czy ktos ma klime i jak to dziala
Moderator: Kosiarz
czy ktos ma klime i jak to dziala
czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.
-
Re: czy ktos ma klime i jak to dziala
Kolejna rzecz, która może się popsućbochun pisze:czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.

W plaskaczu mam i nie żałuję, w parówie nie mam i też nie żałuję.
Familijny niedzielny turysta.
Ciepły sik i ziew na drogę.
pyntront pisze:Kolejna rzecz, która może się popsućbochun pisze:czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.

Nie mam ani w GRacie ani w służbowym

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
w osobowce to mam i rewelacja,ale czy w patrolu?wiem ze to dodatkowa elektryka,dodatkowa chłodnica,lecz moze spotkaliscie sie na rajdach z kims kto ma,chociaz w terenie to i tak okna wiecznie otware,tylko czy jak sie trafia to moze warto i moze nie zaszkodzi ja miec,milo by bylo stac w blotku,czy piaseczku z wlaczona klima kiedy 40 stopnia na dworze. 

eeee... jak w błocie już stoisz i klima to tak jak byś w domu siedział przed telewizorembochun pisze:w osobowce to mam i rewelacja,ale czy w patrolu?wiem ze to dodatkowa elektryka,dodatkowa chłodnica,lecz moze spotkaliscie sie na rajdach z kims kto ma,chociaz w terenie to i tak okna wiecznie otware,tylko czy jak sie trafia to moze warto i moze nie zaszkodzi ja miec,milo by bylo stac w blotku,czy piaseczku z wlaczona klima kiedy 40 stopnia na dworze.

Szybka w dół i makijaż odpowiedni się zrobi. A taki czysty gość to już nie ORowiec

"Im trudniej tym lepiej" no i jeszcze: "nie ma że boli,... mosi boleć"
pot to podstawa,bo przeciez o to chodzi w tej calej zabawie,jezdze uazem i bede teraz jezdzil patrolem to i tak juz limuzyna w porownaniu z tym kawalkiem ciezkieko klocka,ale chcialbym w dalszym ciagu ustalic czy znajduja sie na rajdach kolesie z klimami w patrolkach,czy to funguje,czy ktos ma i co moze napisac o niej,czy jest zadowolony czy potrafi schlodzic.
Bochun, na ile serio ty o tych rajdach? Bo wiesz, jak się wachasz pomiędzy długim z klimą, a maks zmutowanym krótkim, to masz duży roziew zastosowań... I (poprawcie mnie, jeżeli się mylę) na rajdach to raczej nie siedzisz w błocie z włączoną klimą i muzyczką z CD i nie czekasz aż cię wyciągną...
musisz mieć dobre CD bo przeskoczy utwórpyntront pisze:Bochun, na ile serio ty o tych rajdach? Bo wiesz, jak się wachasz pomiędzy długim z klimą, a maks zmutowanym krótkim, to masz duży roziew zastosowań... I (poprawcie mnie, jeżeli się mylę) na rajdach to raczej nie siedzisz w błocie z włączoną klimą i muzyczką z CD i nie czekasz aż cię wyciągną...

klima zabiera zawsze jakiegoś pojedyńczego konia mechanicznego a w rajdach wszystko na wagę złota
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Zagadaj do Marcina-Kraków. On ma klime w swoim GRacie. Co prawda w rajdach nie startuje ale jego parchol nie jedno błoto wąchałbochun pisze:czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
no i w mieście to bym chciałnemo pisze:A ja sobie klime sam zalozylem i w sumie nie zaluje.
Nie chce to nie wlaczam, ale w razie czego jest.
Co do awaryjnosci tego w terenie to jeszcze nie wiem
A jak pomykam w upale przez miasto to nawet na spotkanie w garniuturze czlowiek przyjezdza swiezy

Tylko sprawdz czy dziala, bo bardzo czesto nie dzialaja 
Po drugie jakby co to ciezko teraz dorwac kogos kto Ci napelni instlacje R12, bo wszyscy juz przeszli na R134
W terenie raczej trudne do wykorzystania jak upalasz auto, bo dodatkowe cieplo wnosi w nawiewie na silnik, czyli gorzej niz lepiej dla silnika.
No ale fakt ze wybierasz 1 przyciskiem, tylko z glowa uzywac

Po drugie jakby co to ciezko teraz dorwac kogos kto Ci napelni instlacje R12, bo wszyscy juz przeszli na R134

W terenie raczej trudne do wykorzystania jak upalasz auto, bo dodatkowe cieplo wnosi w nawiewie na silnik, czyli gorzej niz lepiej dla silnika.

dzieki za rade,dobrze ze sa takie stronki jak ta zawsze mozna sie czegos konkretnego dowiedziec,mialem juz kilka przeroznych samochodow i drogich,jak i tanich ale czuje ze patrol to jest to co pragnolem na czterech kołach,za naprawde niewielkie a moze i wielkie pieniadze mozna otrzymac wiele,mam male doswiadczenie w terenie i mam nadzieje ze patrol zaszczepi mnie w to błoto. 

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Co Ty sciemniasz koledze. Ja mam w kazdym aucie i juz auta bez nie kupie. W Parchu jest i to bardzo wydajna. Chlodnica od klimy dodatkowo oslania normalna chlodnice co w blocie sie przyaje akutart.pyntront pisze:Kolejna rzecz, która może się popsućbochun pisze:czy dziala poprawnie czy to cos co jest nie potrzebne,bo trafia mi sie okazja na patrolka z klima,czy dać sobie spokoj i nie zawracac dupy.
Skomplikowanie ukladu klimy w Parchu jest zadne. Prosta jak konstrukcja cepa. Mozna zalorzyc samemu majac wszystkie elementy z orginalu.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

R12nemo pisze:Tylko sprawdz czy dziala, bo bardzo czesto nie dzialaja

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
Hehe, czekałem kiedy to usłyszeMarcin-Kraków pisze:Co Ty sciemniasz koledze.

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
w moim jest r12, ale ostatnio napelnilem r134 + wymiana na jakis specjalny olej do przejsciowych instalacji. Robi jak trzeba, chociaz jak jezdze w terenie to szyby w dol i zero klimy. Za to w miescie i na dlugiej trasie w upal sie przydaje. No i jak woze psy w lecie, to klima na maksa w dolrtrwoga pisze:nemo pisze:Tylko sprawdz czy dziala, bo bardzo czesto nie dzialaja
Po drugie jakby co to ciezko teraz dorwac kogos kto Ci napelni instlacje R12, bo wszyscy juz przeszli na R134![]()
pozdrawiam,
bartek gr long 28 td '90
polubisz kazda dziure
bartek gr long 28 td '90
polubisz kazda dziure