TerranoWersja USA
Moderator: Kosiarz
TerranoWersja USA
Witam Koledzy
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Terrano I 88' a raczej Pathfindera, bo to wersja amerykańska podobno. Po pierwsze zapytam czy będa problemy z tego tytułu? Silniczek 3.0 lpg. Jak sie już dowiedziałem mam wywalone Tuleje i teraz nei wiem czy od zwykłego terrano pasujom czy musze kombinować
Jestem z gdańska i jeśli znajdzie się ktoś kto wie cos więcej o tych autkach to chętnie sie na browarek umówie i pogadam.
Pozdrawiam
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Terrano I 88' a raczej Pathfindera, bo to wersja amerykańska podobno. Po pierwsze zapytam czy będa problemy z tego tytułu? Silniczek 3.0 lpg. Jak sie już dowiedziałem mam wywalone Tuleje i teraz nei wiem czy od zwykłego terrano pasujom czy musze kombinować
Jestem z gdańska i jeśli znajdzie się ktoś kto wie cos więcej o tych autkach to chętnie sie na browarek umówie i pogadam.
Pozdrawiam
wymarzone V8!
HondaVTR1000diabeł
Jestem wielki, jestem łysy, i wpierd... wciąż irysy!
HondaVTR1000diabeł
Jestem wielki, jestem łysy, i wpierd... wciąż irysy!
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: TerranoWersja USA
Baleron78 pisze:Witam Koledzy
Pozdrawiam
to to samo co terrano, wsio pasuje
Czwarte serce 

- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
Niekoniecznie wszystko ale wiekszość napewno. I tak trzeba dobrze sprawdzać zanim się coś przeszczepi z terrano. 

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Pitolicie
ORSON_V6 pisze:Niekoniecznie wszystko ale wiekszość napewno. I tak trzeba dobrze sprawdzać zanim się coś przeszczepi z terrano.
ja mam terrano 2,4 a właściwie był, am teraz 3.0V6 z maximy z tłokami z ZX300 a mosty i skrzynke mam od terrano, pompa pody od pathfindera, z terrano jest reszta osprzętu, wsio pasuje zamiennie, najwyżej trza seie szlifierkom tu i uwdzie wspomóc, a czasem i młotkiem co by osłony rozrządu dopasować, no kolanka z wyjścia pompy wody są trochę inne czy dekle na zaworach, a co do zawiechy to to samo, w wersjach V6 bywały tylne mosty z tarczamiWalter pisze:Nie wszystko pasuje. Przy wymianie rozrządu pasek od Terrano nie pasował. Musiałem znaleźć od Pathfindera. Daje się kupić.
Pozdrawiam
Walter
Terrano I (Pathfinder) 3.0, V6, 1995.
Czwarte serce 

- ORSON_V6
-
- Kontaktowanie:
ano V6 miał tarcze z tyłu bynajmniej mój tak miał, no i taki drobiazg jak małe bębny od ręcznego dodatkowo. Jeśli mnie pamięć nie myli to chyba półosie z przodu mają Pathy nieco inne (inna ilość zębów na wieloklinie) 

G 460.2 - był 2.3 -jest 3.0 D
orson@4x4wlkp.pl
orson@4x4wlkp.pl