czy ktos ma klime i jak to dziala

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

bochun
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

czy ktos ma klime i jak to dziala

Post autor: bochun » ndz paź 02, 2005 10:39 pm

czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.

boris.blank

Post autor: boris.blank » pn paź 03, 2005 6:25 am

Spróbuj - szybko się człowiek uzależnia. Na jesieni odparowanie szyb w 30sek, w lato miły chłodek... Zawsze wolałbym auto Z (jak nie chcę to nie używam) niż BEZ (tu nawet jak chciałbym to nie włączę).

Awatar użytkownika
pyntront

Re: czy ktos ma klime i jak to dziala

Post autor: pyntront » pn paź 03, 2005 7:21 am

bochun pisze:czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.
Kolejna rzecz, która może się popsuć ;-)

W plaskaczu mam i nie żałuję, w parówie nie mam i też nie żałuję.
Familijny niedzielny turysta.
Ciepły sik i ziew na drogę.

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » pn paź 03, 2005 7:39 am

pyntront pisze:
bochun pisze:czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.

:)2 :)2 :)2 dokładnie im mniej dupereli popsutych tym lepsze samopoczucie kierowcy :D
Nie mam ani w GRacie ani w służbowym :cry: -> a tu by się przydała, no i latem wyglądam jak "parówa", tylko w mieście marze o klimie. Chciałbym jeszcze ręczne opuszczanie szyb, bo elektryczne to szybko zużyje :)3 -> poniekąd pod wodą jeszcze działa, ale nad wodą...
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

bochun
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bochun » pn paź 03, 2005 9:31 am

w osobowce to mam i rewelacja,ale czy w patrolu?wiem ze to dodatkowa elektryka,dodatkowa chłodnica,lecz moze spotkaliscie sie na rajdach z kims kto ma,chociaz w terenie to i tak okna wiecznie otware,tylko czy jak sie trafia to moze warto i moze nie zaszkodzi ja miec,milo by bylo stac w blotku,czy piaseczku z wlaczona klima kiedy 40 stopnia na dworze. !!

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » pn paź 03, 2005 9:42 am

bochun pisze:w osobowce to mam i rewelacja,ale czy w patrolu?wiem ze to dodatkowa elektryka,dodatkowa chłodnica,lecz moze spotkaliscie sie na rajdach z kims kto ma,chociaz w terenie to i tak okna wiecznie otware,tylko czy jak sie trafia to moze warto i moze nie zaszkodzi ja miec,milo by bylo stac w blotku,czy piaseczku z wlaczona klima kiedy 40 stopnia na dworze. !!
eeee... jak w błocie już stoisz i klima to tak jak byś w domu siedział przed telewizorem :)3
Szybka w dół i makijaż odpowiedni się zrobi. A taki czysty gość to już nie ORowiec :)3 to już z gatunku mieszczuchowiec wśród błota :o . Co innego na długich wyprawach, nie wątpie rzecz przydatna ale ja z tych co lubią HC. pot z czoła i ogólna walka z "niechęcią tyż" no ale zawsze do przodu. Dlatego lubie wsiąść do kolegi Uaza i zapomnieć o jakim kolwiek komforcie :D no jeszcze jak biegi się zakleszczą to już wogóle zarąbiście :)21

"Im trudniej tym lepiej" no i jeszcze: "nie ma że boli,... mosi boleć"

bochun
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bochun » pn paź 03, 2005 9:49 am

pot to podstawa,bo przeciez o to chodzi w tej calej zabawie,jezdze uazem i bede teraz jezdzil patrolem to i tak juz limuzyna w porownaniu z tym kawalkiem ciezkieko klocka,ale chcialbym w dalszym ciagu ustalic czy znajduja sie na rajdach kolesie z klimami w patrolkach,czy to funguje,czy ktos ma i co moze napisac o niej,czy jest zadowolony czy potrafi schlodzic.

Awatar użytkownika
pyntront

Post autor: pyntront » pn paź 03, 2005 9:58 am

Bochun, na ile serio ty o tych rajdach? Bo wiesz, jak się wachasz pomiędzy długim z klimą, a maks zmutowanym krótkim, to masz duży roziew zastosowań... I (poprawcie mnie, jeżeli się mylę) na rajdach to raczej nie siedzisz w błocie z włączoną klimą i muzyczką z CD i nie czekasz aż cię wyciągną...

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » pn paź 03, 2005 10:09 am

pyntront pisze:Bochun, na ile serio ty o tych rajdach? Bo wiesz, jak się wachasz pomiędzy długim z klimą, a maks zmutowanym krótkim, to masz duży roziew zastosowań... I (poprawcie mnie, jeżeli się mylę) na rajdach to raczej nie siedzisz w błocie z włączoną klimą i muzyczką z CD i nie czekasz aż cię wyciągną...
musisz mieć dobre CD bo przeskoczy utwór :)21

klima zabiera zawsze jakiegoś pojedyńczego konia mechanicznego a w rajdach wszystko na wagę złota

Awatar użytkownika
Peepuck!

Kontaktowanie:

Post autor: Peepuck! » pn paź 03, 2005 10:36 am

Zagadaj do Marcina-Kraków. On ma klime w swoim GRacie. Co prawda w rajdach nie startuje ale jego parchol nie jedno błoto wąchał :):)
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0

Awatar użytkownika
nemo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nemo » pn paź 03, 2005 11:11 am

A ja sobie klime sam zalozylem i w sumie nie zaluje.
Nie chce to nie wlaczam, ale w razie czego jest.
Co do awaryjnosci tego w terenie to jeszcze nie wiem :)
A jak pomykam w upale przez miasto to nawet na spotkanie w garniuturze czlowiek przyjezdza swiezy ;)

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » pn paź 03, 2005 11:17 am

nemo pisze:A ja sobie klime sam zalozylem i w sumie nie zaluje.
Nie chce to nie wlaczam, ale w razie czego jest.
Co do awaryjnosci tego w terenie to jeszcze nie wiem :)
A jak pomykam w upale przez miasto to nawet na spotkanie w garniuturze czlowiek przyjezdza swiezy ;)
no i w mieście to bym chciał :)2

bochun
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bochun » pn paź 03, 2005 11:31 am

czyli jak sie uda to biore z klima, :)4

Awatar użytkownika
nemo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nemo » pn paź 03, 2005 11:56 am

Tylko sprawdz czy dziala, bo bardzo czesto nie dzialaja :)
Po drugie jakby co to ciezko teraz dorwac kogos kto Ci napelni instlacje R12, bo wszyscy juz przeszli na R134 :)
W terenie raczej trudne do wykorzystania jak upalasz auto, bo dodatkowe cieplo wnosi w nawiewie na silnik, czyli gorzej niz lepiej dla silnika.
No ale fakt ze wybierasz 1 przyciskiem, tylko z glowa uzywac :)

bochun
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bochun » pn paź 03, 2005 1:59 pm

dzieki za rade,dobrze ze sa takie stronki jak ta zawsze mozna sie czegos konkretnego dowiedziec,mialem juz kilka przeroznych samochodow i drogich,jak i tanich ale czuje ze patrol to jest to co pragnolem na czterech kołach,za naprawde niewielkie a moze i wielkie pieniadze mozna otrzymac wiele,mam male doswiadczenie w terenie i mam nadzieje ze patrol zaszczepi mnie w to błoto. :lol:

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » pn paź 03, 2005 9:09 pm

pyntront pisze:

Co Ty sciemniasz koledze. Ja mam w kazdym aucie i juz auta bez nie kupie. W Parchu jest i to bardzo wydajna. Chlodnica od klimy dodatkowo oslania normalna chlodnice co w blocie sie przyaje akutart.

Skomplikowanie ukladu klimy w Parchu jest zadne. Prosta jak konstrukcja cepa. Mozna zalorzyc samemu majac wszystkie elementy z orginalu.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » pn paź 03, 2005 9:31 pm

nemo pisze:Tylko sprawdz czy dziala, bo bardzo czesto nie dzialaja :)
Po drugie jakby co to ciezko teraz dorwac kogos kto Ci napelni instlacje R12, bo wszyscy juz przeszli na R134 :)
W terenie raczej trudne do wykorzystania jak upalasz auto, bo dodatkowe cieplo wnosi w nawiewie na silnik, czyli gorzej niz lepiej dla silnika.
No ale fakt ze wybierasz 1 przyciskiem, tylko z glowa uzywac :)
R12 ?? raczej niemozliwe zeby jakikolwiek patrol miał instalacje na ten czynnik kupuj z klimą dbaj żeby skraplacz byl czysty i bedzie ci służyło :)2
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
pyntront

Post autor: pyntront » wt paź 04, 2005 7:35 am

Marcin-Kraków pisze:Co Ty sciemniasz koledze.
Hehe, czekałem kiedy to usłysze ;-) Ja nie przeczę, że jest prosta i małorzeczy może sie popsuć, ale zawsze to dodatkowy układ o który trzeba dbać, czyścic, napełniać itd. Ja na tyle mało jeżdżę po asfalcie i na tyle krotkie odcinki, że mogę przeżyć bez klimy, dlatego dla mnie korzyści wynikające z jej braku sa większe, niż straty. A w trasie mój jedzie na tyle wolno, że okno mogę sobie też odemknąć i git ;-)

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » wt paź 04, 2005 1:05 pm

:D :D :D Skonczy Ci sie otwieranie okien juz niedlugo. Zdaje sie za tydzien termin :)21
A tak powaznie klima jest nieoceniona przy wozeniu dzieciakow.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
pyntront

Post autor: pyntront » wt paź 04, 2005 1:21 pm

Ale Bochun dzieciaków woził nie będzie, bo on chce upycać na maksa w rajdach, więc by dzieciakowi łeb urwał :)21 A co do mnie to nie gadam, żeby nic nie zapeszyć, bo to juz tuż-tuż :roll:

andrzej76

Post autor: andrzej76 » wt paź 04, 2005 7:07 pm

Miał ktoś styczność z klimą w K160, pytam bo siedzi coś takiego w moim parchu a nie wiem na jakiej zasadzie się tym steruje.
Panel ogrzewania jest standardowy ale cały układ klimy wygląda na fabryczny.

andrzej76

Post autor: andrzej76 » sob paź 08, 2005 6:36 pm

Po ilości odpowiedzi wygląda na to że mam jedyną 160 z klimą w Polsce.

bochun
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bochun » sob paź 08, 2005 7:22 pm

szukalem na gieldzie niemieckiej i tam tez jest ciezko znalesc z klima,widze ze to zadkosc i prawdziwy rarytas w patrolkach

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » sob paź 08, 2005 8:33 pm

3.3 turbo zwykle mają
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
resident

Kontaktowanie:

Post autor: resident » sob paź 08, 2005 10:08 pm

rtrwoga pisze:
nemo pisze:Tylko sprawdz czy dziala, bo bardzo czesto nie dzialaja :)
w moim jest r12, ale ostatnio napelnilem r134 + wymiana na jakis specjalny olej do przejsciowych instalacji. Robi jak trzeba, chociaz jak jezdze w terenie to szyby w dol i zero klimy. Za to w miescie i na dlugiej trasie w upal sie przydaje. No i jak woze psy w lecie, to klima na maksa w dol
pozdrawiam,
bartek gr long 28 td '90
polubisz kazda dziure

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”