jak zrobić k160 na sprężynie?
Moderator: Kosiarz
jak zrobić k160 na sprężynie?
Podpowiedzcie koledzy jak w k160 pozbyć się tylnego zwisu? Dosyć mam ciągłego wieszania się na tyłku. Czyli gdzie obciąć,od czego wahacze,sprężyny i td. Co ze zbiornikiem paliwa i w ogóle. Przód mi nie przeszkadza,chyba że też warto przerobić,to doradźcie,bo ja na przód chciałem tylko do resora dołożyć sprężynę i tyle. Z góry dziękuję.
KOBIETA KTÓRA PRZYNOSI CI RANO PIWO NA KACA,JEST NIE TYLKO MĄDRA,ALE RÓWNIEŻ PIĘKNA!!!
Re: jak zrobić k160 na sprężynie?
Obróć resor z tyłu jak ci przeszkadza + SPOA.
Zresztą nie wiem jak ty to robisz, że się na tyle wieszasz.

Zresztą nie wiem jak ty to robisz, że się na tyle wieszasz.

ja cie rozumiem...tez mialem taki problem i ucialem tyl
...dolne wieszaki z GR(chyba) górny sierzant z LR...sprezyny mam z przedniego mostu z GR...bo tyl zrobil sie strasznie lekki
:D...a bak poszedl na pake...podesle ci jak chcesz zdjecia...na maila

moj GG 5147138
woocash
woocash
Mam spoa,kola 35",prześwit 55cm. i co z tego. Przy konkretnych przeszkodach np. przy pokonywaniu jakiegoś rowu w poprzek,zanim przód wejdzie pod górę,to już tył wisi na zderzaku. Chcę obciąć tył i zrobić na sprężynę.
KOBIETA KTÓRA PRZYNOSI CI RANO PIWO NA KACA,JEST NIE TYLKO MĄDRA,ALE RÓWNIEŻ PIĘKNA!!!
Kolego jeśli możesz to prześlij mi fotki jak to zrobiłeś.woocash pisze:ja cie rozumiem...tez mialem taki problem i ucialem tyl...dolne wieszaki z GR(chyba) górny sierzant z LR...sprezyny mam z przedniego mostu z GR...bo tyl zrobil sie strasznie lekki
:D...a bak poszedl na pake...podesle ci jak chcesz zdjecia...na maila
no właśnie
dawaj foty
dawaj foty

Części terrano
tuning silników
diesel fan 669936377
tuning silników
diesel fan 669936377
Ja mam wahacze od land rovera sprężyny od gr i panharda,uciety na maxa nie ma problemu z żadnym wieszaniem sie tyłu 

Poszukaj magazynu "Off-Road.pl" stary numer sprzed kilku lat - tam był opisany Patrol K160, którego zwali "zielony". Był w całosci postawiony na sprężynach. Może cos podpatrzysz albo kontakt do własciciela zdobędziesz.
edit: tu masz wszystko o nim www.zielony-team.pl w zakładce "mady by zielony"
edit: tu masz wszystko o nim www.zielony-team.pl w zakładce "mady by zielony"
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2011 9:33 pm przez Arni VFR, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest - Nissan Terrano II 2.4
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
No to ci pisałem przecież, że resory odwróć - przy okazji powiększysz rozstaw osi.ebemorag pisze:Mam spoa,kola 35",prześwit 55cm. i co z tego. Przy konkretnych przeszkodach np. przy pokonywaniu jakiegoś rowu w poprzek,zanim przód wejdzie pod górę,to już tył wisi na zderzaku. Chcę obciąć tył i zrobić na sprężynę.

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
za mało inierkcji kolega stosuje jak się tyłem wiesza 

Czwarte serce 

robił to moj znajomy ...i jestem bardzo zadowolony 

moj GG 5147138
woocash
woocash
fajnie
tylko..
1. usunięcie zbiornika konieczne do tego patentu
2. popraw mocowania amorów bo je zabijesz błyskawicznie
tylko..
Tak też zrobię. Trochę problem ze zbiornikiem. Jakąś beczkę 60l zamontuję,albo sam wyspawam,zeby mało miejsca zajmowało. Jak ktoś jeszcze ma jakieś fotki to podeślijcie. Ewentualnie jakieś inne koncepcje.
- BENGI
- Kontaktowanie:
ja mam cztery kute wahacze, panhardy i sprężyny disco/gr
w tej chwili latają jeszcze dwa klony które zmotałem znajomym i wszyscy sobie chwalą 

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

ja mam zamocowany bak na pace...i w sumie mi nie przeszkadza...mam gdzies 80 litrow...dociaza to troche tyl i poprawia rozklad masy...w przyszlosci go obuduje zeby miec miejsce na szpeje...i chlodnice na plecach....
moj GG 5147138
woocash
woocash
dzięki za podpowiedzi. Jak zrobie to pochwale się na forum.
Ok. klamka zapadła. Obcinam tył,przedni most wysuwam do przodu i wszystko robie na sprężynie. Teraz tylko powiedzcie co mam kupić. Jakie wahacze,sprężyny,drążki i tp. Jak ktoś zna temat to niech podrzuci gdzie ciąć,co trzeba zrobić zeby wysunąć przedni most do przodu i w ogóle jak to wszystko najlepiej rozwiązać? Po prostu auto ma się zaczynać kołami i kończyć kołami. No i przy okazji ma być trochę odchudzone!!! Poproszę o koncepcję!
z tego co czytam to te resory to do dupy są

y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
- janusz k160
-
Mroczny pisze:fajnie
tylko..
Może wrzuć foty mojego "made by Mroczny"-nic oprócz resorów nie zostało usunięte

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Przesuń tylny most do tyłu, z przesunięciem przedniego wiąże się wiele problemów, w tym geometria układu kierowniczego.ebemorag pisze:Ok. klamka zapadła. Obcinam tył,przedni most wysuwam do przodu i wszystko robie na sprężynie. Teraz tylko powiedzcie co mam kupić. Jakie wahacze,sprężyny,drążki i tp. Jak ktoś zna temat to niech podrzuci gdzie ciąć,co trzeba zrobić zeby wysunąć przedni most do przodu i w ogóle jak to wszystko najlepiej rozwiązać? Po prostu auto ma się zaczynać kołami i kończyć kołami. No i przy okazji ma być trochę odchudzone!!! Poproszę o koncepcję!

- janusz k160
-
Nikt nie mówił, że będzie lekko 

Z przodu 160-ka na 35" zaczyna się prawie że kołami, więc nie widzę powodu do przesuwania przedniego mostu. Jak dobrze zmodyfikować tył(powiększyć rozstaw osi), to można pomiędzy osiami całkiem sensownie upchnąć mechanika.

- janusz k160
-
Lepiej obciąć, "mniej roboty"