy. Mam takiego asa a raczej asiorkę co mi tapicerki robi, dobra jest

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Myślałem o tym i jak nie znajdę namiaru na firmę o której pisałem w pierwszym poście co mi zrobi nowy, ładny plastik to prawdopodobnie będzie flokowanie. Znasz kogoś wartego polecenia? Firm zajmujących się tym jest trochę, ale niektóre są podobno całkiemMarcingalloper pisze:Flok.

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
arad1994 pisze:Witam, słyszałem, że temat znany otóż spuchła deska w Patrolu (2004r), porobiły się pęcherze i trzeba coś z tym zrobić. Czy macie jakieś zaufane zakłady co przerobiły już X Patroli i wiedzą o co chodzi o nie robią lipy? Ewentualnie ktoś robił u kogoś i jest zadowolony z efektu? Słyszałem, że w okolicach Krakowa jest firma co zdziera stare wykończenie i natryskuje nowy plastik, ale nie mogę znaleźć na nich namiarów, może ktoś coś słyszał. Będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam
Masz
http://msincognito.pl/
Tylko uzbroj sie w cierpilowosc, znam sie z nim cale zycie, a jak cos potrzebuje to i tak musze swoje odczekac w dlugiej kolejce, ale lepszego tapucera nie znam a kilku znam ale temu do piet mie dorastaja
Czwarte serce 

Gadałem o tym z tapicerem ode mnie z miasta i odradził mi skórę. Kiedyś obkleił deskę klientowi i jak auto postało na słońcu przez pewien czas to materiał się skurczył i połamał dechę... Także skóra odpadavandall_jr pisze:Marcingalloper pisze:z metalu![]()
Ja bym skórą obkleił.
-
-
Ja nie mam/nie znam nikogo. Flokiem miał zrobiony driftowóz braciak i bardzo mnie się to podobało.arad1994 pisze:Gadałem o tym z tapicerem ode mnie z miasta i odradził mi skórę. Kiedyś obkleił deskę klientowi i jak auto postało na słońcu przez pewien czas to materiał się skurczył i połamał dechę... Także skóra odpadavandall_jr pisze:Marcingalloper pisze:z metalu![]()
Ja bym skórą obkleił.
Skóra nie rozwali deski - ale musi zrobić to ktoś kto umi i ma o tym pojęcie.
Skóra będzie też kilkukrotnie droższa od flokowania - ale i o wiele ładniej wygląda skórkowa.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
arad1994 pisze:Gadałem o tym z tapicerem ode mnie z miasta i odradził mi skórę. Kiedyś obkleił deskę klientowi i jak auto postało na słońcu przez pewien czas to materiał się skurczył i połamał dechę... Także skóra odpadavandall_jr pisze:Marcingalloper pisze:z metalu![]()
Ja bym skórą obkleił.
Ja pierdoleeee jedz tam gdzie ci dalem namiary
Ten twoj tapicer to jakis niedorobieniec jest
Nie trzeba obklejac skora, jedz pod wskazany adres zrobi tak ze szczekal bedziesz
Czwarte serce 

- vandall_jr
-
Gebels, po fotach wnioskuję, że to jakiś paparuchy

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
-
-
Stawiam flachę że cena usługi jebnie niejednym z nas o podłogę
.

- gebels
-
Marcingalloper pisze:Stawiam flachę że cena usługi jebnie niejednym z nas o podłogę.
I tu sie mylisz

Mariusza znam od zawsze, jest o rok ode mnie mlodszy

Ten gosc tapicerstwo ma we krwi, potrafi myslec, jak trzeba do czegos podejsc nieszablonowo to tak podchodzi
Ma kilku pracownikow, mimo ze ich uczyl to niektore rzeczy robi tylko on bo tak zrobic jak on nie potrafia
A co do rzeczonej deski to po obejrzeniu na pewno wymysli co z nia mozna zrobic, i na pewno klient przy odbiorze bedziesz szczekal

Czwarte serce