Podcinanie Patrola Krótkiego Pomocy
Moderator: Kosiarz
Podcinanie Patrola Krótkiego Pomocy
Witam jak w temacie Patrol krótki, chcę podciąć nadkola i pytanie może ktoś ma zdjęcia jak to zrobić żeby miało to ręce i nogi i wiochą nie wiało.
Jak się pozbyć tej tylnej nakładki co jest z przodu nadkola koło drzwi bo jak się ją usunie to zostaje wgłębienie, wyciąć czy wyciągnąć zaszpachlować ?
Czytałem parę postów oglądałem kilka patroli ale wszystkie mają zostawione te nakładki.
Jak się pozbyć tej tylnej nakładki co jest z przodu nadkola koło drzwi bo jak się ją usunie to zostaje wgłębienie, wyciąć czy wyciągnąć zaszpachlować ?
Czytałem parę postów oglądałem kilka patroli ale wszystkie mają zostawione te nakładki.
Re: Podcinanie Patrola Krótkiego Pomocy
http://picasaweb.google.com/karolsawiak ... 9609273138
dokłądnych fotek musisz sam sobie poszukać na http://www.patrol-gr.net/trucs43.php
a ten plastik to albo podcinasz z nadkolem ,albo wywalasz, otwory zaspawujesz lub szpachlujesz .
Gdyby nie te zbędne plastiki to buda Patrola byłaby doskonała . Sam zastanawiam się po co je dali .
dokłądnych fotek musisz sam sobie poszukać na http://www.patrol-gr.net/trucs43.php
a ten plastik to albo podcinasz z nadkolem ,albo wywalasz, otwory zaspawujesz lub szpachlujesz .
Gdyby nie te zbędne plastiki to buda Patrola byłaby doskonała . Sam zastanawiam się po co je dali .
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Dzięki za podpowiedź chyba dotnę ile się da a te miejsce z tym plastykiem koło drzwi to wyciągnę i zaszpachluję bo zakładać je jeszcze raz nie mam zamiaru, bo sama rdza pod nimi.
jak wyciągniesz to potem grubo tynku pójdzie , kiedyś myślałem że plastik ma chronić lakier od kamyków bo na to miejsce leci najwięcej szitu spod przednich kół , no ale teraz mam chlapacze z gumy dorobione
widziałem jednego Patrola , miał zaślepione otwory i ładnie pomalowane - efekt dobry
jak wyciągniesz wrzuć foty

widziałem jednego Patrola , miał zaślepione otwory i ładnie pomalowane - efekt dobry
jak wyciągniesz wrzuć foty
Ostatnio zmieniony ndz sie 15, 2010 11:48 pm przez KarolZG, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrzejkarczewsk
- jestem tu nowy...
A Wy te Patrole to do jazdy, czy do oglądania macie?
Plastikami na tylnych nadkolach nie ma się co zajmować. W końcu przychodzi taki dzień, że zostają na drzewie i nie ma co płakać.
Plastikami na tylnych nadkolach nie ma się co zajmować. W końcu przychodzi taki dzień, że zostają na drzewie i nie ma co płakać.
jasne 
parch mi sie widzi jak najbardziej w orginale,po co podcinac ,lepiej lift budy zrobic

parch mi sie widzi jak najbardziej w orginale,po co podcinac ,lepiej lift budy zrobic

Panowie macie może foty jak podcinaliście swoje maszyny??
Albo jakieś wymiary??
Są koła 33" i felga ET -30. Z przodu jest raczej OK ale tył wyrywa nadkola.
Może jakiś instrukcje co do podcinania??
Zgóry dzięki również za kasztany.
Albo jakieś wymiary??
Są koła 33" i felga ET -30. Z przodu jest raczej OK ale tył wyrywa nadkola.
Może jakiś instrukcje co do podcinania??
Zgóry dzięki również za kasztany.
ja podcinałem do kół 33 cale. Wycięcie ok 4-5 cm ponad normalny rant. Plastik zostawiony. Cięcie z tylu zaraz pod drzwiami. Z tyłu musisz wspawać wzmocnienie w okolicach rogów. Po wycięciu nadkoli dospawał z paska blachy wystający rant, wystaje ok 4 cm. Na rant nakleiłem pasy gumy. Klejem do szyb trzyma ok. Dociąć na wygląd i jest ok.
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
zx
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2012 10:10 pm przez KarolZG, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol coś ta strona nie trybi.
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2012 10:09 pm przez KarolZG, łącznie zmieniany 1 raz.
a wygląda to takkornik21 pisze:ja podcinałem do kół 33 cale. Wycięcie ok 4-5 cm ponad normalny rant. Plastik zostawiony. Cięcie z tylu zaraz pod drzwiami. Z tyłu musisz wspawać wzmocnienie w okolicach rogów. Po wycięciu nadkoli dospawał z paska blachy wystający rant, wystaje ok 4 cm. Na rant nakleiłem pasy gumy. Klejem do szyb trzyma ok. Dociąć na wygląd i jest ok.

Uploaded with ImageShack.us

Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
dodatkowo przednie nadkola trzeba z linoleum lub czegoś podobnego robić bo po podcince oryginalne niezbyt pasują
ja miałem kawałki starej dętki o dużych rozmiarach. Dopasowałem do nadkoli od wewnątrz i przytwierdziłem za pomocą wkrętów samowiercących typu "pchełka" (krótkie) z nierdzewki.KarolSawiak pisze:dodatkowo przednie nadkola trzeba z linoleum lub czegoś podobnego robić bo po podcince oryginalne niezbyt pasują
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2012 9:18 pm przez kornik21, łącznie zmieniany 1 raz.
Cięcie wyrzynarką czy flexem z małą tarczą??
flex i mała tarcza. Marker potrzebny do narysowania linii cięcia 
Po przyklejeniu gumy na ranty łączenia wypełnione czarnym silikonem

Po przyklejeniu gumy na ranty łączenia wypełnione czarnym silikonem
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2012 9:17 pm przez kornik21, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ta guma z takimi kółeczkami dobrze się nadaje do nadkoli

Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2012 9:27 pm przez Wowos, łącznie zmieniany 1 raz.
y60 autobus, czerwony.
że co?Wowos pisze:Ta guma z takimi kółeczkami dobrze się nadają do nadkoli![]()

Pewnie chodzi o taką z podłogi w autobusie.

a no,no. Dobra by to gumka była;)
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Się nie jasno wyraziłem. O takie coś się rozchodzi:

Dobrze robi jako wewn. nadkole
O to to dokładnie N2O

Dobrze robi jako wewn. nadkole

O to to dokładnie N2O

y60 autobus, czerwony.
- bonzo74
- Kontaktowanie:
Ja z tyłu mialem wspawany pasek 5 cm i zaklepany byl do środka z przodu odrazu na całe nadkole 20 cm miałem pancerne błotniki 
poszerzenia z pasa 1x8 cm

poszerzenia z pasa 1x8 cm
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
A ja zapodałem poszerzenie razem z nadkolem w całości, szczelne błocko sie nie dostaje do błotnika ani w okolice drzwi, myjka przejadę, lub 2 większe kałuże i w nadkolu czysto.
Z przodu dałem 40cm z tyłu 20cm tak wyszło z rolki o szerokości 120cm i długości 220cm. Guma 8mm podwójnie zbrojona...
.

.

Z przodu dałem 40cm z tyłu 20cm tak wyszło z rolki o szerokości 120cm i długości 220cm. Guma 8mm podwójnie zbrojona...
.

.

Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road