Potrzeba wykładzina podłogowa do Y60
Moderator: Kosiarz
Potrzeba wykładzina podłogowa do Y60
W złosci wyrzuciłem starą, zgnitą i teraz mam problem z czego wziąść szablon na wycięgie nowej... Dysponuje ktoś moze wykrojami albo poniewierajacą się po warsztacie, do odrysowania, w okolicach Warszawy?
Y60 2,8TD, 5" Tough Dog-adjustable, 35"MT. Toyota Hilux 3.0
- wskodziana
Re: Potrzeba wykładzina podłogowa do Y60
mam ten sam problem
i ja bym chętnie skorzystał

- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
a warto dywany wycinać jak za 100 zł można zanabyć oryginał z wygłuszeniami w bardzo dobrym stanie?
Piotr
patrolpulawy pisze:a warto dywany wycinać jak za 100 zł można zanabyć oryginał z wygłuszeniami w bardzo dobrym stanie?
gdzie

PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
ja kupiłem u tego pana, jak z resztą sporo innych rzeczy.
http://allegro.pl/nissan-patrol-gr-y60- ... 75599.html
http://allegro.pl/nissan-patrol-gr-y60- ... 75599.html
Piotr
No i super- cenna informacja. Osobiście planowałem zrobić nowe z gumy 3mm, jak podpatrzyłem u jednego z forumowiczów, ale teraz mam poważny zgryz...
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Tanio można z anglika dostać. Jedyna wada, że trzeba podciąć miejsce na pedały.Templar pisze:No i super- cenna informacja. Osobiście planowałem zrobić nowe z gumy 3mm, jak podpatrzyłem u jednego z forumowiczów, ale teraz mam poważny zgryz...
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Przemyślałem sprawę i chyba zdecyduje się na cięcie gumy. Przypomniałem sobie ten utrzymujacy sie przez pół roku, zapach martwej żaby, po dowolnym, lekkim brodzeniu albo pasazerach z obfitym błotem na butach...
- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
te dywany działają tylko wtedy gdy mają wygłuszenia szczególnie w miejscu kanału nad skrzynią. kup sobie zwykłe dywaniki gumowe do patrola i powyjmuj gumki z podłogi. Wszystko będzie można szybko obmyć.
Ale i tak będzie pachniało, ja przy powodzi nie zamoczyłem auta w środku a i tak przez całe lato śmierdziało w środku wielką falą.
Ale i tak będzie pachniało, ja przy powodzi nie zamoczyłem auta w środku a i tak przez całe lato śmierdziało w środku wielką falą.
Piotr
Planowałem powyklejać środek, pod gumą, matą bitumiczną. Nie dość że wygłusza to jeszcze szczelnie przylega- wydawało mi się że będzie to dość skutecznie chronić podłoge przed wilgocią. Bład?
- patrolpulawy
- Kontaktowanie:
ja mam wyklejoną cała podłogę włącznie z bagażnikiem i założoną orgyinalną wykładzinę.
same maty niewiele wyciszą a woda i tak pod nie podejdzie - na Twoim miejscu wcale bym nie kleił.
same maty niewiele wyciszą a woda i tak pod nie podejdzie - na Twoim miejscu wcale bym nie kleił.
Piotr
czasami mój capi jeszcze gorzej - jak nie schowam do garażu to przy aucie ma ściezke jeden kocur i non top go obsrywa kocurowym smrodem. MASAKRA.patrolpulawy pisze: ja przy powodzi nie zamoczyłem auta w środku a i tak przez całe lato śmierdziało w środku wielką falą.
ja wylepiłem swojego matą bitumiczną z alu dla wygłuszenia ( zimą ładnie trzyma temperature ), na to samoprzylepna pianka poliuretanowa gr 1 cm i finalnie org wykładzina oskubana z filcu. Roboty było od uja bo auto było wybebeszone do cna, ale nie żałuje.
Po letnim brodzeniu pianka nie nasiąkła ( struktura zamknięta ) a wykładzina szybko wyschła. I muzyczke fajnie scłychać i nic nie brzęczy.
Y60 TD42 pojechał do ludzi
Tez wykleilem calosc i w sumie nie jako ochrona przed woda tylko zeby wygluszalo i cieplo trzymalo.same maty niewiele wyciszą a woda i tak pod nie podejdzie - na Twoim miejscu wcale bym nie kleił.
Zgadza sie ze jezeli o sama wode chodzi to bez sensu bo kladac te maty zawsze musi zostac dyletacja bo potem szybko ruda lapie jak sie na zakladke robi , skrapla sie chiba

Z przodu narazie jeszcze mata orginalna ale w bagazniku wywalilem orginalna i wrzucilem mate na gumie , taka co czesto jest na wejsciu budynku do wycierania butow.
Z efektu zadowolony jestem bardzo , bo wyglusza dobrze , wody z gory nie przyjmuje bo to przeca guma , no i cieplej sie zdaje jest teraz.
Generalnie jak sie komus chce rzezbic to polecam te maty do budynkow na gumie , zdaje sie ze Berendsen to robi , nie wiem jak cenowo wychodzi bo zalatwilem sobie uzywane ;P
Ostatnio zmieniony ndz mar 13, 2011 12:00 pm przez drygol, łącznie zmieniany 1 raz.
--== Constant Learning ==--
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Ja sobie wyłożyłem gumą , taką z tłoczonymi kółkami, z rolniczego sklepu(fajna, nie chłonie wody łatwo się zmywa, tak ?)... po niespełna dwóch latach remont blacharki - zdrowa , pionowa ścianka potrafi przegnić na wylot [tam gdzie pasażerowie z tyłu trzymają nogi] - błoto zbierało się na między ścianką a gumą, w innych miejsca też pewnie przyspieszyło korozję
Tak że na razie jeżdżę bez [niestety jest z tego powodu nieco głośniej]
Tak że na razie jeżdżę bez [niestety jest z tego powodu nieco głośniej]
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
a to na serynja blache dales odrazu ?zdrowa , pionowa ścianka potrafi przegnić na wylot
W sumie ja najpierw jechalem pedzelkiem z zywica , na to poszla mata bitumiczna i dopiero na to wszystko mata gumowa.
Od spodu (zewnatrz) poszedl BITEX i potem BITEX i znowu BITEX. takze wlsciwie blachy jako takiej jest w tym wszystkim malo

--== Constant Learning ==--
Patrol Long Y60 `96 2.8T
Patrol Long Y60 `96 2.8T
- tkocy20
wszystko co przyklejone na stałe ma dwie główne wady:
1. powoduje korozję
2. maskaju fakt powodowania korozji
więc jesli ktoś daje od czasu do czasu nura musi się zdecydować: korozja albo dywaniki na stałe?
Ja zastosowałem bitumiczne maty głuszące na podłogę bagażnika a wcześniej wymieniłem blachę na aluminium a resztę potraktowałem 3 krotnie farbą 2 składnikową. Po roku jest OK
jeśli chodzi o hałas pod nogami to jest on do przyjęcią więcej atrakcji daje dodatkowe webasto latem
1. powoduje korozję
2. maskaju fakt powodowania korozji
więc jesli ktoś daje od czasu do czasu nura musi się zdecydować: korozja albo dywaniki na stałe?
Ja zastosowałem bitumiczne maty głuszące na podłogę bagażnika a wcześniej wymieniłem blachę na aluminium a resztę potraktowałem 3 krotnie farbą 2 składnikową. Po roku jest OK
jeśli chodzi o hałas pod nogami to jest on do przyjęcią więcej atrakcji daje dodatkowe webasto latem

z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....