SD33 kopci na biało
Moderator: Kosiarz
SD33 kopci na biało
Mam problem z moim Patrolem .
Silnik odpala , wszystko jest ok do momentu gdy w czasie jazdy nie zdejme nogi z gazu , w tym momencie auto zaczyna wywalać z tłumika biały (siwy) dym, szczególnie widać to w momencie gdy jadąc z górki hamuje silnikiem .
Silnik odpala , wszystko jest ok do momentu gdy w czasie jazdy nie zdejme nogi z gazu , w tym momencie auto zaczyna wywalać z tłumika biały (siwy) dym, szczególnie widać to w momencie gdy jadąc z górki hamuje silnikiem .
Kato
JA SIE TEŻ DOŁĄCZE zabrakło mi paliw 3 dni temu ,nalałem 5 litrów ropy z warsztatu od kumpla ,tylko ona była bardzo żółta może jakaś eko.Pojechałem na CPN dolałem 30 litrów no i pojechałem .Wczoraj zauważyłem biały dym nie niebieski dziś już jest gorzej coły czas na biało kopći , jade było oki jak stawałem to znów na biało . CO TO CÓRWA może być
??????????????
Wyjąłem filtr paliwa ,ale w nim nie było syfu <silnik się kręci ok ,dodam jeszcze ,że w filtrze po odkręceniu było mniej niż pół paliwa
????
Wtryski odpowietrzyłem ,ale dalej to samo
silnik to 2.8 rd

Wyjąłem filtr paliwa ,ale w nim nie było syfu <silnik się kręci ok ,dodam jeszcze ,że w filtrze po odkręceniu było mniej niż pół paliwa

Wtryski odpowietrzyłem ,ale dalej to samo
silnik to 2.8 rd
ZMOTA SCORPION Y60
- janusz k160
-
biały dym sd33
jpi , dla jasnosci , ja nie jeżdze na jakimś "eko" paliwie , to nie landryna.
paliwo jest z Shella ,
temperatura jest w normie , w połowie wskaznika.
przedmuchów do wody tez nie ma .
paliwo jest z Shella ,
temperatura jest w normie , w połowie wskaznika.
przedmuchów do wody tez nie ma .
Kato
Mroczny pisze:ciśnienie zmierz
ja stawiam na szczezłe uszczelniacze zaworowe...
Masz słuszna racje, ale jest coś jeszcze...
Wysrał cały olej potrzebny do smarowania przez turbinę...
Na szczęście pod domem, dzień po tym jak wyciągałem kolesi
z g.wna, wróciłem odstawiłem na miejsce...
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5
Disco2 TD5