patrol silnik bmw m57
Moderator: Kosiarz
patrol silnik bmw m57
witam,poszukuje kogos kto ogarnie instalacje silnika bmw 3.0d ,mogę przywieźć silnik na miejsce,odleglość do 200 km od Olkusza 692735589
Re: patrol silnik bmw m57
To się nie wychylamgiezturbo pisze:witam,poszukuje kogos kto ogarnie instalacje silnika bmw 3.0d ,mogę przywieźć silnik na miejsce,odleglość do 200 km od Olkusza 692735589

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Już się wychyliłeś .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
ojtam ojtam
200 a 550 to n ie wiele więcej
200 a 550 to n ie wiele więcej
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Kompletna instalacja /mechanika i elektryka/przyzwoicie zrobiona kosztuje tyle,że transport nie jest tu znaczący.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
ci co sie znają to raczej i silnika nie potrzebują
ale kolega czeka na oferty i będzie wybierał najlepszą
mało napisał , wiadomości który model i dokładnie co by chciał
ale kolega czeka na oferty i będzie wybierał najlepszą
mało napisał , wiadomości który model i dokładnie co by chciał
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
silnik z e39 na zeliwnym bloku,jezeli ktoś robi gotowe wiazki z kompem to tez może być wiadomość można przez sms 692735589
koło ciebie jest paweł żmudka w bulowicach , zadzwoń może pomoże
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Dobra, to ja się podłączę, skoro temat już jest.
Ja akurat z Warszawy, ale lokalizacja bez znaczenia, bo transport przy tych kosztach to jest nic.
Patrol Y61 long ZD30 (2000).
Chcę swapa na M57, ale inne silniki też rozważę. Z vandallem (juniorem chyba) dzisiaj rozmawiałem przez telefon, mam też kilka innych ofert, ale może kogoś jeszcze polecicie. Bez urazy, badam na razie grunt
Przyznam, że cena ma znaczenie i to całkiem istotne. Dlatego też rozważam inne silniki. Może jakieś sugestie? om606 przez chwilę kusił, ale jak się zacząłem rozglądać to ceny podobne.. Zależy mi na silniku który się nie rozleci w drodze na syberię, nie chodzi tu o dodatkowe kuce. Chociaż oczywiście nie będę go wymieniał na nic słabszego. No i benzyna śmierdzi
Ja akurat z Warszawy, ale lokalizacja bez znaczenia, bo transport przy tych kosztach to jest nic.
Patrol Y61 long ZD30 (2000).
Chcę swapa na M57, ale inne silniki też rozważę. Z vandallem (juniorem chyba) dzisiaj rozmawiałem przez telefon, mam też kilka innych ofert, ale może kogoś jeszcze polecicie. Bez urazy, badam na razie grunt

Przyznam, że cena ma znaczenie i to całkiem istotne. Dlatego też rozważam inne silniki. Może jakieś sugestie? om606 przez chwilę kusił, ale jak się zacząłem rozglądać to ceny podobne.. Zależy mi na silniku który się nie rozleci w drodze na syberię, nie chodzi tu o dodatkowe kuce. Chociaż oczywiście nie będę go wymieniał na nic słabszego. No i benzyna śmierdzi

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Rozważ TD42T. Koszernie, silnik pancerny. @komario zdaje się ma parę na stanie.
y60 autobus, czerwony.
Rozważam. Akurat koszer do mnie nie przemawia, bo mam wy***bane na to, ale tak, słyszałem dobre opinie. Tylko tu ceny tak jak patrzyłem są jeszcze wyższe niż za BMW. Czy się mylę?
ceny są podobne , jak swa to ja om 606 bym nie chciał
ale 4.2 jest fajne i dostojne
m57 jeszcze nie wiem
ale jednak jak padnie m57 to będzie mniej bolało niż 4.2
aaa jeśli szukasz ceny swapów m57 to dopytaj dokładnie jaki silnik spzręgło i takie tam , bo różnice są duże i pewnie oferty będą zróżnicowane cenowo
ale 4.2 jest fajne i dostojne
m57 jeszcze nie wiem
ale jednak jak padnie m57 to będzie mniej bolało niż 4.2
aaa jeśli szukasz ceny swapów m57 to dopytaj dokładnie jaki silnik spzręgło i takie tam , bo różnice są duże i pewnie oferty będą zróżnicowane cenowo
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Oczywiście pytam.
Na razie najtańszą opcję dostałem z oryginalnym sprzęgłem BMW bez żadnych customowych części.
Tylko faktem jest też, że to jakie jest sprzęgło nie ma dla mnie pierwszorzędnego znaczenia, bo ja nie chcę 400 KM i 800 Nm. Ja chcę stosunkowo tanio zmienić silnik na w zasadzie tę samą, trochę większą moc i nie mieć duszy na ramieniu jak pojadę tym gdzieś dalej.
W zasadzie rozważam tylko podstawowe M57 na żeliwnym bloku (193 / 184 KM), teraz przyszło mi do głowy że są też inne (może tańsze a nie dużo gorsze?) silniki. Czemu om606 nie?
Na razie najtańszą opcję dostałem z oryginalnym sprzęgłem BMW bez żadnych customowych części.
Tylko faktem jest też, że to jakie jest sprzęgło nie ma dla mnie pierwszorzędnego znaczenia, bo ja nie chcę 400 KM i 800 Nm. Ja chcę stosunkowo tanio zmienić silnik na w zasadzie tę samą, trochę większą moc i nie mieć duszy na ramieniu jak pojadę tym gdzieś dalej.
W zasadzie rozważam tylko podstawowe M57 na żeliwnym bloku (193 / 184 KM), teraz przyszło mi do głowy że są też inne (może tańsze a nie dużo gorsze?) silniki. Czemu om606 nie?
Jak kopyto nie jest ważne to wrzucaj 4.2. Silnik przejeździ auto. Z m57 to już nie jest tak super bezproblemowo.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Tylko 4.2 waży milion.. Nie bardzo mi się to podoba, biorąc pod uwagę, że mój parch już 3 tony przekroczył jakiś czas temu i końca nie widać
Jest ciężki to fakt. Przy tak ciężkim aucie 4.2 bez turbo będzie bieda.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Już nie chodzi mi o moc, bo jak 4.2 to i tak tylko turbo. Chodzi mi o to, że ten samochód ma przejechać nad błotem, a nie pod błotem. Także 4.2 zarówno z nissana jak i z toyoty odpada. Pozostaje w zasadzie na placu boju M57 i Om606 (ktoś przedstawi wady)? Chyba, że mnie przekonacie że taki np. 2.5 ze Skyline'a się do czegoś nadaje?
Myślę, że musisz poczytać, bo każdy z tych tematów był tutaj poruszany. Udowadniałem też nie raz, że 4.2 z poważnym turbo zapierdziela i jakoś nie tonie. Przecież nie budujesz przeprawówki 3 tonowej. Om606 z dobrze zrobioną mechaniczną pompą na pewno będzie mniej problemowy od M57.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
A w DMC to się jeszcze mieści ten parch ? 
4.2T zrobione z głową zapierdziela godnie, i jest przy tym rozwiązany całkowice mechanicznie - nie ma żadnych pompek wysokiego ciśnienia, wtrysków cr, kompa i innych elektro pierdół. I prawdopodobnie przepali wszystko co się mu naleje.

4.2T zrobione z głową zapierdziela godnie, i jest przy tym rozwiązany całkowice mechanicznie - nie ma żadnych pompek wysokiego ciśnienia, wtrysków cr, kompa i innych elektro pierdół. I prawdopodobnie przepali wszystko co się mu naleje.
y60 autobus, czerwony.
Proszę o inny zestaw pytańWowos pisze:A w DMC to się jeszcze mieści ten parch ?

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
"Panie aspirancie, to to błoto w ramie tyle waży..." 

y60 autobus, czerwony.
żonie się przytyło ostatnio!Wowos pisze:"Panie aspirancie, to to błoto w ramie tyle waży..."

A tak serio to się mieści ale tak mega na styk. Jak się zapakuję na tydzień i zatankuję, to już nie.
Dlatego też nie chcę wkładać tam kolejnych 100 czy 200 kg dodatkowych..
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wołają "M57". No poza portfelem który płacze

A co ze swapami na koszerne silniki Nissana
QD32Ti ,TD27Ti czy BD30Ti
lekko spycony Patrol TD27
https://www.youtube.com/watch?v=WErQWKt4aLg
Patrol BD30
https://www.youtube.com/watch?v=uN0_vGVbef4
GU4 QD32ETi
https://www.youtube.com/watch?v=SOs-Tgan1mA

lekko spycony Patrol TD27
https://www.youtube.com/watch?v=WErQWKt4aLg
Patrol BD30
https://www.youtube.com/watch?v=uN0_vGVbef4
GU4 QD32ETi
https://www.youtube.com/watch?v=SOs-Tgan1mA
Patrol LS1 "Czarna Mamba"
- vandall_jr
-
BEEMA lub Gwiazda, przyznam że bumy to troszkę już monotonne
ale kolejna bardzo chętnie.
faktlisz
jak ktoś z form dzwoni to mówta że z owego foruma.

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ten bd30 siakiś strasznie egzotyczny. Mało info w necie o nim...
y60 autobus, czerwony.