wybór sprzęgła
Moderator: Kosiarz
wybór sprzęgła
Witam mam do wymiany sprzęgło w Patrolu Gr 2.8TD '92r i zważywszy na ceny kompletów musze wybrać pomiędzy NKK a Sachs'em. Możecie wypowiedzieć się na temat tych firm?..które lepsze? a możę są jeszcze inne firmy sprzedające komplety w podobnych cenach?pzdr
pilot Y60, Piła4x4
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: wybór sprzęgła
bartas4x4 pisze:Witam mam do wymiany sprzęgło w Patrolu Gr 2.8TD '92r i zważywszy na ceny kompletów musze wybrać pomiędzy NKK a Sachs'em. Możecie wypowiedzieć się na temat tych firm?..które lepsze? a możę są jeszcze inne firmy sprzedające komplety w podobnych cenach?pzdr
tarcza ze spieków a docisk exedy
Czwarte serce 

co do spieków to byłbym ostrożny
mi akurat zupełnie to nie odpowiada... wolę markową tarczę i jej częstszą wymianę niż zerojedynkowe sprzęgło... zwłaszcza, że podczas ciasnych manewrów między drzewami lub na dramatycznych trawersach to średnio się sprawdza ruszanie z kopyta*
*tak, wiem, że spiekami można delikatnie

mi akurat zupełnie to nie odpowiada... wolę markową tarczę i jej częstszą wymianę niż zerojedynkowe sprzęgło... zwłaszcza, że podczas ciasnych manewrów między drzewami lub na dramatycznych trawersach to średnio się sprawdza ruszanie z kopyta*
*tak, wiem, że spiekami można delikatnie
- janusz k160
-
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
kokos pisze:ja również jestem przeciwny spieką, nie miałem ale słyszałem, że po wymianie sprzęgła na takie, szykują sie też inne wymiany.
Ja mam sprzęgło sachsa i jak narazie tylko raz udało mi się je lekko przypalic ale była to extremalna sytuacja (przynajmniej dla mnie)
nie wiem jak w dieslu ale przy Visix pod maska to zwykla tarcza przy dobrych oponach raczej nie ma za dlugiego zycia

Czwarte serce 

-
-
-
-
Może uznają jak zaraz po założeniu tarcza się rozleci, albo docisk. W sumie zawsze można zwalić na użytkownika.
Kiedyś reklamowałem monitor LCD, jak się matryca rozlała, boże co to był za cyrk.
Chcieli mi na siłę wcisnąć, że ja go zalałem. W końcu po miesiącu wydzwaniania chyba mieli mnie dość i mi wymienili na lepszy
Kiedyś reklamowałem monitor LCD, jak się matryca rozlała, boże co to był za cyrk.
Chcieli mi na siłę wcisnąć, że ja go zalałem. W końcu po miesiącu wydzwaniania chyba mieli mnie dość i mi wymienili na lepszy

Tyrrano WD21 2,7TD
Toyo Open Country AT - żal się chwalić
Toyo Open Country AT - żal się chwalić

-
-
- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
-
-