Wymiana ramy Patrol Y61
Moderator: Kosiarz
Wymiana ramy Patrol Y61
Panowie rama kiepsko u mnie wygląda i pojawił się pomysł aby kupić drugą w lepszym stanie, wypiaskować, zabezpieczyć i podmienić w miejsce starej. Orientuje się ktoś jak i czy w ogóle da się to ogarnąć w Wydziale Komunikacji ?
Re: Wymiana ramy Patrol Y61
Da się.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Rozwiń temat jak możesz . Napisz PW lub tutaj , to zostanie dla potomnych. Ja własnie dzwoniłem do dwóch WK i twierdzą że jeśli auto nie ciężarowe to się nie da 

- rysiek2054
oj nie takie proste....vandall1 pisze:Da się.
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
-
-
O masz, a co zardzewiała
.

Po co się męczyć ze złomem w którym wszystko jest do wymiany?

-
-
Skoro w nim jest już rama do wymiany, to mnie zastanawia która z kolei góra już na tym spodzie jeździ
.
Ja osobiście taką pierdołą jak brak numeru na ramie bym się nie przejmował
.

Ja osobiście taką pierdołą jak brak numeru na ramie bym się nie przejmował

Nie podzielam Twojego pogladu.Marcingalloper pisze:Skoro w nim jest już rama do wymiany, to mnie zastanawia która z kolei góra już na tym spodzie jeździ.
Ja osobiście taką pierdołą jak brak numeru na ramie bym się nie przejmował.
Zawsze trzeba miec porzadek w papierach.
Jak bedzie wyjezdzal poza EU, bedzie klopot.
Właśnie auto będzie jeździło też poza UE, więc temat oczywisty.komario pisze:Nie podzielam Twojego pogladu.Marcingalloper pisze:Skoro w nim jest już rama do wymiany, to mnie zastanawia która z kolei góra już na tym spodzie jeździ.
zupełnie legalnie się nie da, rama jest elementem niewymiennym
da się natomiast nadać nowe cechy na wyremontowanej ramie ważne 2 rzeczy wcześniejsza wizyta na SKP albo rzeczoznawca
da się natomiast nadać nowe cechy na wyremontowanej ramie ważne 2 rzeczy wcześniejsza wizyta na SKP albo rzeczoznawca

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
efekt bedzie taki ze bedzie mial nowe numery vin na ramie tzw zastepczelbl78 pisze:zupełnie legalnie się nie da, rama jest elementem niewymiennym
to się wiąże z remontem tak czy siak, ale inaczej żeby było legalnie tego nie zrobisz
numery zastepcze na ramie to duzy klopot zwlaszcza na granicy Ukrainskiej.lbl78 pisze:to się wiąże z remontem tak czy siak, ale inaczej żeby było legalnie tego nie zrobisz
odstoisz swoje,
beda skrobali te stare nieczytelne, beda chcieli sie upewnic ze wszystko jest ok.
jezeli odczytaja te zatarte numery, ze sa z innej ramy i nie pasują do tej którą miałeś oryginalnie w pojezdzie
to ..... jesteś w dupie....
Jest pewne legalne rozwizanie - kupno nowej ramy w aso nissan.

-
-
Faktycznie przekraczania granic i upierdliwych celników czekających na łapówkę nie brałem pod uwagę.komario pisze:Nie podzielam Twojego pogladu.Marcingalloper pisze:Skoro w nim jest już rama do wymiany, to mnie zastanawia która z kolei góra już na tym spodzie jeździ.
Ja mam porządek w papierach idealny, zrobione ekspertyzy Policyjne bo coś im tam nie grało, w celnym też wszystko sprawdzali, zresztą pisałem już o tym nie raz, a i tak kilka razy w roku otwieram te same drzwi w tych samych urzędach i instytucjach

A to co widzę u ludzi i w komisach

mam jeżdże nigdzie się dłużej nie stoi, rosjanie wpisują stary VIN (oryginalny) nie z tabliczek zastępczych, Ukraincy w zasadzie mają w dupie jaki auto ma VIN nigdzie się do tego nie przyczepiali, prędzej do dodatkowego zbiornika paliwa (na szczęście oryginał nissana) i tym podobnychkomario pisze:numery zastepcze na ramie to duzy klopot zwlaszcza na granicy Ukrainskiej.lbl78 pisze:to się wiąże z remontem tak czy siak, ale inaczej żeby było legalnie tego nie zrobisz
odstoisz swoje,
beda skrobali te stare nieczytelne, beda chcieli sie upewnic ze wszystko jest ok.
jezeli odczytaja te zatarte numery, ze sa z innej ramy i nie pasują do tej którą miałeś oryginalnie w pojezdzie
to ..... jesteś w dupie....

jedyny warunek wozisz ze sobą karte pojazdu i tyle, tam masz wbitą zmiane numeru z odpowiednimi pieczątkami

Myślę, że temat został wyczerpany
Dzięki wszystkim, ja już wiem co trzeba zrobić