Patrol Y60 4.2 B automatyczna skrzynia
Moderator: Kosiarz
Patrol Y60 4.2 B automatyczna skrzynia
Witam
Mam Patrola Y60 4.2 benzyna i mam problem ze automatyczną skrzynią biegów RE4R03A "ZGINĄŁ" czwarty bieg. Raz mi się już
to zdarzyło ale wróciło do normy. Teraz niestety nie po uzupełnieniu oleju prawdopodobnie cały bród zapchał trzy elektrozawory w panelu sterowania bo nie działają.
Mam dwa pytania;
- czy skrzynia biegów od Nissana 300 ZX podejdzie do Patrola? Słyszałem że tak ale nie mam pewności.
- w panelu sterowania skrzyni jest uszczelka płyty separacyjnej, czy można gdzieś dostać tą uszczelkę ?
Jeżeli ktoś ma wiedzę w tym zakresie to proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam
Mam Patrola Y60 4.2 benzyna i mam problem ze automatyczną skrzynią biegów RE4R03A "ZGINĄŁ" czwarty bieg. Raz mi się już
to zdarzyło ale wróciło do normy. Teraz niestety nie po uzupełnieniu oleju prawdopodobnie cały bród zapchał trzy elektrozawory w panelu sterowania bo nie działają.
Mam dwa pytania;
- czy skrzynia biegów od Nissana 300 ZX podejdzie do Patrola? Słyszałem że tak ale nie mam pewności.
- w panelu sterowania skrzyni jest uszczelka płyty separacyjnej, czy można gdzieś dostać tą uszczelkę ?
Jeżeli ktoś ma wiedzę w tym zakresie to proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam
Re: Patrol Y60 4.2 B automatyczna skrzynia
wedle mojej wiedzy to skrzynia pasuje z dieli 4.2 i 3.0 nawet wala mi sie gdzieś taka
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
4.2 diesel pasuje ale musi mieć zasilanie na 12V i trzeba zmienić obudowę sprzęgła hydrokinetycznego bo rozrusznik jest po drugiej stronie.
3.0 nie jestem tego pewien bo ktoś zakładał i był problem
3.0 nie jestem tego pewien bo ktoś zakładał i był problem
- Misiek Cypr
-
A dlaczego chcesz szukac skrzyni uzywki, jak idzie zrobic obecnej remont za dwa-trzy tysie, masz nowa skrzynie a nie lottomat?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Bo jesteśmy w Polsce, tu się automatów nie naprawia tylko wymienia na używki, aż trafi się działającą jako-tako
Z resztą dotyczy to nie tylko automatów 

Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...
Jak się człowiek nasłucha historii o sfuszerowanych remontach automatów, to używka może przestać wydawać się taka głupia. Choć z reguły staram się wszystko naprawiać...Quentil pisze:Bo jesteśmy w Polsce, tu się automatów nie naprawia tylko wymienia na używki, aż trafi się działającą jako-takoZ resztą dotyczy to nie tylko automatów
- Misiek Cypr
-
Zabilem kilka automatow, a remont to nie technika rakietowa. Za kazdym razem remont byl udany. Zabijalem automaty przez wlasna glupote...
513549044
513549044
No cóż wymianę opon też większość robi po łebkach, więc trzeba znaleźć ogarniętego mechanika lub samemu zakasać rękawy. W obu przypadkach jednak wypadałoby również znać choć powierzchownie zlecony temat, aby móc skontrolować czy fachowiec rzeczywiście ma fach w ręku czy w ciula leci. Takie czasy cena czyni cuda
Większość klientów narzeka na cenę, a potem macher z rutyny nie potrafi nic więcej niż rozrząd w pasacie.

Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...
Co robiłeś, że zabijałeś ?Misiek Cypr pisze:Zabilem kilka automatow, a remont to nie technika rakietowa. Za kazdym razem remont byl udany. Zabijalem automaty przez wlasna glupote...
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Misiek Cypr
-
Jednego zalatwilem przod tyl przod tyl w zaspie pod kaufhala, drugiego utopilem w rzece, trzeciego rwalem patrola z blota na wstecznym.
513549044
513549044