Blokada mostu - hiszpan
Moderator: Kosiarz
Blokada mostu - hiszpan
Witam. Czy orientujecie się czy jest opcja zblokowania mostu w hiszpanie 2,8TD? czy może montaż mostu z DiffLockiem od GR'a???
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
Re: Blokada mostu - hiszpan
1. Cześć
2. Kupiłem / zanabyłem / znalazłem parcha
3. Jestem Stefan z Komprachcic i bardzo Was wszystkich witam
4. Sorry że zaczynam od pytania ale mam problem
5. Problem mój polega dokładnie na ....
6. Bo chciałbym żeby to robiło.
7. Będę wdzięczny za każdą dobrą radę

2. Kupiłem / zanabyłem / znalazłem parcha
3. Jestem Stefan z Komprachcic i bardzo Was wszystkich witam
4. Sorry że zaczynam od pytania ale mam problem
5. Problem mój polega dokładnie na ....
6. Bo chciałbym żeby to robiło.
7. Będę wdzięczny za każdą dobrą radę

Super Patrol Super K160 "El Diablo"
www.silesiapark4x4.pl
www.silesiapark4x4.pl
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
zacznij od http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=40204LandWlkp pisze:Witam. Czy orientujecie się czy jest opcja zblokowania mostu w hiszpanie 2,8TD? czy może montaż mostu z DiffLockiem od GR'a???
a potem się będziemy orientować

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
no tak... brak wychowania z mojej strony. dzięki za podpowiedź 

Fiba pisze:zacznij od http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=40204LandWlkp pisze:Witam. Czy orientujecie się czy jest opcja zblokowania mostu w hiszpanie 2,8TD? czy może montaż mostu z DiffLockiem od GR'a???
a potem się będziemy orientować![]()
![]()
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
Z tylu masz LSD, najtaniej chyba wszczepic most z gr, ale to sie wiaze z przerabianiem w nim wszystkich mocowan, pozatym bedzie szerszy niz oryginal.
W 260-ce masz masz bardzo dobre LSD, jak osłabło to wystarczy wzmocnić.

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
chcesz żeby zakręty bokiem pokonywałN2O pisze:W 260-ce masz masz bardzo dobre LSD, jak osłabło to wystarczy wzmocnić.

Czwarte serce 

no nieeeee....
jeszcze nie zdazylem sie nacieszyc moim Trolkiem a juz czekaja mnie wydatki. cos slaby byl wiec zaprowadzilem gnojka do mechanika. diagnoza: turbina kaput 

K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
Eee tam... Ja kupiłem auto jakieś 1,5 m-ca temu i właśnie kończę kapitalkę silnika
- jak ma robić... to trzeba coś mu dać, a nie tylko brać 

Jedyną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych nowych pomysłów...
- Marcin 260R
-
witam, tzn, jak "wzmocnić"gebels pisze:N2O pisze:W 260-ce masz masz bardzo dobre LSD, jak osłabło to wystarczy wzmocnić.

Dołożyć jakąś płytkę/podkładkę do mechanizmu.
- Marcin 260R
-
"jakąś"..?N2O pisze:Dołożyć jakąś płytkę/podkładkę do mechanizmu.
wiesz dokładnie co i jak trzeba zrobić, czy tak sobie coś wymyśliłeś i chcesz pobyć troszeczkę na forum..?
proszę, odpowiedz pilnie!!
dziękuję
- tkocy20
mimo że brzmi to anegdotycznie to prawda. a kolega wie co pisze więc zamiast pyskować poproś go o wskazówki na privMarcin 260R pisze:"jakąś"..?N2O pisze:Dołożyć jakąś płytkę/podkładkę do mechanizmu.
wiesz dokładnie co i jak trzeba zrobić, czy tak sobie coś wymyśliłeś i chcesz pobyć troszeczkę na forum..?
proszę, odpowiedz pilnie!!
dziękuję
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
- Marcin 260R
-
o przepraszam
dzięki Tobie już wiem, że "autorytety" tajników wątku nie odkryją gawiedzi na forum, tylko trzeba się dobić na prywatną audiencję..
.. ale dobrze im, że tak czujnych giermków mają
,
mimo wszystko pozdrawiam Cię

dzięki Tobie już wiem, że "autorytety" tajników wątku nie odkryją gawiedzi na forum, tylko trzeba się dobić na prywatną audiencję..
.. ale dobrze im, że tak czujnych giermków mają

mimo wszystko pozdrawiam Cię

LSD jest bardzo prostym mechanizmem ciernym.
Jak rozbierzesz mechanizm różnicowy, to od razu załapiesz o co chodzi. Po prostu trzeba spowodować większe napięcie mechanizmu z płytkami poprzez ściśnięcie go.
Jak rozbierzesz mechanizm różnicowy, to od razu załapiesz o co chodzi. Po prostu trzeba spowodować większe napięcie mechanizmu z płytkami poprzez ściśnięcie go.
- Marcin 260R
-
ok, dzięki 

LandWlkp pisze:no nieeeee....jeszcze nie zdazylem sie nacieszyc moim Trolkiem a juz czekaja mnie wydatki. cos slaby byl wiec zaprowadzilem gnojka do mechanika. diagnoza: turbina kaput
auto z turbina po pelnej regeneracji odebrane i musze przyznac ze dynamiki zbyt duzo nie przybylo...

K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
Sie przyzwyczaj 

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
LandWlkp pisze:LandWlkp pisze:no nieeeee....jeszcze nie zdazylem sie nacieszyc moim Trolkiem a juz czekaja mnie wydatki. cos slaby byl wiec zaprowadzilem gnojka do mechanika. diagnoza: turbina kaput
auto z turbina po pelnej regeneracji odebrane i musze przyznac ze dynamiki zbyt duzo nie przybylo...nigdy wczesniej nie jezdzilem k260 ani GR z 2,8TD... moze poprostu te typy tak maja??? jutro sprawdze w boju na poligonie bo na czarnym dramat.
musze przyznac, ze na poligonie robi swietna robote no i juz wiem co go tak mulilo stopowalo... samochod przed zakupem musial dluzszy czas stac i hamulce przod sie zastaly albo zapiekly... nie odbijaja. wciaz przycieraja tarcze. po 15km jazdy sprzegielka, felgi - w sumie to cale kola maja kosmiczna temperature

K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Świadomie jeździsz z zapieczonymi hamulcami?
Fajnie.
Fajnie.
jarekstryszawa pisze:Świadomie jeździsz z zapieczonymi hamulcami?
Fajnie.
no nie do konca swiadomie... doszedlem do tego jak bylem broic, i juz nie jezdze poki tego nie naprawie.
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
Odświeże temat, mam długiego hiszpana z silnikiem RD28 , czy u mnie też jest LSD.
A jeśli tak, czy niewłaściwy olej plus jazda po czarnym mógł doprowadzić do jego śmierci?
A jeśli tak, czy niewłaściwy olej plus jazda po czarnym mógł doprowadzić do jego śmierci?

W260 2.8D 32MT/32M+S
-
-
co by tam się nie zesrało da się to naprawićprzem81 pisze:Odświeże temat, mam długiego hiszpana z silnikiem RD28 , czy u mnie też jest LSD.
w ASO
i niektóre chłopaki w stodołach na wsiach też umiom

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
N2O pisze:LSD jest bardzo prostym mechanizmem ciernym.
i zapomniałeś dodać że do mostu trzeba wlać ole z dodatkiem LS i zmikeniać go troche czesciej niż manual podaje to będzie robić

Czwarte serce 

Podniosłem parcha pokręciłem kołami i koła kręcą się w przeciwną stronę, czyli co:
-niema Lsd
- ze zdechniętym Lsd most będzie się zachowywał jakby go nie było?
Drzeć most i oblukać bebechy ma ktoś foty mechanizmu różnicowego z i bez Lsd.
A może jest jeszcze inny sposób sprawdzenia (w ASO po VIN dojdą czy było LSD)?
-niema Lsd

- ze zdechniętym Lsd most będzie się zachowywał jakby go nie było?
Drzeć most i oblukać bebechy ma ktoś foty mechanizmu różnicowego z i bez Lsd.
A może jest jeszcze inny sposób sprawdzenia (w ASO po VIN dojdą czy było LSD)?
W260 2.8D 32MT/32M+S