Baardzo pilne pytanie. Czy półoś z dyfra TII podejdzie do
Moderator: Kosiarz
Baardzo pilne pytanie. Czy półoś z dyfra TII podejdzie do
mostu TI? Super hiper akcesoryjna dłuższa szpilka do koła popsuła mi półoś no i muszę szybko wymienić. Poratujcie wiedzą i doświadczeniem 

Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Baardzo pilne pytanie. Czy półoś z dyfra TII podejdzie d
ale która półoś
przednia czy tylna 

Czwarte serce 

i jesli przednia to do jakiego tyrana, bo w T1 v6 jest inny most niz w reszcie.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
redzik pisze:i jesli przednia to do jakiego tyrana, bo w T1 v6 jest inny most niz w reszcie.
ale jeśli łyknie cała półoś ze sprzęgiełkiem to założy, bo od strony mostu jest to samo
Czwarte serce 

Ha no super precyzyjnie zadałem pytanie
, chodzi mi o tylną.
Zamówiłem z T2, porównaliśmy wymiary i wyszło, że powinna pasować, ale jak przyjdzie to będzie moja chwila prawdy...

Zamówiłem z T2, porównaliśmy wymiary i wyszło, że powinna pasować, ale jak przyjdzie to będzie moja chwila prawdy...
jak most h233b to polos na 31 zabkow a czy dlugosc sie zgadza to sie okaze.bzibziak pisze:Ha no super precyzyjnie zadałem pytanie, chodzi mi o tylną.
Z tego co pamiętam, to wyszło nam po 29 ząbków.
A poza konkursem, skoro już rozbieram pół mostu, mógłbym przy okazji usprawnić LSD, zwłaszcza że walają mi się tarczki od K160 (ciekawe, czy pasują
).
Czy jak wyciągnę dyfer to czy wystarczy zaznaczyć sobie farbą położenie bieżni do stóp żeby włożyć go z odpowiednią precyzją z powrotem?
A poza konkursem, skoro już rozbieram pół mostu, mógłbym przy okazji usprawnić LSD, zwłaszcza że walają mi się tarczki od K160 (ciekawe, czy pasują

Czy jak wyciągnę dyfer to czy wystarczy zaznaczyć sobie farbą położenie bieżni do stóp żeby włożyć go z odpowiednią precyzją z powrotem?
Prawie pasuje, za długa o ok 5mm, jakby ją skrócić to będzie za szeroka w miejscu wewnętrznego simmeringu. Podeszłaby gdyby była w komplecie z podkładką dystansową pomiędzy tarczą kotwiczną, a mostem (+ do rozstawu osi) ale wtedy trzeba wymieniać 2. Nie rzeźbię dalej, szukam mostu.