silnik dziwnie chodzi

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

maxymiuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

silnik dziwnie chodzi

Post autor: maxymiuk » pt wrz 12, 2008 9:01 am

Koledzy kupiłem w belgi auto typu terrano II (2002 rok silnik 2,7 tdi) poskładałem go bo był udrzony i wymieniałem chłodnice klimatyzacje i błotniki, tył mam nowy przód mam stary typ ale to nie problem, pojechałem nim wczoraj pierwszy raz na jazdę, do przeglądu ustawiałem światła zbieżność i wszytsko - na miejscu w belgi silnik chodził bez zarzutu - tutaj mam takie zajwisko - mianowicie silnik chodzi zbiera sie normalnie na obroty a tu nagle obroty spadaja i jade 60 km jak przy tempomacie i spadaja obroty przyczym samochód nie zgaśnie, wyłaczam go i zapalam i chodzi normalnie zauważyłem że gdy redukuję spadną obroty i maksymalnie tylko 2000 tys a po chwili pomału wraca do normy - nie znam tego samochodu w ogóle, do tej pory jeździłem cały czas daihatsu rocky tamten samochód znałem normalnie zresztą nie był skomplikowany a tutaj takie zagadki - odeślijcie mnie do jakiegoś forum które przerabialiście pozdrawiam

Awatar użytkownika
kokos

Post autor: kokos » pt wrz 12, 2008 9:11 am

ale po co dwa takie same tematy ??
Ja sie nie znam na mechanice ale miałem kiedyś problemy z pompą, i jak kłopot z obrotami to mi to do głowy przychodzi od razu :)
Nissan Patrol Gr EvoObrazek

maxymiuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: maxymiuk » pt wrz 12, 2008 9:16 am

to samo tylko myslłem że nie wysłałem pierwszego można skasować - pompa jest oki - to coś z komputerem tylko chce wiedzieć jak sie do tego zabrać - czy jest jakiś konflikt z innymi urzadzeniami

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pt wrz 12, 2008 1:45 pm

wymień filtr paliwa
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

maxymiuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: maxymiuk » pn wrz 15, 2008 8:01 am

filtr paliwa nowy założyłem i to nie to - myślałem jak ty że może woda - ale nie to ide sprawdzić komputer jutro

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » śr wrz 17, 2008 1:44 pm

To jeszcze warto sprawdzić szczelność układu paliwowego, może gdzieś powietrze zaciąga
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”