Czy ktoś jeździ GR 4,2 benzyna??
Moderator: Kosiarz
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Czy ktoś jeździ GR 4,2 benzyna??
Interesuje mnie tylko jedna sprawa. Ile pali wersja z automatem. Trasa/miasto/teren?
Szukałem na forum, ale wypowiada się dużo osób, które nigdy takiego nie miały i wyniki są bardzo rozbieżne.
Szukałem na forum, ale wypowiada się dużo osób, które nigdy takiego nie miały i wyniki są bardzo rozbieżne.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Czy ktoś jeździ GR 4,2 benzyna??
LSD pisze:Interesuje mnie tylko jedna sprawa. Ile pali wersja z automatem. Trasa/miasto/teren?
Mogę ci powiedzieć ile pali Pajero 3.0 benzin z manualem
podobno niektórzy na mieście schodzą do 13 mi nigdy po mieście nie udało się zejść niżej niż 17, w terenie hmm......

Czwarte serce 

Zapytaj Podolka http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=38933
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
pogadaj z Erykiem ma tojke z podobnym silnikiem i zagazowaną to ci powie co i jak, na codzien pomyka na AT33"LSD pisze:Wiedziałem, że będzie ciężko coś się dowiedzieć.![]()
A ja bym też chciał wiedzieć ile to po zagazowaniu pali
tu masz dane na niego
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=
lub se tyrknij to ci w realu powie co i jak, masz tel. do niego 514709019
Czwarte serce 

No nie zartuj 33 to byly wielkie kola ale ze 2-3 lata temu teraz standart to 35 ,a do gr 4,2 to 37saymon198 pisze:Witam
Ja mam Patrola 4.2 benzyna w gaźniku na wielkich kołach waży 2200 kilo a koła to 33 cale na 12.5 cala simex podróba i pali około 25-30 na szosie a w terenie 35-45
Pozdrawiam
Saymon

king cab 2.4
ramcharger 5,9
ramcharger 5,9
- Doktor-Granat
Właśnie zanabyłem sobie długiego patrola 4,2 benzynę na wtrysku w automacie. Kupłem go na południu Polski więc przejechałem się około 700 kilometrów i powiem tak wcale to dużo nie pali. Generalnie cała trasa but w podłogę ( jestem pełen podziwu dla tego silniczka bo 200 paczki patrolem to jeszcze wcześniej nie jechałem ) Spalił mi 14 do 15 litrów na 100 kilometrów Bardzo fajny samochodzik.Polecam. 

Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"
Nie chciał bym być pesymistą ale na codzień używam auta osobowego z dość dużym silnikiem- 4400ccm i na trasie spisuje się bosko przy nawet dość dynamicznej jeździe idzie utrzymac spalanie na poziomie ok10l/100km ale w mieście jak mam "kryzys" to pali 18, a jak się chce korzystać z niego tak jak producent (mam nadzieję)przewidział to spala nie mniej jak dwadzieścia(dycha w tą czy w tąDoktor-Granat pisze:Właśnie zanabyłem sobie długiego patrola 4,2 benzynę na wtrysku w automacie. Kupłem go na południu Polski więc przejechałem się około 700 kilometrów i powiem tak wcale to dużo nie pali. Generalnie cała trasa but w podłogę ( jestem pełen podziwu dla tego silniczka bo 200 paczki patrolem to jeszcze wcześniej nie jechałem ) Spalił mi 14 do 15 litrów na 100 kilometrów Bardzo fajny samochodzik.Polecam.

Specjalistyczny Serwis Nissan Patrol Poznań 531-090-000