Blokada ARB Patrol Y61 Przód

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

pawciodiabelek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Blokada ARB Patrol Y61 Przód

Post autor: pawciodiabelek » śr paź 26, 2016 10:16 pm

Witam,
mam następujący problem, posiadam w mostach patrolowskich blokadę tył fabryczna, przerobiony siłownik na ciśnieniowy natomiast w przednim moście mam blokadę ARB i jest następujący problem, blokada tył zapona się i rozpina bez problemu natomiast z przednią jest problem, zawory sterujące blokadę są pneumatyczne czyli zero elektroniki.Przednia blokada nie zawsze się zapina, a teraz przestał, odkręcając przewód od powietrza, który wchodzi do mostu leci z niego olej, jak włączę powietrze na blokadę na odkręconym przewodzie to przez kilka sekund leci z niego olej, po oczyszczeniu przewodu blokada ponownie się zapina, tylko problem jest w tym, że jak zaworem odłączę blokadę i upuszcza powietrze to w tym zaworze słychać, że bąbluje olej, odkręcając ponownie przewód od blokady, znowu w układzie jest olej.
Czy jest to normalne, że w tym przewodzie jest olej a jeśli nie to co może być powodem, że dostaje się do układu powietrza??
Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
vandall_jr

Re: Blokada ARB Patrol Y61 Przód

Post autor: vandall_jr » śr paź 26, 2016 10:31 pm

Uszczelnienie obrotowe w przedniej blokadzie jest uszkodzone
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL

pawciodiabelek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pawciodiabelek » śr paź 26, 2016 10:47 pm

czyli most wyciągnąć, założyć nowe uszczelnienie i ok, to uszczelnienie można dokupić oddzielnie??

Awatar użytkownika
vandall_jr

Post autor: vandall_jr » czw paź 27, 2016 9:01 am

Weź vaccuometr i sprawdź spadek podciśnienia, tedy wywal samą główkę. Uszczelnienie kupisz oddzielnie jako zestaw naprawczy.
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”