Szyba pasażera Y60... inne rozmiary przed i po liftingu?
Moderator: Kosiarz
Szyba pasażera Y60... inne rozmiary przed i po liftingu?
Tak jak w temacie, rozwalili mi przednią szybę od pasażera, wyciągnąłem sobie z popsutej rajdówki i chciałem wsadzić, ale się okazało, że trochę innych rozmiar i nie chce wejść w szyny :/
Ktoś się orientuje, czy przy liftingu gr'a po '92 też się zmienił rozmiar szyb czy po prostu ja coś popierdoliłem?
Ktoś się orientuje, czy przy liftingu gr'a po '92 też się zmienił rozmiar szyb czy po prostu ja coś popierdoliłem?
CHARIOT Rally Team 4x4
Re: Szyba pasażera Y60... inne rozmiary przed i po liftingu?
Tak-jest róznica.
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
No to dupowato, a tu takie śniegi :/
CHARIOT Rally Team 4x4
Aduko wywalili ci szybę w celach rabunkowych, czy co??
pozdrawiam
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Najpier myślałem, że nie, bo radio zostało, cb przenośne też zostało, ale po paru dniach zauważyłem, że zabrali torbę od laptopa, na szczęście pustą... w krk na kazimierzu, Wawrzyńca. Dostałem telefon o 00:30 od panów policjantów z informacją czy wiem, że mam rozbitą szybę 

CHARIOT Rally Team 4x4
na Wawrzyńca to sie parkuje w dzień a wieczorem tam gdzie dużo ludzi
no ale współczuje żeby nie było że się nabijam

no ale współczuje żeby nie było że się nabijam

pozdrawiam
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Denior
GR Y60 1,9 TDI
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Róźnica jest taka, że po 91' w większości GRów są lusterka elektryczne montowane w trójkącie przy szybie. W starszych były na drzwiach. Właśnie o ten trójkąt jest różnica.
Możesz całe drzwi przełożyć
Do tego jest jeszcze jedna różnica - są szyby w odcieniu niebieskim (wersja LX) i brązowym (SLX, SGX, SE, Safari)
Możesz całe drzwi przełożyć

Do tego jest jeszcze jedna różnica - są szyby w odcieniu niebieskim (wersja LX) i brązowym (SLX, SGX, SE, Safari)
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
No ja stałem akurat pod latarnią przed wjazdem do starej zajezdni tramwayowej i jeszcze przy kamerze, no i dużo ludzi tam chodzi
a stawam tam regularnie co dwa tygodnie na cały weekend od dłuższego czasu 

CHARIOT Rally Team 4x4
to juz lepiej na szerokiej po komisariatem 

pozdrawiam
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Ja mam oryginalnie montowane na drzwiach, bez regulacji ze środka - samochód z 97. Ustawić od strony pasażera, to niezła zabawa, a jak jakaś cholera przestawi, to piana na pyskuLSD pisze:Róźnica jest taka, że po 91' w większości GRów są lusterka elektryczne montowane w trójkącie przy szybie. W starszych były na drzwiach.

GR 4,2d '97
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Dlatego napisałem większość GRów 
Oczywiście są z lusterkami na drzwiach nawet z 97 roku. Wszystko zależy od wersji. Są np wersje longów 4,2D z końca produkcji (94-97) które mają dość niestandardowe wyposażaenie. Mają wyciągarkę mechaniczną, ale są całkowicie pozbawione elektryki - lusterka, szyby, centralny zamek. Na podłodze mają ceratę zamiast wykładziny, boczki drzwi całkowicie płaskie (też z ceraty), 10 miejsc w środku w układzie 3+3+4. Taka wersja "robocza".

Oczywiście są z lusterkami na drzwiach nawet z 97 roku. Wszystko zależy od wersji. Są np wersje longów 4,2D z końca produkcji (94-97) które mają dość niestandardowe wyposażaenie. Mają wyciągarkę mechaniczną, ale są całkowicie pozbawione elektryki - lusterka, szyby, centralny zamek. Na podłodze mają ceratę zamiast wykładziny, boczki drzwi całkowicie płaskie (też z ceraty), 10 miejsc w środku w układzie 3+3+4. Taka wersja "robocza".
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
-
-
To ja poprosze o wyjasnienie różnic między wersjami:LX,SLX, SGX, SE i Safari bo juz sie pogubilem 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Safari - z reguły wysoki dach, o taki:

y60 autobus, czerwony.
Niema reguly na Safari...mialem 3 a widzialem z 5 z niskim dachem
Teraz mam wresje LX z szybami na korbe

Teraz mam wresje LX z szybami na korbe

Gr 850Nm mi sie marzy :)
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
wiem, że nie ma
w japonii wszystkie patrole to safari, nawet te ze "zwykłym" dachem - u nas się przyjęło, że safari = high-roof.

w japonii wszystkie patrole to safari, nawet te ze "zwykłym" dachem - u nas się przyjęło, że safari = high-roof.
y60 autobus, czerwony.
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Proszzzzzę bardzoconrado1980 pisze:To ja poprosze o wyjasnienie różnic między wersjami:LX,SLX, SGX, SE i Safari bo juz sie pogubilem

Porządek w nazewnictwie Patroli w wersjach europejskich i to tych po 91 roku:
L - golas totalny. Szyby na korby, brak centalnego, lusterka manualne, niebieskie szyby, stalowe felgi, cerata na podłodze, drzwiach, podsufitce, siedzenia z nibyweluru.
LX - elektryka szyb i lusterek, centralny, lampka przy lusterku, chromy na rynienkach i obwódce przedniej szyby, materiałowa wykładzina, spryskiwacze i wycieraczki reflektorów
SLX - to co LX + brązowe szyby, listwy na drzwiach, aluminiowe felgi, prawdziwy welur, podsufitka i niektóre plastiki we wnętrzu z weluru (taki meszek

SGX (=SE po 95') to co SLX + pełna elektryka, lusterka podgrzewane, skórzana tapicerka, kierownica, dźwignia ręcznego, gałki biegów, gruby mięsisty dywan, podgrzewane fotele, prawie zawsze klima, chromowane zderzaki i lusterka, często alarm i imobilizer NATS, atrapa w kolorze budy
Piszę to co pamiętam, z pewnością jest jeszcze wiele szczegółów różniących wersje i są oczywiście wyjątki

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Bo to samochód dla wyjątkowych ludziLSD pisze:..........conrado1980 pisze:To ja poprosze o wyjasnienie różnic między wersjami:LX,SLX, SGX, SE i Safari bo juz sie pogubilem
Piszę to co pamiętam, z pewnością jest jeszcze wiele szczegółów różniących wersje i są oczywiście wyjątki

GR 4,2d '97
-
-
Dzieki za wyjaśnienie LSD,szukam więc Sgx lub Se na przekładke,bo mi Rd28t powoli zdycha...
-
-
Czy ktoś wkładał juz TB42 z automatem zamiast Rd28t w manualu?
A moze prościej na wyspach cos kupic w dobrym stanie i przełozyc na nasza strone
?
A moze prościej na wyspach cos kupic w dobrym stanie i przełozyc na nasza strone

- LSD
-
- Kontaktowanie:
Znam takiego co wkładał. Niestety nie ma go na forum.conrado1980 pisze:Czy ktoś wkładał juz TB42 z automatem zamiast Rd28t w manualu?
A moze prościej na wyspach cos kupic w dobrym stanie i przełozyc na nasza strone?
Widziałem cały proces. Nie jest to trudne, pod warunkiem, że osoba ma się dużą wiedzę na temat układów elektrycznych. Jest sporo mieszania z kabelkami, żeby połączyć instalację od 2,8TD z komputerami 4,2E, samym silnikiem i skrzynią. Mechanika w tym wypadku tu pikuś.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
-
-
a co z wałami?zdaje sie że sa krotsze w automacie?tez trzeba mieć z benzynowego parcha?
- Cement
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
SLX - przechyłomierz, dzielona tylna kanapa z podłokietnikami ... więcej grzechów nie pamiętamLSD pisze:Proszzzzzę bardzoconrado1980 pisze:To ja poprosze o wyjasnienie różnic między wersjami:LX,SLX, SGX, SE i Safari bo juz sie pogubilem
.....
KIA Rocsta `96 2.2 d
Patrol GR Y60-krótki 2,8 TD `95 (skradziony)
UAZ 469B `89 (sprzedany)
Patrol GR Y60-krótki 2,8 TD `95 (skradziony)
UAZ 469B `89 (sprzedany)
Jeszcze były wersje z dodatkiem firmy MOMO, między innymi drewniana kierownica i drewniane gałki zmiany biegów i reduktora
Kierownica mimo 18 lat użytkowania nie ma śladu zużycia! 

CHARIOT Rally Team 4x4
conrado1980 pisze:Czy ktoś wkładał juz TB42 z automatem zamiast Rd28t w manualu?
A moze prościej na wyspach cos kupic w dobrym stanie i przełozyc na nasza strone?
Wkladałem u siebie

Gr 850Nm mi sie marzy :)