3.3 TD SŁABO WKRĘCA SIĘ NA OBROTY
Moderator: Kosiarz
3.3 TD SŁABO WKRĘCA SIĘ NA OBROTY
Witam. Potrzebuje porady dotyczącej ustawienia pompy wtryskowej i ogólnie silnika w k-160 3,3 TD. tubo daje w moim samochodzie ok 0,5 bara (filtr paliwa jest ok i paliwo normalne żadne opały itp) . Mam też problem ze skrzynią biegów tj. niezależnie na jakim biegu jadę jak dodaje gazu skrzynia wyje jak by chodziła na sucho a olej niedawno zmieniałem i poprzedni też był czysty . Usterki te są w samochodzie od momentu zakupu tj mam go ok 5 miesięcy przywieziony był z za granicy i niewygłądał na katowany. Chciał bym to wreszcie usunąć ale niewiem na co zwrócić uwagę i jakie ewentualnie części zamawiać.
patrol 3,3 TD lift 3"
INSA TURBO 32/10,5/16
INSA TURBO 32/10,5/16
Re: 3.3 TD SŁABO WKRĘCA SIĘ NA OBROTY
Pierwsza rzecz do sprawdzenia/wyczyszczenia to filtr siateczkowy w śrubie wkręcanej od dołu do pompki wstępne/ręcznejj.
A wyjąca skrzynia to prawdopodobnie kończące się łożyska - ja jeżdze już tak 2 lata i nic poza wyciem się nie dzieje.
A wyjąca skrzynia to prawdopodobnie kończące się łożyska - ja jeżdze już tak 2 lata i nic poza wyciem się nie dzieje.

Filtr siateczkowy czyszczony był razem z wymianą innych filtrów i oleji. Jutro przepatrze to jeszcze raz. Za tą skrzynie to jest sęs się brać?Znajomy powiedział mi że jakać część może się tam odłamać i wymieli całą resztę.
patrol 3,3 TD lift 3"
INSA TURBO 32/10,5/16
INSA TURBO 32/10,5/16
Na czym polega ten problem z wkręcaniem na obroty?
Robiłeś test ile km/h da się twoim parchem wyciągnąć?
Jeśli pojedzie 130 a nawet 150km/h to raczej nie ma się do czego przyczepić.
Filtr powietrza wymieniłeś?
Hamulce nie trzymają?
Robiłeś test ile km/h da się twoim parchem wyciągnąć?
Jeśli pojedzie 130 a nawet 150km/h to raczej nie ma się do czego przyczepić.

Filtr powietrza wymieniłeś?
Hamulce nie trzymają?
Witam mam podobny problem tylko ze w 3.3 bez turbo jadac w terenie pod gore to na wysokich obrotach odetnie . Filtry wymienione paliwo dobre uklad szczelny .Dzzieje sie tak na wysokich obrotach
Hamulce są nie za ciekawe ale nietrzymają przyczyna leży w silniku po mojemu (tak mnie się przynajmniej wydaje) . w dolnym zakresie obrotów jest ok ale tak od 2tyś obrotów wkręcić się więcej to jest problem . U mnie max obrotów u mnie to 4100 - 4200. Doradził by ktoś co robić bo te podstawowe tematy są sprawdzone i są ok.
patrol 3,3 TD lift 3"
INSA TURBO 32/10,5/16
INSA TURBO 32/10,5/16
Rurka idąca od kolektora ssącego do pompy nie jest dziurawa?
Ja bym sprawdził drożność przewodu paliwowego i smok w baku.
Ludzie o wiele częściej waliliby się młotkiem w palec,
gdyby ból występował dopiero po roku
gdyby ból występował dopiero po roku