mosty rodzaje i przełożenia
Moderator: Kosiarz
mosty rodzaje i przełożenia
witam.mam w uazie mosty z jakiegoś patrola,no i problem,przedni jest niesprawny i muszę kupić drugi.zauważyłem że jest kilka rodzajów tych mostów.Mój tylni ma obudowę mechanizmu odlewaną, ,przedni to samo.jak zczytuje się przełozenia z takich mostów? i od jakiego to modelu?
Jeep cherokee 2.1TD at31" lift 2"
buggy muscel 3.0 D
buggy muscel 3.0 D
Re: mosty rodzaje i przełożenia
mosty wygładają jak te z aukcji http://moto.allegro.pl/most-napedowy-pr ... 67464.html
buggy muscel 3.0 D
buggy muscel 3.0 D
opis aukcji do du.py to sa mosty z 160
260 z tylu ma centralnie gruszke
wiec szukaj z 160
co do przelozenia sciagnij dekiel i powinny byc wybite jak nie to przelicz zeby na ataku i talerzu
260 z tylu ma centralnie gruszke
wiec szukaj z 160
co do przelozenia sciagnij dekiel i powinny byc wybite jak nie to przelicz zeby na ataku i talerzu
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
dzięki.niektóre k160 mają inny tylni most.przednie też się róznią?
buggy muscel 3.0 D
buggy muscel 3.0 D
znaczy w 160 byly dwa rodzaje mostow nowsze i starsze wizualnie rozne
skoro wiesz jak ma wygladac ten co potrzebujesz takiego szukaj i dopasuj sobie przelozenia
skoro wiesz jak ma wygladac ten co potrzebujesz takiego szukaj i dopasuj sobie przelozenia
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
3 rodzaje.pavvel pisze:znaczy w 160 byly dwa rodzaje mostow nowsze i starsze wizualnie rozne
Prócz dwóch opisywanych powyżej: C200 i H233B był jeszcze most H260. Mało spotykany ale bywał.
Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
Ale kolega wspomniał, że padnięty ma most przedni, więc interesuje go tylko C200.
@sylwsk - może zacznij od rozebrania mostu, który masz i określenia co padło, a nie od razu szukasz drugiego
@sylwsk - może zacznij od rozebrania mostu, który masz i określenia co padło, a nie od razu szukasz drugiego

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Słusznie. Zasugerowałem się zdjęciem z aukcji.
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
most jest niesprawny a konkretnie pusty w srodku
buggy muscel 3.0 D
buggy muscel 3.0 D
czyli muszę szukać mostu o oznaczeniu c200 i takich przełożeniach jak tylni.to oznaczenie c 200 będzie na obudowie mostu?
buggy muscel 3.0 D
buggy muscel 3.0 D
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Niestety nie. Ale nie łatwo się pomylić bo to jedyny patrolowski most z odkręcanym deklem.
Od K160 będzie miał na 90% przełożenia 4,375. Będzie to wybity na za zębatce talerza. Dzielnik oczywiście 35:8. Rzadziej 4,11 z aut z silnikiem benzynowym.
Od K260 na 90% procent przełożenie 4.625 i charakterystyczne chromowane kule pochwy mostu.
Tak czy siak musisz zrewidować tylni most żeby wiedzieć czego szukasz.
Od K160 będzie miał na 90% przełożenia 4,375. Będzie to wybity na za zębatce talerza. Dzielnik oczywiście 35:8. Rzadziej 4,11 z aut z silnikiem benzynowym.
Od K260 na 90% procent przełożenie 4.625 i charakterystyczne chromowane kule pochwy mostu.
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
Z tyłu też masz C200, a więc do sprawdzenia banał, odkręć dekiel i zobacz co jest wybite na kole talerzowym - 35:8 albo 37:9 innych przełożeń chyba się w tych mostach nie spotyka, wtedy będziesz wiedział czego potrzebujesz na przód.
SJ416
i temat wyczerpany, aczkolwiek w hiszpanach jest jeszcze 5. cos, ale to w tych dieslach bez turbo. u mnie lezy 37:9 od k160.Peepuck! pisze:Niestety nie. Ale nie łatwo się pomylić bo to jedyny patrolowski most z odkręcanym deklem.
spotkalem sie z przelozeniem 5.11 w w160 benzyna
Ale to chyba przy tylnym moście H233B, przy C200 z tyłu takich przełożeń nie było.pavvel pisze:spotkalem sie z przelozeniem 5.11 w w160 benzyna
SJ416
W K260 były 5.14, są od 2.8 bez turbo. Mam taki rodzynek u siebie założony. Przedni jest C200 a tył H233 (ten z odkręcanym atakiem, bez dekla)redzik pisze: i temat wyczerpany, aczkolwiek w hiszpanach jest jeszcze 5. cos, ale to w tych dieslach bez turbo.
Jest - Nissan Terrano II 2.4
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Ty wez lepiej zaloz kola 35" do tego swojego wynalazku i daj resora nad most.Arni VFR pisze:W K260 były 5.14, są od 2.8 bez turbo. Mam taki rodzynek u siebie założony. Przedni jest C200 a tył H233 (ten z odkręcanym atakiem, bez dekla)redzik pisze: i temat wyczerpany, aczkolwiek w hiszpanach jest jeszcze 5. cos, ale to w tych dieslach bez turbo.
No, przekładka nad most u mnie jest w trakcie - dzis przypasowałem to wszytsko do kupy, bez skręcania jeszcze. I chyba będzie pasowało
Takich duzych kół nie uciągnie ta padlina co jest pod maską, na 31" ma czasem cięzko. Ale silnik też bede zmieniał wiec wszystko w swoim czasie.

Takich duzych kół nie uciągnie ta padlina co jest pod maską, na 31" ma czasem cięzko. Ale silnik też bede zmieniał wiec wszystko w swoim czasie.
Jest - Nissan Terrano II 2.4
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Skoro juz sa takie naukowe dywagacje to moze by tak jakis łaskawca pochylil sie jeszcze raz nad tym tematem?
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=23&t=75637
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=23&t=75637