LSD działa czy nie?
Moderator: Kosiarz
LSD działa czy nie?
Witam forumowiczow cieplutko. Mam pytanie- jak sprawdzic czy działa LSD w tylnym moście w Terrano 2,7 z 2000 roku. Pozdrawiam
Re: LSD działa czy nie?
1. Użyć opcji szukaj
2. Tył w górę. Silnik zgaszony, bieg wyłączony. Kręcisz jednym kołem i sprawdzasz, w którą kręci się drugie. Jeśli w tą samą to LSD jest, jeśli w przeciwną to LSD niema. - test pozwala sprawdzić czy samochód ma LSD, czy go niema {zawsze pozostaje do rozważenia kwestia sprawności działania - patrz pkt.1}
p. Tomek
2. Tył w górę. Silnik zgaszony, bieg wyłączony. Kręcisz jednym kołem i sprawdzasz, w którą kręci się drugie. Jeśli w tą samą to LSD jest, jeśli w przeciwną to LSD niema. - test pozwala sprawdzić czy samochód ma LSD, czy go niema {zawsze pozostaje do rozważenia kwestia sprawności działania - patrz pkt.1}
p. Tomek
Wszystkie Terrano II miały LSD, sprawdzenie polega na podniesieniu jednego tylnego koła, skrzynia na luz i próbujemy przekręcić kołem - jeśli się nie kręci lub bardzo ciężko to jest ok.

rekami to se mozna ... u mnie po zastosowaniu brechy 1,5 m nawet nie drgnelo.N2O pisze:Wszystkie Terrano II miały LSD, sprawdzenie polega na podniesieniu jednego tylnego koła, skrzynia na luz i próbujemy przekręcić kołem - jeśli się nie kręci lub bardzo ciężko to jest ok.
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Może miałeś wrzucony biegredzik pisze:rekami to se mozna ... u mnie po zastosowaniu brechy 1,5 m nawet nie drgnelo.

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
powinien odjechać
chyba że się o ścianę oparł 

Stań na luźnej nawierzchni
skręć koła przednie na maxa
jedynka
i rusz gwałtownie na tyle aby koła zamieliły
jeżeli masz ślad po obu tylnych koła - to działa
jeżeli jeden - to nie działa
skręć koła przednie na maxa
jedynka
i rusz gwałtownie na tyle aby koła zamieliły
jeżeli masz ślad po obu tylnych koła - to działa
jeżeli jeden - to nie działa
GR Y 60 2,8 IC - Long, TJM + 2" (75, 200 kg)
http://www.kajmanoverland.pl
http://www.kajmanoverland.pl
tez sie usmialem do lez.pinc6x6 pisze:powinien odjechaćchyba że się o ścianę oparł

na luzie byl, byly klocki podlozone pod kola stojace na ziemi.
ekhhmmmm... reczny...redzik pisze: rekami to se mozna ... u mnie po zastosowaniu brechy 1,5 m nawet nie drgnelo.

TOITOI J95 D4D 2002
Witam. Czy LSD było montowane również w maverickach?
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Janka pisze:Witam. Czy LSD było montowane również w maverickach?
tak było we wszystkich, na pewno ci działa wymień olej na właściwy
Czwarte serce 

W moim jest.
Pany, właśnie czy jest sens stosowania z powrotem oleju LS w mostach z prawie nieżywym LSD?
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
bzibziak pisze:Pany, właśnie czy jest sens stosowania z powrotem oleju LS w mostach z prawie nieżywym LSD?
dobre pytanie
nie działa bo olej umarł czy płytek nie ma tego to już nie wiemy
Czwarte serce 

Olej z dodatkiem do LSD nie jest jakoś kosmicznie drogi więc warto spróbować reaktywacji. Ja za shella coś koło 20zł/litr płaciłem więc nie rzuca za kolana a jak LSD zadziała to w terenie bomba, zawsze to trzecie koło trochę odepchnie
Nie masz wody w moście? Jak łyknie wody to też podobno kupa i nie robi.

Nie masz wody w moście? Jak łyknie wody to też podobno kupa i nie robi.
No była albo emulsja albo opiłki z LSD w każdym razie brudny, jak rozebrałem to niby trochę trzyma na sucho, ale słabo. Mam dodatkowe płytki z parcha K160 (nie wiem czy pasują do D21, chociaż wyglądają podobnie), ale nie chcę rozbierać mojego mostu, bo póki co jest w miarę cichy (znaczy nie jest głośniejszy od opon
)

Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- gebels
-
jak będzie słabo robiło to przy okazji możesz dołożyć po płytce
Czwarte serce