Numery nadwozia w Patrolku W160
Moderator: Kosiarz
Numery nadwozia w Patrolku W160
Witam,
może ktoś pomóc zlokalizować gdzie znajdę numery silnika, nadwozia ?
W szukajce nic nie znalazłem, zbliża się przegląd. Ostatnio się nie czepiali ale na wszelki wypadek.
Thanx
może ktoś pomóc zlokalizować gdzie znajdę numery silnika, nadwozia ?
W szukajce nic nie znalazłem, zbliża się przegląd. Ostatnio się nie czepiali ale na wszelki wypadek.
Thanx
Re: Numery nadwozia w Patrolku W160
Numer nadwozia chyba na grodzi po prawej stronie , tam przynajmniej kolegi K160 ma, K260 ma w okolicy prawej lampy na błotniku.
Galloper LWB - turysta
Jeszcze zależy od produkcji Japonia czy Hiszpania - Hiszpany mają koło prawej lampy jak kolega rzecze, Japońce o ile dobrze pamiętam na grodzi. Oczywiście mówimy o tabliczkach, na ramie szukaj po prawej stronie pod drzwiami 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
Numery są na prawej podłużnicy ramy z przodu po stronie zewnętrznej.
-
- jestem tu nowy...
Dokładnie przed przednim mostem. Zaprzyjaźnij się ze szczotką na wiertarce. U mnie niestety zeszły z rdzą i słabo czytelne jest 4-5 ostatnich cyfr więc na przegląd trochę za mało... W manualu do W160 (ogólnie dostępny w necie) masz obrazek z zaznaczonym miejscem, gdzie nabite są wszystkie numery i tabliczki.N2O pisze:Numery są na prawej podłużnicy ramy z przodu po stronie zewnętrznej.
Pzdr.
Witam,
w piątek pojawiłem się na stacji w celu wykonania przeglądu. Niestety nawet nie wjechałem całym samochodem bo Pan stwierdził że koła wystają ponad obrys samochodu (jak dla mnie jakieś 2 centymetry może) i nawet nie mam co wjeżdżać dalej bo nie podbije przeglądu. Nie pamiętam rozmiaru opon, nie są to jakieś kolosy (takie były jak kupiłem). Wydawało mi się że w takim samochodzie takie koła to raczej standard.
Pozdrawiam
w piątek pojawiłem się na stacji w celu wykonania przeglądu. Niestety nawet nie wjechałem całym samochodem bo Pan stwierdził że koła wystają ponad obrys samochodu (jak dla mnie jakieś 2 centymetry może) i nawet nie mam co wjeżdżać dalej bo nie podbije przeglądu. Nie pamiętam rozmiaru opon, nie są to jakieś kolosy (takie były jak kupiłem). Wydawało mi się że w takim samochodzie takie koła to raczej standard.
Pozdrawiam
Ale przepis to przepis, koła nie mogą wystawać poza obrys auta.
Galloper LWB - turysta