Dwa pytania dotyczące terrano II 2.7 TD

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Loinek

Dwa pytania dotyczące terrano II 2.7 TD

Post autor: Loinek » śr sie 25, 2010 9:26 am

Witam . Co rusz przy moim aucie odkrywam nowe rzeczy, teraz np: odkryłem że moje światła mają autoregulacje :o po lifcie gdy wjadę w dziurę lampa albo unosi się lub opada i nagle wraca do pierwotnego stanu . Ten sam efekt można uzyskać poruszając silniczkiem od lampy pod maską ( mowa tu o obu silniczkach ). Aby było śmieszniej pojechałem do kolegi u którego uzyskaliśmy ten sam efekt :-? .

Druga rzecz dotyczy drążka stabilizującego przedniego : czy wersje długie i krótkie mają taki sam drążek ? mój był wymieniany i odnoszę wrażenie jak by był za krótki troszkę choć nie patrzyłem jeszcze u innych jak to wygląda . Uszy do których się przykręca końcówki są tak jak by za bardzo ściśnięte w stronę silnika.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
seburaj

Re: Dwa pytania dotyczące terrano II 2.7 TD

Post autor: seburaj » śr sie 25, 2010 9:41 am

Loinek pisze:Witam . Co rusz przy moim aucie odkrywam nowe rzeczy, teraz np: odkryłem że moje światła mają autoregulacje :o po lifcie gdy wjadę w dziurę lampa albo unosi się lub opada i nagle wraca do pierwotnego stanu .
obudź się !!
już późno, do pracy zaspałeś... :lol:
robok rzępoli w harapuciu

Awatar użytkownika
Loinek

Post autor: Loinek » śr sie 25, 2010 12:41 pm

Kurde no nic przecież nie piłem :o

KRAWCZYKpro
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KRAWCZYKpro » śr sie 25, 2010 4:22 pm

Podłączę się pod temat. Terrano II 2.7 TD z 96 roku to moja pierwsza terenówka. Poradźcie mi czy spalanie w mieście jadąc oszczędnie :P na poziomie 14-15 litrów to norma?

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » śr sie 25, 2010 6:18 pm

- co do swiatel to jakies bzdury piszesz, ale nie ma to wiekszego znaczenia :)21
- stabilizator z przodu przynajmniej u mnie rowniez wygladal jak za maly, przez co w liftnietym aucie non-stop psulem laczniki, sprawe rozwiazaly przedluzone laczniki zrobione przez DRM. Teraz jest ok.
- a jesli chodzi o spalanie to uwazam ze norma jest cos ok.12l jednak wszystko jest mocno wzgledne bo sam juz mialem przypadki gdzie przelitrazowalem auto i wychodzilo ze po przejechaniu 100km i ponownym tankowaniu pod korek spalil 17l. U mnie akutalnei wyglada to tak ze po miescie pali ok 12-13l, na trasie jadac 120-130kmh pali 13l, jak sie jedzie do 100-110kmh to pali kolo 10,5-11... w terenie nie wiem, w ogole jakos spalanie w 4x4 jest na ktorymstam planie....

Awatar użytkownika
Loinek

Post autor: Loinek » śr sie 25, 2010 9:44 pm

Kurde wyrwę te kable od lamp ... robią ze mnie idiotę :x :roll:

wrc

Post autor: wrc » pt sie 27, 2010 9:57 am

bo to wredne kable sa :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”