Nowy:)
Moderator: Kosiarz
Nowy:)
Witam wszystkich mam na imię Marcn i mam 24 lata chciałbym sobie kupić mój pierwszy samochód 4x4 w chwili obecnej posiadam opla corse B, ale jak zakupie już coś to opla Dostanie mama, więc 4x4 będzie moim jedynym samochodem, dlatego też proszę o pomoc w wyborze, Więc tak kwota na same aut o 10 do 12 tyś później miesięcznie mogę wydąć jakieś 600-700zł na remonty naprawy wyposażenie rozsądek mówi smurai, witara serce patrol , pajero , jeep (czy np. taki pajero za 10 tyś jest os warty cz to będzie złom Proszę o odpozdrawiam
Re: Nowy:)
logika na tym forum podpowiada .. lepiej zacznij od małych aut
samurai tak ale lepsza vitara do codziennego użytku ..
patrol czy pajero => tutaj te 10-12 tys to na pakiet opony i utrzymanie roczne wiec za co kupisz samo auto ?
poczytaj troche forum na spokojnie to dowiesz sie czemu nie Nissan a Suzuki na początek ..

samurai tak ale lepsza vitara do codziennego użytku ..
patrol czy pajero => tutaj te 10-12 tys to na pakiet opony i utrzymanie roczne wiec za co kupisz samo auto ?
poczytaj troche forum na spokojnie to dowiesz sie czemu nie Nissan a Suzuki na początek ..
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
samuraj fajny, ale na dluzsza mete jako auto na codzien to moze byc ciezko. Vitara jako auto na codzien i w teren jest w sam raz
pojarke i parcha sobie odpusc - tak jak kolega ramzes pisze. A poza tym koszty utrzymania takiego auta sa kilkakrotnie razy wieksze niz utrzymanie vitki.

pojarke i parcha sobie odpusc - tak jak kolega ramzes pisze. A poza tym koszty utrzymania takiego auta sa kilkakrotnie razy wieksze niz utrzymanie vitki.
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
vitka to paliwozerne kurwisz....e ,a gazu zlopie masakrycznie duzo jak na taki maly motor
kup patrola k160 3.3 td i odrazu staniesz sie szczesliwym czlowiekiem

lepiej niech vitka spali 16 l LPG niż parch 16 l ON
a koszty utrzymania nieporównywalnie mniejsze poza tym za 10 tysi można kupić naprawdę fajna vitke , w sumie parcha też można ale to jak szukanie igły w stogu siana
jak na pierwsze 4x4 vitka naprawdę OK

a koszty utrzymania nieporównywalnie mniejsze poza tym za 10 tysi można kupić naprawdę fajna vitke , w sumie parcha też można ale to jak szukanie igły w stogu siana

jak na pierwsze 4x4 vitka naprawdę OK

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

16 litrow ropy
skad wy bierzecie te cyfry,
kupuj patrola,jak sie bawic to na calego ,a nie polsrodki

skad wy bierzecie te cyfry,

no fakt przeca teraz zima to 16 nie realne

a co chcesz zdilować truchło że tak naciskasztomek 79 pisze:

moje obydwa poniżej 15 nie chcą zejść wiec nie płaczę ..
a jak to ma być pierwsze auto dla kolegi i t d to niech nie napala się na potwora ..
po co kupić samochód który bedzie stał pod domem bo $$$ braknie ..
a jak to ma być pierwsze auto dla kolegi i t d to niech nie napala się na potwora ..
po co kupić samochód który bedzie stał pod domem bo $$$ braknie ..
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
sąsiedzi bedą podziwiac potwora
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
http://www.forum-gaz-uaz.pl
- cordoba_2004
-
A nie myślałeś o Terrano I . Samochód prosty , częsci tanie , dośc obszerny - na wakacje i inne takie mozna wyskoczyc . A i w teren - jak go poznasz i bedziesz wiedział gdzie mozna , a gdzie lepiej sie nie pchac - wjedziesz . No i jakie takie podniesienie, coby troszke wyższy od plaskacza był
, mozna wykonac domowymi sposobami - czyli tanio .

Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
Do 10 tysiaków mozna sie zmiescic z Tyranem . Pare na alledrogo jest. Według mnie na początek lepszy od Pajero.
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
kuba500 pisze:no fakt przeca teraz zima to 16 nie realne![]()
a co chcesz zdilować truchło że tak naciskasztomek 79 pisze:
kupuj patrola,jak sie bawic to na calego ,a nie polsrodki![]()

nie niechce,,drugiego takiego nie znajde

tomek 79 pisze:vitka to paliwozerne kurwisz....e ,a gazu zlopie masakrycznie duzo jak na taki maly motor
Święte słowa

PATROL K160 SD33T Krótki - 2szt
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
PATROL Y61 RD28Ti Krótki - sprzedany
PATROL Y61 TD42T LONG
kupno patrola koszt jakieś 10-14tyś Aby dość dobrze go zrobić koszt następne 14tyś .Auto bardzo dobre jak się o nie dba ,koszt utrzymania duży ,ale są droższe
.Polecam parcha ja mam już trzeciego i za parę dni będzie czwarty 

ZMOTA SCORPION Y60
- BENGI
- Kontaktowanie:
kuba500 pisze:lepiej niech vitka spali 16 l LPG niż parch 16 l ON![]()
a koszty utrzymania nieporównywalnie mniejsze poza tym za 10 tysi można kupić naprawdę fajna vitke , w sumie parcha też można ale to jak szukanie igły w stogu siana![]()
jak na pierwsze 4x4 vitka naprawdę OK![]()
![]()
te 16l to dotyczy GR i ciężkiej nogi, ale na pewno nie k160

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

kolejny ...
jeśli kolega myśli nad tanimi częściami i ogólnie tanią eksploatacją to wiele razy
w ciągu ostatniego roku tłumaczyliśmy że temat 4x4 sie powinno odpuścić i kupić
jakiegoś matiza lub zagazowaną pande ( może być 4x4
)
jeśli kolega myśli nad tanimi częściami i ogólnie tanią eksploatacją to wiele razy
w ciągu ostatniego roku tłumaczyliśmy że temat 4x4 sie powinno odpuścić i kupić
jakiegoś matiza lub zagazowaną pande ( może być 4x4

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
NIE NIE NIE
TICO NA GAZIE
TICO NA GAZIE

nawet jak kupi K160 z SD33TD (w stanie rokującym - igła w stogu) to i tak musi liczyć się ze spalaniem min 10 w sprzyjających warunkach a terenie dużo więcej, a koszt samego oleum i min pakiet startowy bez motania przyprawia niejednego posiadacza osobówki o zawrót głowy, wiec proszę wciskając na siłę parcha koledze z budżetem 13k uświadomcie go chociaż o kosztach eksploatacji
no chyba ze ktoś chce potem tanio odkupić

ja mam lekką nogę i puszkę po mielonce pod pedałem gazu ,a i tak 16l na dzień dobry.Nie wspomnę już o terenie ,wtedy zabieram puszkę ,2 kg odważnik do buta no i jakieś 20 pare l 

ZMOTA SCORPION Y60
kuba500 pisze:nawet jak kupi K160 z SD33TD (w stanie rokującym - igła w stogu) to i tak musi liczyć się ze spalaniem min 10 w sprzyjających warunkach a terenie dużo więcej, a koszt samego oleum i min pakiet startowy bez motania przyprawia niejednego posiadacza osobówki o zawrót głowy, wiec proszę wciskając na siłę parcha koledze z budżetem 13k uświadomcie go chociaż o kosztach eksploatacji![]()
ja jak zaczynalem przygode z parchami to mialem jeszcze mniej w budzecie i dalem rady i autka do dzis po polsce jezdza ,wiec da sie da,tylko trzeba w to uwierzyc i miec wiele samozaparcia

otóż todaniel b pisze:dodam ,że te pare wacha się od 6 do12l

mi najwięcej wziął 45L/kilometr drogi ( w terenie ) ... ale to latem byłokuba500 pisze:otóż todaniel b pisze:dodam ,że te pare wacha się od 6 do12lale zaraz odezwą się ci ci im patrole pala poniżej 8 i powiedzą że są tanie w eksploatacji bo to przecież proste w budowie auta i można tanio wszystko zrobić no i przecież nie ma comonrejla można jeździć na biedronce
![]()
![]()
![]()

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Ja obecnego parcha pojechałem ponad 500km .Jak już kupiłem to pierwsze co cpn i pod korek .A że to mój 3 parch (więc mam już wiedzę o spalaniu
)pomyślałem ,że po drodze jeszcze raz zatankuje no i się zdziwiłem dojechałem do domu i jeszcze przez dobry tydzień jeżdziłem.Tylko co to za jazda .Wcześniejszy właściciel tak go skręcił na pompie ,że prędkość 80km to był max .A teraz jeżdzi ile trzeba i pali ile się wleje 

ZMOTA SCORPION Y60